zaterdag 4 januari 2014

Lake Kissimmee, Disney en een kikker …

Allereerst de beste wensen, een gelukkig, gezond en reislustig 2014. Dat al je dromen mogen uitkomen.

Oei wat loop ik hopeloos achter met het verslag. We hebben deze week genoten (we doen eigenlijk niet anders) en het kwam er maar niet van, druk, druk, druk. Winking smile

Inmiddels zijn we al 4 weken in Florida maar gelukkig hebben we er nog 8, de tijd vliegt voorbij.

Eerst even terug naar oudejaarsavond, pff wat een feest hier in Country Creek, om 10 uur een paar plopjes en dat was het vuurwerk om het nieuwe jaar in te luiden. We vinden dat helemaal niet erg, we houden van siervuurwerk maar niet van die zinloze bommen en knallen die in Nederland zoveel slachtoffers hebben geeist om van het dierenleed maar niet te spreken.

Op een zwaarbewolkte, warme dag hebben we met zijn vieren een gezellig trip naar Lake Kissimmee Statepark gemaakt. de rit ernaar toe is aardig, je ziet wat van het Floridiaanse achterland dat soms uitermate troosteloos is. In het park is o.a. is een hoge uitkijktoren en de mannen moesten natuurlijk toch even laten zien dat ze durfden. Wij vonden het toch wat toch te hoog.

 zLake Wales uitkijktoren

Het is een mooi statepark en op deze zwaarbewolkte dag was het uitgestorven. In de avond zijn we naar de Woodgrill gereden en hebben gesmuld van een lekker buffet. Ton werd daar herkend en aangesproken, dat bleek forummer Twan Vissers te zijn die daar met zijn gezin ook gezellig zat te eten. We hebben even kort met elkaar gesproken, het was een leuke kennismaking.

Ray was deze week geveld door een enorme verkoudheid en heeft verplicht een aantal dagen binnen gezeten om zo snel mogelijk van die snotneus af te komen. Met Lidy en Ton heb ik een gezellig rondje Disney gemaakt. We begonnen bij Downtown Disney.

zDTD

Daar aangekomen als eerste naar The Earl of Sandwich, ik had er nog nooit gegeten dus het werd de hoogste tijd. De sandwiches zijn heerlijk, daar gaan we de komende tijd nog wel een keer naar toe. Vervolgens op de boot gestapt en door de Disney wateren langs en naar diverse Disney hotels gevaren. Van daar uit namen we de bus naar Epcot. Wat is dat een mooie systeem, je kunt op de boot of met de bus gewoon overal komen, geheel gratis. We zijn nog even Epcot binnengewipt waar het niet druk was. Het was een fijne dag volledig in Disney sfeer.

Op een avond liep ik zonder leesbril niets vermoedend de badkamer in en zag iets op de toiletbril. Ik dacht dat er een schoonmaakdoekje was achtergebleven en wilde het oppakken. Op dat moment sprong het ‘doekje’ een meter de lucht in en, vergezeld van een ijselijke gil, ik ook. Brullend om hubby zag ik dat het een witte kikker was, die vervolgens lekker op de rand van het bad naar me zat te kijken. Ray kwam uiteindelijk op zijn gemak aangekuierd, pakte de kikker voorzichtig op en liet hem los in het gras. Hoe die binnen is gekomen zal altijd wel een raadsel blijven. Deze afbeelding komt van internet en nee, ik had geen behoefte de kikker te zoenen, alhoewel het een prachtig diertje is.

witte-kikker 

Inmiddels is er ook geshopt en groeien de aankopen gestaag. Een tip: op de 192 is het Kissimmee Clearance center gekomen, met o.a. een kleine Tommy H. Heel bijzonder dat de jeans daar $ 29 kosten en diezelfde jeans in de Vineland outlet $ 39! Het grote shopwerk moet echter nog beginnen.

We zijn annual passholders van Disney en onze Diamond parking card is niet meer geldig want die is van 2013. Ton verraste ons met een 2014 card die hij van een medewerkster bij de AAA had losgekletst, we zijn er heel blij mee!

Inmiddels zijn ook onze vrienden uit Ohio aangekomen en hebben we uitgebreid bijgepraat. Zij hebben vorig jaar een townhome in Emerald Island gekocht en genieten nu van hun nieuwe bezit.

Dit weekend is de grote uittocht van de toeristen, maandag beginnen de scholen weer.  Diegenen die met het vliegtuig richting noordoosten zouden gaan kwamen van een koude kermis thuis. De monster storm heeft daar sinds vrijdag het openbare leven verlamd en duizenden vluchten zijn gecancelled. Op Orlando airport is het een chaos. Het is te hopen dat het snel oplost. Hannie en haar gezin zouden vrijdag via New York naar Amsterdam vliegen, maar ook zij zijn gestrand.

Komende week gaan we weer de parken bezoeken, we hebben tot nu toe uitsluitend de kerstshows gezien en we gaan nu in alle rust van de rest genieten.

