dinsdag 6 januari 2015

Shoppen, Aquatica en … Seaworld

De afgelopen twee weken was het erg druk in Orlando en omgeving. Wij hebben ons niet druk gemaakt. We hebben wat gewinkeld, vroeg in de ochtend vertrokken anders kwam je er niet meer bij. We hebben genoten van Aquatica en wat troffen we het met het weer. Dat is deze vakantie extreem, vorst, een tornado, slagregens en gisteren een hitterecord.

aquatica

Aquatica vóór de kerstvakantie:

IMG_0098

en tijdens de kerstvakantie, zoek de verschillen …

IMG_0117

Inmiddels zijn de laatste vier weken van onze vakantie ingegaan, we krijgen haast want we willen nog zoveel doen.

Vandaag was het een gewone werkdag in Florida en de rust is weergekeerd. Ik snakte naar een rondje Seaworld.

Allereerst bij de Dolphin nursery rondgekeken, we hadden geluk, ze werden net gevoederd.

sw1510

Vervolgens naar Pets Ahoy, waar we een paar nieuwe honden zagen, twee puberende Great Danes (Duitse doggen) zoals ze hier genoemd worden, die waren uitsluitend aan het spelen.

Vervolgens liepen we naar de parelduikers, die hun laatste showdagen ingaan. We hebben het er nog nooit zo druk gezien. Sneu dat dit gaat stoppen.

sw157 sw158

Er blijft niet zoveel meer over, A’lure the call of the ocean is al weg en Clyde and Seymore komen pas in later in het jaar met een nieuwe show.

Op dit moment zijn er slechts drie shows, Pets Ahoy, Blue Horizon en One Ocean.

Onze volgende stop was Blue Horizons en dat was bizar, Seaworld vraagt of je een half uur van tevoren aanwezig wilt zijn zodat de shows op tijd kunnen beginnen. Het was niet druk en wij kwamen een kwartier voor de aanvang aanlopen, maar iedereen stond nog buiten, het stadium gesloten, hoogst ongebruikelijk. Zo’n 10 minuten voor aanvang van de show konden we naar binnen. Wat er aan de hand was, is niet duidelijk geworden, achter het decor stonden de trainers in een kring te praten. Het was weer een supershow, de dolfijnen, acrobaten, actie, kleuren, je weet niet waar je het eerst moet kijken.

IMG_0165                                    sw1511

Helaas geen Pilot Whales, volgens Ben’s Orlandotips, zouden ze nu deel uitmaken van de show. We zagen wel de grote ‘boze’ vogel . Het is in Nederland nu midden in de nacht en ik kan Ben niet vragen of ik zijn foto’s mag gebruiken van de Pilot whales en de vogel, ik doe het maar gewoon ;-)

Pilot whales Stork

bron Ben’s orlandotips, Ben Zwaan

Op ons gemakje hebben we het park doorgewandeld in een stralend zonnetje.

Als laatste was de orca show One ocean aan de beurt.

De altijd imposante orca’s gaven een prachtige show, vijf stuks tegelijk in het water en als bonus Tillikum die een sprong maakte en vervolgens het publiek zeiknat spetterde. Het viel op dat hij erg traag was.

Een heerlijke middag Seaworld hebben we afgesloten met een lekker etentje.

Inmiddels zijn de laatste vier weken van onze vakantie ingegaan, we krijgen haast want we willen nog zoveel doen.

15 opmerkingen:

Anita zei

Leuke dagen hebben jullie achter de rug en nu nog 4 weken. Wat een heerlijk vooruitzicht. Succes met alle plannen.

Renee de Korte zei

Wat zijn jullie bevoorrecht om zo lang in Florida te zijn en wat hebben jullie het heerlijk! Nog maar fijn verder genieten van al het mooie wat Florida te beiden heeft!

kimmie zei

heerlijke weken waar alles kan en mag en niks moet. Top om Tili ook weer te zien thnx. Geniet er nog ff lekker van want de tijd gaat snel

Saskia zei

Heerlijk dat jullie nog een aantal weken mogen blijven......al herken ik wel het gevoel van: ohoh we moeten nog zo veel....hahahaha
Have Fun!!

Anoniem zei

Nog zoveel te doen maar nog zo weinig tijd, hahaha gewoon nog vier weken voor de boeg! Maar wat zullen jullie trouwens blij zijn dat de rust terug is. Kunnen jullie tenminste weer een ligbedje uitzoeken in Aquatica. En lekker dagje Sea World weer hoor. Geniet weer lekker van de komende week. Wel een strakke planning maken hoor anders redden jullie het niet 😉

Pieter en Petra zei

"We hebben nog maar 4 weken", wat een luxe-probleem ;-)

Voor wat betreft het 'lenen' van foto's, zorg er altijd voor dat je toestemming hebt van de eigenaar (intellectueel eigendom).

Tot de volgende update !!!

Rick, Sunshine State zei

Lekker om te zeggen dat je nog steeds 4 weken hebt in Florida... HEERLIJK!

Marja en Tony zei

Nóg maar 4 weken te gaan...dat is voor sommige gewoon hun hele vakantie in een jaar :)
Hahaha, geweldig die voor en na foto van Aquatica, ik kan me goed voorstellen dat jullie blij waren dat die vakantie van andere mensen achter de rug was :)

Ben zei

Tuurlijk mag jij mijn foto's gebruiken, de tip was tenslotte van jou. Jammer dat de door jou gevonden informatie over de Pilot Whales niet helemaal of helemaal niet klopte. Je gaat ervan uit dat die info (betrouwbare bron) klopte. Ze zullen wel af en toe meedoen, schat ik in.

Anoniem zei

en hier is het maar koud!!! brr!!! nog een fijne tijd toegewenst hoor!! groetjes Emily

Hannie zei

Haha nog maar 4 weken, zolang ben ik nog nooit geweest!

Cindy zei

Hihi, "we hebben nog maar 4 weken" hoe heerlijk!!! Voor jullie hoop ik dat ze langzaam gaan, maar voor mezelf... ;-)
Heerlijke weekjes hebben jullie weer achter de rug, en fijn dat het nu weer wat rustiger is, lijkt mij persoonlijk toch fijner. Geniet er nog lekker van!

De Moolenschotjes zei

Jeetje wat een verschil met voor en na in aquatica!!!
En nu het wat rustiger is mogen jullie lekker nog 4 weken genieten.

Yvonne en Rob zei

Mooie dag in SW en lekker rustig!
Nog 4 weken is best nog wel lang hoor, dus tijd zat om nog van alles te gaan doen ;-)
Grtz.Yvonne

José zei

Fijn dat de drukte een beetje is afgelopen en je weer overal lekker kunt rondlopen en genieten van de zon. Nog 4 heerlijke weken voor de boeg en ik ben helemaal niet jaloers hoor. (oh, wat kan ik liegen zeg) Veel plezier daar!