vrijdag 13 december 2013

Wat hebben we het druk …

Eerst even een technische mededeling. We gaan nog even terug naar de dag van aankomst en het ophalen van de auto bij National. Het was kennelijk niet geheel duidelijk hoe het ging met de tweede bestuurder, Bij aankomst zijn we, zeer eigenwijs, naar de balie gegaan, daar werd het reserveringsnummer ingegeven, vervolgens draaide de man het computerscherm en vroeg of ik dat was. Al mijn gegevens stonden keurig in het scherm. Hij zei ons dat we hier niet hoefde te zijn en direct naar de garage konden gaan omdat we Emerald waren (Rick, helemaal gelijk). Ik wist echter niet of mijn koppeling, die ik thuis had gedaan, was doorgekomen. Nu blijkt achteraf dus wel. Als de reservering is gekoppeld aan Emerald kun je dus direct naar de garage en een mooie bolide uit de Emerald rij kiezen. Bij de uitgang krijg je het contract, wel even opletten of je die mooie prijs nog krijgt en bij ons was dat geen enkel probleem,  Omdat je Emerald bent is je partner een authorized driver en die kan gratis de auto besturen. De rijbewijsgegevens van je partner hoeven niet te worden geregistreerd, noch hoeft het contract mede ondertekend te worden. . Floridagangers die deze week afreizen: piece of cake voor die tweede bestuurder, mits je Emerald lid bent en je boeking daaraan is gekoppeld.  Heb je de deal met National en is je boeking niet gekoppeld aan Emerald, dan moet je die kaart diep wegstoppen en voor $ 10,00 per dag een extra driver toevoegen. And that concludes the Emerald-issue.

Inmiddels hebben we onze weg alweer gevonden, de villa is heel prettig, alles is nieuw, het is superschoon en de eigenaar heeft een geweldige managementcompany. We hebben wat problemen met de TV in de huiskamer, die leidt haar eigen leven, een voorbeeld, op een nacht ging die om een uur of 3 uit zichzelf aan, heel fijn. Mike heeft inmiddels twee keer het toestel opnieuw ingesteld, niets helpt. Het is een nagelnieuwe televisie maar de eigenaar heeft besloten dat er een nieuwe moet komen en die is inmiddels besteld. Wat een service.

Yes, ik ben de gelukkige bezitter van een Sony Xperia Z tablet 10,1”, oh wat is die mooi, het is de lichtste tablet op de markt, (voor zolang dat duurt). Binnenkort ga ik hem op mijn gemak installeren

Xperia tablet

Onze eerste Kerstshow vond plaats in MK. Op een prachtige warme donkere winteravond, stonden we, samen met onze overburen, in ons t-shirt op die ferry die ons naar de Magic Kingdom bracht. In het park is alles feeëriek verlicht het is een waar sprookje  Goed gemutst liepen we al babbelend Mainstreet uit en bewonderden Cinderella’s castle. 

Cinderellas castle

Ons doel was een riant plekje te vinden waar we van de Electrical Parade konden gaan genieten. Uiteindelijk vonden we een plekje waar we leunend tegen een hekje op de Parade konden wachten. Het was daar dat het sprookje een nachtmerrie werd. Zoveel mensen die op zoek waren naar dat ene plekje dat er niet was, huilende kids, vermoeide ouders, was dit ‘where dreams come through’ Disney? Op het moment dat de parade begon waren er inmiddels zoveel mensen voor ons dat we geen kant meer op konden, het was verstikkend. We hebben het dapper uitgestaan en zijn na afloop van de parade zo snel mogelijk richting de uitgang gegaan. We zagen in Mainstreet de enorme massa die op de straat, binnen de lijnen, op het vuurwerk zaten te wachten. Jammer hier hadden we ons erg op verheugd.  Deze foto’s komen van internet:

De volgende dag stond in Epcot de Candlelight Processional op het programma, Om van toegang verzekerd te zijn tot de moet je bij een van de aangesloten restaurants dineren en zoals gezegd wij kozen voor het diner bij Japan Tepan Edo. Het was bijzonder, geweldige bediening en een superkok.

Hij begon met een grapje  Santa in voedsel, de baard is van spaghetti, de ogen van uien en hoho van courgette!