19 opmerkingen:

Elstars zei

Leuk om jullie belevenissen weer te lezen! Het vuurwerk bij ons in de straat in Bradenton stelde ook niets voor, maar dat mag de pret niet drukken. Hopelijk is Ray inmiddels weer hersteld. En... de broodjes van de Earl of Sandwich vinden wij ook heerlijk, we proberen er iedere vakantie wel weer een te eten.

Teleton zei

Ik voel een gezamenlijke lunch met Bert en Yvonne bij The Earl of Sandwich aankomen. Gezellig!

Karla zei

Ook voor jullie de beste wensen. Dat het maar een reislustig 2014 mag worden :)

Saskia zei

Uiteraard ook voor jullie de allerbeste wensen en bovenal een goede gezondheid. Ik kan me voorstellen dat je schrok van die kikker, wat een irritant beest om ook maar meteen iets wits uit te zoeken om op te gaan zitten hahahaha. Wat een heerlijke tijd hebben jullie zeg!! Beterschap voor Ray en nog heel veel plezier.

Anoniem zei

In de eerste plaats voor jullie ook de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Een betere start van 2014 kan ik me niet voorstellen dan de eerste maanden van het nieuwe jaar te mogen verblijven waar jullie zijn. Alleen die vieze kikkers hoeven voor mij niet. Jakkes wat een griezel. Maar voor al het overige doen jullie het niet slecht. Hahaha. Wat zijn jullie onwijs aan het genieten. Hou vol hoor!

jesse, christel en twan zei

Hoi Sonja ook voor jullie Happy New Year! wij zijn inmiddels weer in Nederland. We hadden een klein oponthoud in Atlanta maar verder verliep onze terugreis goed. Geniet er nog maar goed van daar!

De Moolenschotjes zei

Jullie ook de beste wensen voor2014!!
En een heerlijk vooruitzicht dat je nog 8 weken mag genieten in florida......

Cindy zei

Jullie ook de beste wensen voor 2014! En haha die kikker! En goh, zo weinig vuurwerk daar? Wat heerlijk. Werd er hier gek van... Een paar heerlijke weken achter de rug, en nog meer voor de boeg. Geniet ervan!

Marja en Tony zei

Ook voor jullie een zalig , gezellig en vooral gezond nieuw jaar, en om een nieuw jaar te starten in een omgeving waar je nu zit, dan heb je natuurlijk al een streepje voor!
Die kikkers zijn me toch brutaal, had hij bij ons het zwembad over genomen, mag je blij zijn dat jij een zindelijke kikker hebt :)
Gezellig dat de vrienden club steeds groter wordt, hoe meer hoe beter!

Geniet nog even van je laatste 8 weken Hahaha

SiLv!@ zei

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Wat een heerlijk vooruitzicht... nog 8 weken voorde boeg! Helemaal nu de toeristenhordes verdwijnen. Geniet ervan!

H(EL)EEN zei

Ook jullie de allerbeste wensen voor 2014. En straks is de rust wedergekeerd en kunnen jullie los met het shoppen.

José zei

Ook voor jullie natuurlijk de allerbeste wensen voor 2014! Jammer dat je die kikker niet gekust hebt, wie weet wat (of wie) er tevoorschijn kwam. Heerlijk nog 8 weken te gaan, ben helemaaaaaal niet jaloers hoor! Enjoy.

De Biegjes zei

Wat moest ik lachen om die kikker.... Ik zag het al helemaal voor me (sorry hoor). Ik ben echt jaloers dat jullie nog 8 weken blijven :(. Nog een hele fijne tijd en we blijven jullie volgen!
Oh ja, Hannie en haar gezin hebben het vliegtuig naar Detroit genomen en hopelijk kunnen ze nu wel naar Nederland komen... Have fun!!

Anita zei

Jullie ook een super 2014. Fijn dat de grote meute nu weer weg is en jullie in alle rust kunnen genieten van al het moois.
Wat een lelijkerd, die kikker zeg, ik kan me voorstellen dat je geschrokken bent. Hopelijk voelt Ray zich weer beter!

Léonine zei

Tja, wat moet je ook met twéé prinsen!

Aggie zei

De allerbeste wensen voor 2014 en dat ook dit jaar weer met een mooie lange vakantie afgesloten mag worden!
Jullie genieten echt, op een kikkertje na, dus ga hier maar lekker mee door. Laat ons af en toe meegenieten en we zijn tevreden.

Twinmom1995 zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Twinmom1995 zei

Voor jullie ook de allerbeste wensen.
Heerlijk dat jullie nog 8 weken voor de boeg hebben.
Geniet er van! Wij genieten een beetje met jullie mee.

Mariska zei

Ook vanuit ons nog de beste wensen voor 2014, jullie hebben een geweldige start met nog 8 weken genieten voor de boeg en ik geniet mee door het blog te volgen.
Enjoy!