maandag 5 december 2016

Welcome in the Sunshine State ...


De winter is in Nederland aangekomen, hoogste tijd om te vertrekken en neer te strijken in het heerlijke Florida voor drie maanden. Afgelopen vrijdag was het zover, een rechtstreekse vlucht met Tui naar Orlando Sanford.


We hadden starclass geboekt en seats op rij 1.
De vlucht vertrok op tijd en we hebben ons prima vermaakt met nieuwe films. De verzorging, entertainmentsysteem zijn uitstekend, eigenlijk is dit een aanrader.
Onbeperkt wijn, drankjes, snacks, diverse maaltijden, als we hadden gewild zouden we het vliegtuig uit zijn gerold.

Achter ons zat een vrouw met een Gronings? accent en een vreselijke harde stem. We konden haar woordelijk verstaan, ik heb het tot New York volgehouden en ben toen naar haar toegelopen en gevraagd of ze haar volume wat kon dempen aangezien ik haar gesprekken letterlijk kon volgen. Ze zal wel gedacht hebben 'wat een bitch',  maar dat had ik veel eerder moeten doen, een serene rust volgde en dankbare blikken van de andere passagiers.


We vertrokken om 12.00 uur en de landing in Florida was om 15.30 uur, dat is toch wel erg fijn.
Immigrations kostte helaas wat tijd, maar we troffen een erg leuke officer die ons ongevraagd adviseerde een visum aan te vragen zodat we 6 maanden konden blijven ;-).
Ook gaf hij ons de tip dat bij een onverhoopte vertraging en de 90 dagen overschreden zou kunnen worden, contact met ze op te nemen, dan zou de overstay niet als een overtreding worden aangemerkt. Hij wenste ons heel vriendelijk een prettig verblijf!

Vervolgens naar de counter van National om onze rental op te halen. Het kantoor was leeg, zodat we meteen aan de beurt waren. We werden uiterst vriendelijk geholpen. We konden kiezen uit SUV's of een sedan, uiteraard kozen we voor de sedan, een mooie Chevrolet Impala met alles erop en eraan.
Ook wij hebben gebruik kunnen maken van de glitch, alleen niet langer dan twee maanden, drie maanden pakte het systeem niet. Maar we zijn erg blij met 2 maanden een full size car voor
$ 450,-. Na deze twee maanden hebben we een auto voor een 'normale' prijs.

Bij aankomst in de villa hadden onze buren Suzette en Kamash een brief op de voordeur geplakt om ons welkom te heten en uit te nodigen voor het diner de volgende avond, erg lief.
Inmiddels hebben we een erg gezellig diner achter de rug en lekker bijgekletst.

Vandaag was een heerlijke warme dag en heb ik de hele dag op een stretcher bij de pool doorgebracht en 'Judas' voor de helft gelezen.


We gaan bedenken wat we deze week gaan ondernemen, wat een leven





18 opmerkingen:

Esther Sloof zei

Wat heerijk dat jullie daar weer 3 mnd mogen genieten en worden we en passant nog getrakteerd met je blog!
Als ik zo dadelijk mijn voorruit staat te krabben zal ik aan je denken...
Heel veel plezier daar!

kimmie zei

Heerlijk om daar te overwinteren zeg maar. Genieten en ik ga jullie volgen

Marja en Tony zei

Oh Ray en Sonja, jullie zitten er gewoon!!!!!
Zo heerlijk om deze vrieskou niet mee te hoeven maken maar heel relaxed op je bedje naast het zwembad kan liggen en bedenken wat je wel en niet mag doen...zucht ;)
Wel een super geweldige tip bij de douane, ik zou dat zeker eens overwegen Hahaha.