Hohoho-001

We kozen voor een klein voorgerecht, een hoofdgerecht, het dessert lieten we voor wat het was.

DSCN1424

We hadden Ton die avond tot kassier gebombardeerd, een goede keuze bleek achteraf. Hij kreeg de rekening en keek ons opeens enigszins wazig aan.  Wat bleek, ondanks dat wij a la carte hadden gegeten, want dat was ook mogelijk volgens de geisha, werd ons een arrangementprijs berekend die ongeveer drie keer hoger was dan dat we hadden gegeten. We besloten onze rug recht te houden, glimlachten vriendelijk en Ton zette zwierig zijn handtekening.

Het was achteraan aansluiten bij het theater voor de Processional. Ik kan er kort over zijn, het was zo bijzonder. Wat een geweldige sfeer, prachtig koor, schitterend orkest en Dennis Haysbert vertelde het beroemde verhaal met zijn mooie, warme stem op een sublieme wijze. Genoeg superlatieven? Wat een kippevel event!

DSCN1428DSCN1429

Als afsluiter zingt het publiek o.l.v. de dirigent het prachtige ‘silent night’, ontroerend. Wat een ervaring, als je ooit in de gelegenheid bent om dit mee te maken, doen.

cp

Tot slot hebben we genoten van het spetterende afsluitende vuurwerk.

epcot vuurwerk

Dit was een onvergetelijke avond!

 

Gezien mijn zeer matige fotografeer prestaties zijn een aantal foto’s van internet.

11 opmerkingen:

Hannie zei

Jullie hebben je draai al weer helemaal gevonden.
Ik ga ook maar even kijken of ik de boeking aan m'n Emerald card kan koppelen. Heb dat volgens mij niet gedaan.
Have fun!

Rick, Sunshine State zei

De voordelen van Emerald :-)
Groetjes vanuit een fris Amsterdam :-(

2theusa/Christa zei

Wat heerlijk dat jullie in Florida zijn! Heerlijk overwinteren en eindeloos te tijd hebben om te doen, wat je wilt en wanneer je wilt, dat is het ultieme genieten! Ik lees weer graag mee en kom zelf nog even (vanaf 30-12) een weekje naar Florida!

Cindy zei

Nou, jullie vermaken je best. Wat een heerlijkheid zeg!

Marja en Tony zei

Wat een mazzel dat internet zoveel foto's heeft :)
Het lijkt me inderdaad een sprookje om in die sfeer, en met al die verlichting op dit moment daar te zijn, en dan nog wel in je t shirt...wrijf het er maar in!
Geniet meer heerlijk door hoor, ik zet de kachel wel op 10 en kruip onder een dekentje Haha

Anoniem zei

Hoe heerlijk klinken de woorden "een warme winteravond". Ik zie het al helemaal voor me hoe jullie in t-shirt de kerstsfeer aan het opsnuiven zijn, echt geweldig. Fijn dat jullie zo aan het genieten zijn.

Ryan en Hannah zei

Super zeg, al die mooie kerstshows! We krijgen er helemaal heimwee van (*gaan naar skyscanner voor vliegtickets*) Geniet er lekker van, dan genieten wij mee!!

Teleton zei

Zo, en nu verder geen adembenemende avonturen meer!

Saskia zei

Wat lijkt het me mooi om dat een keer mee te maken.....en dan graag met die temperaturen!!
Have fun!!

De Moolenschotjes zei

O wat blijven jullie lekker lang in florida!!
Heerlijk geniet er lekker van wij lezen gezellig mee.

Jenn zei

Wat is de Candlelight Processional ongelooflijk mooi he! Inderdaad een echte aanrader! Het speciale dining package heeft vaste prijzen en tijden waarop je naar de processional kan, dus ook als je voor minder eet moet je toch die vaste prijs betalen. Ik kies zelf altijd voor een wat voordeliger restaurant waarvan ik weet dat ik het bedrag er wel uit eet, want qua zitplaatsen bij de Processional is er geen verschil. Iedereen moet achteraan aansluiten.
Het is in ieder geval heerlijk om je verslag te lezen! Een feest van herkenning en het plezier van jullie spat er vanaf! xxx