zaterdag 25 december 2010

We zijn er, merry Christmas

We zijn er, maar waar te beginnen. Eigenlijk op 22 december, de dag voor ons vertrek was de vlucht naar Washinghton gecancelled wegens een technisch mankement. Deze vlucht zou worden uitgevoerd op 23 december, onze vertrekdag om 11.30 uur en onze vlucht zou gewoon om 12.15 uur vertrekken. Voor de extra vlucht werd het toestel gebruikt dat ons eigenlijk de oceaan over zou brengen en het defecte toestel werd gerepareerd en daarmee zouden wij dan gaan (slik).
Dat toestel leek echter nog niet gerepareerd en uiteindelijk zijn we om 17.00 uur vertrokken. We kregen een voucher voor lunch en verder was het hangen en wachten. Iedereen hing in de wachtruimte en het was een chaos. Uiteindelijk gingen we bijna als laatsten aan boord en daar kregen we een aangename verrassing, upgrade naar business class. Dat was een heel relaxte vlucht, veel ruimte, lekker eten en drinken en in de tussentijd proberen niet te denken wat ons op IAD te wachten zou staan.
Nou, daar stond ons een super verrassing te wachten, wat een chaos. We konden niet meer door naar Orlando en moesten naar de infobalie van United en daar waren we niet alleen. Een medewerker stond met een bundel vouchers te zwaaien en riep namen af, ik hoorde de onze niet en hij gaf me de hele stapel en vroeg zelf maar te kijken. Direct iedereen om me heen om mee te kijken. Vond ons voucher snel en de naam van het hotel en de boardingpassen voor de volgende vlucht . Snel naar de shuttle voor pick up, wel zelf eerst even bellen, zoek het maar uit. Daar sta je dan zonder koffers, die hadden we gewoon weer af moeten geven, geen toiletartikelen, geen verschoninkje niets, dit is een leermoment, voortaan dat soort dingen in je handbagage. Je kunt bodylotion best als gezichtscreme gebruiken!

Prima hotel, glas wijn genomen in de bar en naar bed. De volgende ochtend na het ontbijt de vouchers bekeken en wat bleek, we hadden een vlucht om 12.20 uur naar Chicago en vervolgens om 17.30 uur naar Orlando. We ontploften, hoe kan dit nou, waarom hadden we gisterenavond niet beter gekeken. We zijn direct naar de airport vertrokken en hebben alle zeilen bijgezet om niet eerst naar Chicago te hoeven vliegen, maar alles was vol., vol en nog eens vol, zelf via Tampa niet meer mogelijk. Ons erbij neer moeten leggen. Op de luchthaven eerst naar de parfumerie en me daar met de daar aanwezige samples lekker opgemaakt en luchtje gespoten. Je hoeft er tenslotte niet als een uitgewrongen dweil bij te lopen nietwaar, al voelde ikme wel zo. Vluchten verliepen verder zonder problemen, nog wel spannend op Chicago, het sneeuwde en de toestellen moesten worden de-iced.

Om 20.15 uur geland in Orlando, de koffers waren er al eige tijd, die stonden in een aparte ruimte dus snel door naar Dollar. Konden kiezen tussen een witte Taurus of een rode Charger, we waren in de mood voor een vuurrode auto, die dus genomen.



Snel naar de villa in de hoop dat de Walmart(zit op de hoek) nog open was want morgen 1e kerstdag is alles gesloten. De Walmart was om 21.00 uur dicht en wij waren er om 21.20 uur, dus helaas pindakaas.
Naar de villa en daar, bless you Ina en Arjan, twee pakketten met heerlijke flessen wijn, chocolade, chips e.d. We hebben direct de wijn geopend en getoast. Villa helemaal in kerstsfeer, heerlijk om zo aan te komen.






Vervolgens de laptop, en telefoons aan de spanning gelegd, alles was leeg en de kabels, ja hoor in de koffer.

Dadelijk maar eerst een Denny’s opzoeken voor ontbijt en vandaag bijkomen.

