dinsdag 17 december 2013

Seaworld, Lake Louisa en meer…

Zaterdagavond was Seaworld aan de beurt voor de Christmas shows. Voordat komend weekend de toeristeninvasie komt, willen we alle shows gezien hebben en we schieten lekker op. Wederom met onze overbuurtjes togen we vrolijk op weg. Onderweg hebben we gegeten bij de Woodgrill, het is een prima buffet, dat heel goed en netjes wordt bijgehouden. Wij vonden het lekker en zeer bescheiden geprijsd.

We hadden gekozen voor de late shows, goed gekozen want bij aankomst verlieten hordes mensen het park. We begonnen met O Wondrous Night, ook hier wordt het aloude verhaal verteld maar in een versie met dialoog, dans en zang, een prachtige show. Het was nu druk, maar als je in de kerstperiode wilt gaan kijken dan zul je hier al vroeg voor in de rij moeten gaan staan.

O wondrous night

O wondrousnight2

Hierna was het de beurt aan Shamu Christmas miracles. Hier kan niet veel over gezegd worden, de Orca’s hadden er geen zin in. Een paar flauwe sprongen, een halve sprong, of gewoon geen sprong. De muziek is opzwepend, de kleuren prachtig, de trainers stonden wanhopig te springen, maar de orca’s lieten zich niet overhalen om een showtje neer te zetten. Jammer want dit is voorlopig de laatste keer dat we ze zien, begin januari wordt het stadium gerenoveerd en zijn er geen shows.

Shamu stadiumShamu2

In het Bayside stadium werd de laatste show van de avond uitgevoerd,  Winterwonderland on Ice. Een kleurrijke schaatsshow die perfect werd neergezet.

winterwonderland on ice

Girls met beeldige figuurtjes gaan zo soepeltjes over het ijs, de boys doen er overigens niet voor onder.

Ice showSee of trees

Na afloop was een spetterend vuurwerk, helaas geen foto’s, die zijn mislukt. Ik had de vuurwerkstand ingesteld, maar alleen strepen en rook.

We krijgen geen genoeg van de parken, maar soms wil je wel eens heel wat  anders. We kozen voor de natuur en kwamen terecht in het Lake Louisa State Park.

Een prachtig park met mooie meren, het was er uitgestorven. We parkeerden de auto en zagen een schildpad, ik liep er op af met de camera en hij nam meteen de benen. Ray kwam eraan en geloof het of niet… turtle liep naar hem toe en vervolgens met hem mee, *smelt*, zo lief.

turtle1

turtle2

turtle3-001

Het was genieten van de rust en de stilte op deze stralende, koele, kristalheldere dag.

 

Behalve voor de nieuwe tablet zijn we al een aantal keer naar de Mall en de Loop geweest om te shoppen en het was geen windowshoppen. We moeten dat wel doseren want we hebben nog 11 weken.

Inmiddels is ook de nieuwe televisie geinstalleerd en genieten we met volle teugen van deze villa, alles is nieuw, superschoon en van alle gemakken voorzien.

We hebben nog volop te doen deze week, daarover vertel ik de volgende keer …

13 opmerkingen:

Elstars zei

Dat klinkt allemaal weer heel goed. Fijn dat julli het zo naar jullie zin hebben! Aan Lake Louisa hebben wij ook goede herinneringen; we hebben daar ook bijna niemand gezien en konden zo genieten van de mooie natuur.
Veel plezier nog toegewenst.

Trails zei

Wij vonden dit ook zo'n mooi park!
En zó lekker rustig!
Mooie foto's!!!

De Biegjes zei

Wat een geweldige foto's van die schildpad, hij had duidelijk een nieuwe beste vriend gevonden :).

Hannie zei

Ahh, wat een leuke schildpad. Bedoel je ons met de toeristeninvasie? haha!!!

Rick, Sunshine State zei

Jullie hebben weer heerlijke dagen achter de rug!!

Marja en Tony zei

Die Ray, vorig jaar de hond van de buren, nu de schildpad uit het reservaat, een nieuwe dieren fluisteraar is opgestaan!
Rustig aan maar met het shoppen anders past het aan het eind allemaal niet in de koffers!

barkiesgoesflorida zei

Ik ben niet gauw jaloers maar 11 weken is wel heel lang hoor...
Veel plezier

Teleton zei

Natuurlijk! Weer een fijne dag compleet met Turtle talk....

Anoniem zei

Heerlijk dat contrast. De "drukte". In de parken en de rust in het State Park. De turtle is wel geweldig hoor. Hoe doet Ray dat toch? Nou ja zolang het hier bij blijft en het geen aliligator is .

Cindy zei

Leuk! Lake Louisa staat ook op mijn definitieve planning ;-)

Anoniem zei

Nieuwe wegen voor Seaworld: tijdens het renoveren van het stadium kun je altijd nog een turtleshow opvoeren. In 11 weken kan Ray ongetwijfeld de schildpadden tot grote hoogte brengen. Way to Go! Heel veel plezier en wij verheugen ons op meer verhalen

Alexander (en Patricia)

Anoniem zei

wat leuk allemaal en lekker nog zo lang daar laat ook wat foto's zien van jullie villa als dat kan.

groetjes nel

Mariska zei

Geweldig, de schildpad uitlaten!! Lekkere dagen tot nu toe hoor, genieten!! ENJOY!!