zondag 26 december 2010

De eerste vakantiedag…

Een stralende morgen, frisjes maar de zon maakt veel goed. Allereerst een giga ontbijt genuttigd bij Denny’s, heerlijk. Niet druk, de serveerster vertelde dat ze last hadden van de crisis en dat het de laatste tijd rustig was. Daarna terug naar de villa, Santa Claus bij de voordeur verwelkomde ons weer met een lach. Gisteravond stond hij er ook maar toen hebben we hem niet zo vrolijk begroet als hij verdiende. Dat hebben we nu goedgemaakt.

Kerstmis 2010 026

Inmiddels was de temperatuur opgelopen tot zo’n 20 graden en zijn we bij de pool gaan luieren. Ray heeft zijn e-reader geinstalleerd, die was via internet besteld en in de villa afgeleverd. De villa is heerlijk en comfortabel, alles mooi en super schoon, heel sfeervol, je voelt hier echt thuis.

IVanmiddag zijn we naar Celebration gereden,  in dit stadje wordt getracht de ideale leefgemeenschap te creeen. Inmiddels heeft er trouwens wel de eerste moord plaatsgevonden.

De huizen en porches zijn geweldig om te zien, alles is schoon en er gelden strikte regels (teveel als je het mij vraagt). Het doet me denken aan de film The Stepford Wives.

Celebration kerstversiering

In deze tijd van het jaar gaat het iedere avond sneeuwen in Celebration, vandaag hebben we gezien hoe de sneeuw in ieder geval op de grond komt.

Celebration sneeuw

Celebration sneeuw 2

Aan de rand van het water een kerststal.

Celebration kerststal

Het zijn fantastische huizen en de leefgemeenschap dient zich aan strenge regels te houden, ik heb zelfs gehoord dat er ballotage is voordat je er mag wonen, maar dat kan ik niet staven met een bron.

We gaan strakjes eens kijken waar we kunnen gaan eten, veel restaurants zijn gesloten, ook onze favoriet de Red Lobster. We vinden wel wat. We zijn allang blij dat we na twee dagen luchthavens en vluchten lekker buiten kunnen zitten in 22 graden.

Lees net dat er extreem weer wordt voorspeld, laten we hopen dat dinsdag alle vluchten gewoon op schema gaan zodat Leonine rustig en zonder vertragingen deze kant op kan komen.

18 opmerkingen:

Robert-Jan en Yvonne zei

Dat is prima dagje om bij te komen zo. Wij zijn toevallig net in het donker bij Celebration gaan kijken; hartstikke mooi ! Waren toch meer restaurants dicht dan ik verwacht had. Al was er langs de 192 toch genoeg open, zagen we net !

Rick, Sunshine State zei

Leuk om rond deze tijd in Celebration rond te kunnen lopen. Jullie zijn maar meteen begonnen met te genieten ... helemaal top dus.

We lezen lekker mee.

Fam Verkoelen-Roeland zei

Prachtige sfeerbeelden ! De crisis zal toch nog wat voortduren (ook al vergeten we dat soms).
Groetjes,

Hilde en co

Marja en Tony zei

Gelukkig een stressloze dag.
Mooie foto's van een "sneeuwbui" in Celebration.

2theusa/Christa zei

Een heerlijke dag om bij te komen na de onrustige reis, lijkt mij.
Mooie 'sneeuw 'foto's in de zon.
Groet Christa

Patrice zei

Een heerlijk relaxte kerstdag zo. Wat wil een mens nog meer na alle drukte de afgelopen dagen.

Have fun, geniet er van en dan genieten wij lekker mee.

Teleton zei

Da's mooi om te lezen; alom vreugde en tevredenheid.Een luxe herberg, goud, wierrook en mirre en de Kerstman kleurt ook nog eens prima bij de auto.......Merry Christmas!

Anoniem zei

Ben net even bijgelezen. Wat een ellende die vlucht van jullie zeg. Ik hoop dat jullie de reis inmiddels zijn vergeten en heerlijk aan het genieten zijn. Heel veel plezier !

Anita zei

Je moet er wel wat voor over hebben zeg om lekker te kunnen genieten. Wat een reis was dit, jammer dat jullie niet eerder weg konden. Ze verwachten inderdaad een sneeuwstorm aan de oostkust, balen hoor. Gelukkig is het in de shopping malls en restaurants lekker warm en is Orlando zo veelzijdig dat je altijd wel genieten kunt.
In ieder geval heel veel plezier gewenst,
groetjes
Anita

Pieter en Petra zei

Petra was al helemaal bij met jullie blog, maar ik moest nog even bijlezen want ben ook nog bezig met afmaken van onze eigen blog.

Wat het weer betreft zijn jullie mooi op tijd vertrokken, dit ondanks de problemen die jullie onderweg hebben gehad. Bij het zien van de 'uitzichtsfoto' vanuit jullie huis krijg ik trouwens het idee dat wij hemelsbreed niet ver van elkaar wonen ;-)

In Celebration is inderdaad de ballotage van toepassing en zelden zeer strenge regels, zelfs de kleur van de vitrage voor de ramen is bepaald. Tijdens ons verblijf een paar weken geleden in Orlando zijn wij ook door een ballotage geweest, dit ivm met een villa.
En jawel, wij zijn goedgekeurd door de commissie :-)

Groetjes vanuit een wit 070 & tot morgen,
Pieter & Petra "PenPe"

pumi1000 zei

Celebration is prachtig om te zien. Zo'n mooie huizen en nu aan alles foto's te zien erg mooi versierd!!

H(EL)EEN zei

Een heerlijk begin mensen van de vakantie.
Celebration is wel leuk om door heen te lopen cq rijden. PNrobeer volgende keer de Segway.

cloggie68 zei

Klinkt als een mooie kerstdag, gelukkig hebben jullie tijd om even bij te komen van de wereldreis, genieten nu!

Léonine zei

Fijn dat jullie weer zorgeloos kunnen genieten van al wat Florida heeft te bieden! Vooral mee doorgaan!! Zie en lees dat het weer inderdaad extreem is en voor de nodige consternatie zorgt. Is morgen vast weer opgelost ;-)!

Saskia zei

Ik heb even moeten bijlezen....Wat een reis hebben jullie gemaakt.
Celebration is ook één van onze favoriete plekken om te bezoeken en zo te zien moeten we echt een keer rond kerst gaan. Heerlijk alles helemaal "over the top".

SasEs zei

Veel leeswerk moeten inhalen, wat een verhaal zeg, die heenreis en wat hebben jullie je sterk gehouden klasse!!
Het genieten is nu begonnen en wij gaan mee genieten. Heel veel plezier.

Groetjes Afrim, Natasja en Ryan. SasEs.

Cynthia en Theo zei

Net even bijgelezen ,de vliegreis was voor jullie ook geen pretje maar als je eenmaal aangekomen bent dan vergeet je dat gauw fijne vakantie verder.

Twinmom1995 zei

Een lekkere eerste vakantiedag. Er volgen er vast nog veel meer.
Op naar de volgende.