Saskia zei

Ooohhh tikkeltje jaloers hoor...hahaha. Wat een oerfect moment om te vertrekken het is hier zzzoooo koud en jullie liggen aan de pool. Geniet van de komende maanden en dat visum zou ik toch eens overwegen :)!
Xxx Sas

De Moolenschotjes zei

Ooo wat fijn toch een blog heerlijk.
En wat lekker een rechtstreekse vlucht,maar dan wel zonder een geluidruchtige achterbuurvrouw😉
En nu maar lekker genieten daar in het mooie en zonnige Florida.
Heel veel plezier x

Mandy zei

Wat heerlijk ....drie maanden genieten in het heerlijke Florida !
Dat is echt een warm welkom van jullie buren, erg lief !
Heel veel plezier 🌴☀️🌴☀️🌴

Hannie zei

Wat een heerlijkheid om star class te vliegen en verwend te worden. Jammer dat er dan weer zo'n schreeuwlelijk achter je zit.
En dan zo'n warm welkom door de buren dat is ook niet verkeerd.
Nu lekker 3 maanden genieten, ik ben helemaal niet jaloers hoor!

Jackie zei

Heerlijk het genieten kan gaan beginnen.Fijn zeg zo'n vlucht met alles erop en eraan,jammer van de "schreeuwlelijk' .
Wat een lieve buren om zo welkom geheten te worden,Ray en Sonja wij wensen jullie een heerlijke tijd.
Oh trouwens toch ook een heerlijke auto zeg,😘

Hans (thefreeze) zei

Niet te snel lezen hoor anders zijn straks na een week al je boeken op! Veel plezier in Florida de komende maanden!

Sonja zei

Hahaha moest wel even lachen om je actie in het vliegtuig. Bitch of niet, schijnbaar had iedereen er baat bij. En jemig wat zit ik hier jaloers te zijn. Jij ligt op een ligbed te genieten terwijl hier het ijs bijna niet van de autoruiten te krabben is. ik wens jullie een hele fijne week. De eerste van een hele reeks.

Anita zei

Wat heerlijk 3 maanden genieten van alles wat Florida te bieden heeft!! Ik lees gezellig met je mee!!

José zei

Heerlijk 3 maanden, ben echt niet jaloers hoor......oké een beetje dan. Have fun!

Elstars zei

Heerlijk hoor, de vakantie kan beginnen! Een hele fijne tijd toegewenst. Fijn dat jullie in ieder geval de eerste 8 weken gebruik kunnen maken van het foutje van National.

Cindy zei

Zo jaloers... haha! Oh ik hou zo niet van winter, dus zou het heerlijk vinden om daar een paar maanden te vertoeven. Meestal ga ik vlak nadat jullie weer thuis zijn, maar deze keer helaas niet. Wellicht dat ik in juni ga.
Gelukkig mag ik nog een weekje naar de Canarische Eilanden in januari.
Fijn, met TUI, vind dat zelf fijn vliegen altijd. Prima maatschappij. En oh die stem van die vrouw, kan me er iets bij voorstellen. Ben al supergevoelig voor harde geluiden.
Heerlijk genieten jullie, heel veel plezier!

Pieter en Petra zei

Jullie overwintering in The Sunshine State is weer begonnen en wat fijn dat wij op afstand weer mogen meegenieten. Leuk om te lezen dat het vliegen met TUI ook jullie goed is bevallen. Wel jammer van de dame met de harde stem, maar gelukkig verleende ze alsnog medewerking. Ook weer een mooie auto gescoord, en dankzij de 'glitch' voor een lekker prijsje ;-)

Veel plezier & tot de volgende update !!

Rick, Sunshine State zei

Ohw zo lekker Sonja, voor ons als thuisblijvers zo lekker om de winter door te komen.
Jullie zijn er .. en hoe. een geweldige deal met de National huur... wie doet je wat.

Een hele fijne vakantie, hoe lekker 3 maanden lang!!

2theusa/Christa zei

Precies het goede moment om Nederland en vooral de kou achter te laten. Wat ontzettend attent om zo door de buren ontvangen te worden, echt heel aardig. Nu heerlijk genieten, dat zal wel hard werken zijn 😜. Veel plezier!

Yvonne zei

O wat heerlijk,drie maanden Florida. Tsss echt niet jaloers. Geniet er weer van en we lezen het blog graag mee. Hebben we toch nog een beetje warmte :-)