zaterdag 21 december 2013

Beestenboel, lichtjes en nog meer…

Vorig jaar hebben we kennis gemaakt met Abbey, de eigenwijze Beagle, die in de villa achter ons woonde in Creekside. Toen wij vorige week aankwamen zijn we direkt naar oude Joe en zijn hond Abbey gegaan. Wie zegt dat een hond geen geheugen heeft, die geloof ik niet meer. Wat ging ze tekeer, de vreugde van haar laat zich niet beschrijven, het was zo ontroerend. De goede gewoonte van vorig jaar is in ere hersteld, Ray gaat bijna dagelijks een rondje met haar lopen. Om haar op de foto te krijgen was een hele klus, maar hier is de lady …

Abbey

We vervolgenden ons parkentour met een bezoek aan Bush Gardens. Het was weer een stralende dag en samen met onze overburen hebben we daar een heerlijk dag doorgebracht. Het was niet druk, we konden overal fijn doorlopen.

DSCN1582

 

LT

Ook Bush Gardens heeft kerstshows, deze vinden in de avond plaats in Christmas town en heeft een prijskaartje. In het Marrakech theater was een optreden van een Gospel koor. Zij brengen een paar keer per dag kerstliederen ten gehore, Praise the Lord! Maar oh wat waren dat nagemaakte mensen, een constante smile van oor tot oor, blinkend gebleekte tanden, zo lief, zeg maar rustig slijmerig doen naar elkaar, maar met kille ogen, bizar. We liepen daar lacherig en met een vreemd gevoel vandaan.

gospel (2)

De volgende dag stond Animal Kingdom op het programma. Als eerste natuurlijk naar the Festival of the Lion King, een prachtige dans, zang en acrobatische performance met prachtige decors. Ik vind dit eigenlijk de mooiste show van Disney. Deze show gaat ook voor enige tijd sluiten er wordt een nieuw theater gebouwd. Onbegrijpelijk om deze show tijdelijk te stoppen.  Daarna besloten we de jeepsafari te doen. Het was inmiddels laat in de middag, de dieren waren aktief en met de laagstaande zon was het een mooie ervaring. The king of jungle, de leeuw liet zich heel mooi zien.

Omdat we alle kerstshows voor de kerstvakantie wilde zien hadden we de vaart er flink in zitten.

De volgende dag hebben we, wederom met onze gezellige overburen, de Hollywood studio’s bezocht. Beauty and the Beast, Indiana Jones, the Osborne Lights en tot slot Fastasmic stonden op het programma.

 

Het waren zware dagen maar wat hebben we veel gezien, gedaan, gekletst en gelachen.

 

Om af te kicken hebben we vrijdagmiddag nog een bezoek aan Seaworld gebracht. Het stadium waar de show One Ocean wordt uitgevoerd gaat na de kerstvakantie enige tijd sluiten en we wilden toch dit jaar nog een keer deze show bezoeken. Overigens heeft Seaworld een reactie gegeven op de eenzijdige documentaire Blackfish waar zoveel over te doen is. Elk verhaal heeft twee kanten en dit is de reactie van Seaworld

Vanmorgen, zaterdag, zijn we toch nog even naar de Florida Mall gereden, lekker vroeg want de voorspelling was dat een gekkenhuis zou worden. Om een uur of 12 zijn we weer vertrokken met leuke aankopen. Het was vandaag bloedheet en morgen, zondag, komt er nog een schepje bovenop. Maar we klagen niet.

Inmiddels hebben we teckelpootjes en zijn we even klaar met de parken. De komende tijd gaan we genieten van de villa, de pool, de zon en gewoon niets doen,

Morgen sluiten we de gezamenlijk Kerst aktiviteiten in stijl af met een chique brunch in het Gaylords.

We wensen iedereen fijne Kerstdagen en een gelukkig, gezond 2014!

palmboom

15 opmerkingen:

H(EL)EEN zei

Prachtig om dit te lezen. Genieten zeg. Fijne feestdagen

Rick, Sunshine State zei

Wat een mooie dagen hebben jullie achter de rug, met prachtig weer ook!!

Ook voor jullie hele fijne feestdagen en een gezond 2014!

Elstars zei

Jullie genieten goed en volop, erg leuk om te lezen. Nu komen de kerstdagen, wij wensen jullie ook het allerbeste!

Cindy zei

Zo, drukke dagen zeg! En nu lekker even rustig aan. Jullie ook fijne kerstdagen, en een goed en gezond 2014. En geniet lekker van het weer daar :-)

Anoniem zei

Jullie hebben echt wel even wat rust verdiend want wat hebben jullie al een hoop gedaan zeg. En alles ziet er even prachtig uit. Ik zou zeggen geniet maar fijn in de zon of in de schaduw van een palmboom dan komen jullie de kerstdagen ook wel door. Fijne feestdagen!

Anita zei

Wat een heerlijke dagen hebben jullie achter de rug. De Lion King show is inderdaad super daar kan geen Broadway show tegenop :)
Nu lekker genieten en bijkomen.
Hele fijne feestdagen en een goed 2014.

José zei

Wat een schattig hondje zeg, en super dat hij jullie nog herkende! Jullie ook hele fijne en zonnige feestdagen.

Trails zei

Hele fijne, en rustige, feestdagen voor jullie!!!

Marja en Tony zei

Geweldig dat zwiepende staartje op de foto, duidelijk dat hij jullie nog herkende!
Wat een marathon hebben jullie achter de rug maar wat een geweldige sfeer en mooi versierde parken...ooit :)
Volgens mij begint jullie vakantie nu pas Haha, dus geniet, relax, versier die palmboom en ook voor jullie hele fijne, gezellige, romantische dagen :-*

Hannie zei

Leuk dat jullie alle shows gezien hebben. Denk niet dat wij daaraan toe komen met deze drukte.

Unknown zei

Wat een heerlijk droppie is Abbey toch. Vind het nog steeds jammer dat we haar niet in levende lijve hebben ontmoet afgelopen Springbreak.

Wat hebben jullie veel gezien en gedaan zeg in die eerste 2 weken ! En dan vandaag als afsluiting een heerlijke brunch. Maar wat een hoog tempo hadden jullie zeg. Het leek wel op werken :-) Dus nu heerlijk genieten onder de palmboom van een welverdiende rust !

Hele fijne kerstdagen en een heel mooi, gezond 2014 gewenst !

Lieve kerstgroetjes van ons allemaal en een lik en een poot van Bolt

De Biegjes zei

Wat een gezellige dagen hebben jullie achter de rug! En ook zo herkenbaar ;. Die beagle is wel schattig zeg! Geniet ervan (doen wij dat ook). Groetjes van de Biegjes

Saskia zei

Nou zeg jullie hebben de vaart erin zeg!! Maar slim om dit allemaal te doen voor de enorme drukte begint. Wat een schatje die Beagle en leuk dat ze nog wist wie jullie waren, slimme hond.
Hele fijne kerstdagen en ik ben benieuwd hoe de brunch dit keer is bevallen.
Have Fun!!
Saskia

Mariska zei

Hele fijne dagen!! Enjoy!

De Moolenschotjes zei

Zo jullie zijn heerlijk aan het genieten,wat hebben jullie al veel gedaan.
Fijne feestdagen en geniet ze.