13 opmerkingen:

Léonine zei

Hallo vanuit l'Anvers in de sneeuw mét een zonnetje. Manometer wat een trip, had dat natuurlijk al begrepen uit onze sms-wisseling. Onverwacht aardige verrassing twee keer in Chicago in 1 jaar toch ;-). Afijn, jullie zijn op de plaats van bestemming dus geniet nu maar lekker. Ik ben benieuwd hoe mijn vlucht gaat verlopen. Stel me op voorhand maar in op een smooth trip mét verschoninkje en kabels in m'n handbag. Merry Christmas, dikke zoen Léonine

Robert-Jan en Yvonne zei

Oh, lees nu je verslag .... Wat een drama, maar gelukkig zijn jullie er ! Alles dicht vandaag, behalve restaurants, hotels en benzine-stations ... Vind ik maar raar, Walmart gewoon dicht ! Lekker bijkomen en genieten dan maar !

Michael K.J. van Dijk zei

Oeps, wat een drama. Wel fijn dat jullie er zijn. Op eerste kerstdag zijn er wel een aantal supermarkten open hoor (ervaring). Even rondrijden en je zult ze tegenkomen. Kun je in ieder geval wat boodschappen halen.
Jullie ook een fijn kerstfeest gewenst.

Groet Michael.

Fam Verkoelen-Roeland zei

Wat een ellende bij de start van jullie vertrek, maar jullie zijn nu ter plaatse, dus alles snel proberen te vergeten en genieten de komende tijd.
We kijken alvast uit naar de foto's en de komende blogverhalen.
Prettige Kerstdagen,

Hilde en co

Twinmom1995 zei

Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen, maar wat een heen reis....
Het wordt nu tijd om te genieten. Fijne dagen.

Ta2 Gerrit zei

Het was me het reisje wel, maar eind goed al goed.
En dan ook nog aankomen op de enigste dag van het jaar dat de Walmart gesloten is.

Geniet er maar mooi van, hier blijft het koud.

Fijne dagen, Gerrit & marion

Monique zei

Wat een trip om weer "thuis" te komen, maar het is gelukkig gelukt, al heeft het wat langer geduurd.

Nu is het een kwestie van alleen nog maar genieten.

Fijne dagen en wij blijven meeleven met jullie.

Rick, Sunshine State zei

Sjeemig wat een trip, gelukkig kan het genieten nu wel beginnen!

2theusa/Christa zei

Wat een heftige reis hebben jullie achter de rug!
Gelukkig kunnen jullie nu gaan genieten.
Veel plezier.
Groet Christa

Marja en Tony zei

Wat een ellende zeg!!, maar goed, vergeet het maar snel en ga vooral genieten en relaxen, hebben jullie wel verdiend dacht ik zo.
Groetjes Marja

Teleton zei

My, oh my, welk een toestanden. Ik word wel eens voor Sombermans versleten als ik ergens op een forum op plannen om rond de Kerst te reizen reageer. Maar nu horen we het uit de eerste hand: het is een gekkenhuis op de Amerikaanse vliegvelden in die periode.

Complimenten over de manier waarop jullie je er doorheen hebben geworsteld. Het grote genieten is aangebroken; een heerlijke ontvangst, mooi weer en een rooie auto. Wat wil een mensch nog meer......

Anoniem zei

Hey Son en Ray,

Jeetje wat een vlucht! Gelukkig zijn jullie op de plaats van bestemming! Wat een schitterende villa en dito auto! We hopen dat jullie een onvergetelijke vakantie zullen hebben!Nog een hele gezellige 2e kerstdag en geniet ervan!
Veel liefs,
Jezussie Lia en Dick

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Wat een reis hebben jullie achter de rug zeg, hopen dat jullie het al weer wat vergeten zijn.

Mooie rode charger, hebben wij ook eens een keer gereden en een mooie villa.
Geniet maar heerlijk, maar dat zal wel lukken.