zondag 12 januari 2014

Seaworld, Epcot en shopping…

Inmiddels zijn we weer een week verder, wat gaat de tijd hier snel en wat genieten we weer. Dit was de week waarin een koufront Amerika beheerste en zelfs Florida er een staartje van meekreeg. De TV kon bijna nergens anders meer over berichten en in het gehele land gaven reporters hun verhaal klappertandend. Nou was het ook wel frisjes, wij hadden een lange broek en trui nodig. We waren bijna vergeten hoe dat voelt. Het duurde 36 uur, daarna steeg de temperatuur zodanig dat er binnen 24 uur een verschil van 40 graden F ontstond.
Nu alle toeristen zijn vertrokken togen we dinsdag met onze overbuurtjes naar Seaworld. We kuierden gezellig babbelend door het mooie en uitermate rustige park. We bezochten de de show A’Lure, the call of the Ocean en zaten op de eerste rij bij Pets Ahoy.  Voor diegenen die het nog niet weten, de honden uit deze show komen uitsluitend uit de asiels, helemaal top!

foto’s Pets Ahoy van internet
Vervolgens liepen we naar het Shamu stadium waar wegens de renovatie de show One Ocean tijdelijk niet zal plaatsvinden. Om toch iets van deze prachtige dieren te laten zien biedt Seaworld de mogelijkheid om een kijkje achter de ‘trainings’ schermen te nemen. Wat hadden we geluk, dit was de eerste dag dat dit plaatsvond en we konden zo doorlopen. We hadden een prachtig zicht en je bent echt heel dichtbij deze prachtige dieren.  Wij vonden het heel bijzonder, je ziet eigenlijk meer van ze dan in het grote bassin. Als het druk is zullen de rijen echter eindeloos zijn.

Anna en Rudy, onze Amerikaanse vrienden hadden wensen, Rudy wilde met Ray uitgebreid vissen en Anna en ik wilden uitgebreid shoppen, dat kwam goed uit! Wij begonnen in de Mall at Millenia waar we goed zijn geslaagd. Later in de middag hebben we nog even een doorsteekje gemaakt naar de Florida Mall. Voor de mannen en voor ons een geslaagde dag!
Vrijdag hebben we Epcot, ons andere favoriete park bezocht. We hadden enigszins pech, op het parkeerterrein toonde ik onze mooie gekregen Diamond parking pass, zegt die parkeerknakker, ‘deze is van 2013’. ‘Well man, clean your eyes, this one is brand new’. We schoten er echter geen fluit mee op want het was Marathon weekend en dan mag je niet op het geheel lege diamond terrein parkeren. In het park begonnen we met een fijne Starbucks en liepen op ons gemak via diverse shows naar de World Showcase. We komen nu al zolang in Epcot en om wat voor reden dan ook zijn we nog nooit bij Mexico binnen geweest. Dit hebben we nu ingehaald, prachtig restaurant, super leuke winkeltjes, de glasblazer maakt prachtige dingen en als klap op de vuurpijl hebben we een boottochtje gemaakt met de drie Amigo’s, heel leuk, gaan we nog eens doen.
Het zou kunnen dat we de komende tijd nog meer ontdekkingen in Epcot gaan doen. Tips anyone, wat is niet echt bekend en mogen we niet missen?
Ook hebben we deze week weer eens gegeten bij The Olive Garden. Ze hadden een lokkertje, een voor- en hoofdgerecht voor $ 10,—, dat wilden we wel. Met Ton en Lidy zouden we eens fors gaan schransen voor die $ 10,-. Nou vergeet het maar, ze hebben zoveel lekkers en die vallen echt niet binnen die aanbieding. We hebben gekozen wat we lekker vonden en heerlijk gegeten voor een prijs die in Nederland ondenkbaar is.
Morgen wordt een mooie zonnige zondag voorspeld, dat wordt zonnen en luieren, daar zijn we nu wel aan toe, pfff.

17 opmerkingen:

Yvonne en Rob zei

Bijna ondenkbaar, een lange broek en trui in Florida, maar zo zie ja maar weer.
Jullie hebben het lekker naar de zin zo te lezen dus ga zo door!
Lots of Fun!
Grtz.Yvonne

Saskia zei

Wat een heerlijke week weer met wel vreemde temperaturen!! Lijkt me heel raar om zo'n flink verschil mee te maken op zo'n korte tijd. Ennuh Epcot wat kunnen we daar nog over zeggen.......ikke wil ook!!
Have Fun!!

Hannie zei

Heerlijk, hebben jullie alle parken weer voor je zelf nu de meute weg is.
Have fun!

De Biegjes zei

Wat heerlijk herkenbaar weer! Ik sluit me bij de opmerking van Saskia aan: ikke wil ook!! :) . Veel plezier nog daar (maar dat zal geen probleem zijn denk ik).

Ben zei

Epcot: de circle movies zijn de moeite waard, China en Canada hebben er 1, de show in de VS is best aardig en kijk even of de zangers er voor zitten, zeer mooi.

Esther Sloof zei

Genieten zeg als je niet alles in 3 wkn hoeft te proppen!
Veel plezier!

Anita zei

Dat is gelukkig allemaal mee gevallen in Florida met het koufront! Vasthouden zo de komende weken, hihi. Lachen dat jullie nog nooit bij Mexico het boottochtje gedaan hebben.
Het boottochtje in Noorwegen in Epcot kennen jullie wel toch?
Die Pet show is geinig heh, het varkentje aan het eind is echt hilarisch.
Veel plezier.

Unknown zei

Jullie hebben echt alweer heerlijke weken achter de rug zeg! Krijgen er weer helemaal zin in.
Epcot is ons favoriete park, heerlijk. Jullie zullen vast als de Liberty Voices gezien hebben in The American Adventure. Wij vinden dat altijd zo'n cadeautje! We gaan er vaak al vroeg voor klaarzitten. En wat we ook fijn vinden om te doen als we in Epcot zijn: even het park uit :-) Omdat Epcot zo groot is en je je er stuk kunt lopen, vinden we het fijn om bij the International Gateway (de zijingang) er even uit te gaan, naar de Beach Club te wandelen. Echt een prachtig resort, waar je lekker even op het strand kunt relaxen (lekkere ligstoelen en schommelbanken) en wat te eten of drinken kunt halen bij Hurricane Hannah's. Of je eet een ijsje bij Beaches and Cream, met uitzicht op het prachtige zwembad. Veel plezier!

Unknown zei

BTW: Ryan hierboven is eigenlijk Hanneke :-) Ik had even niet in de gaten dat hij ingelogd was :-)

Cindy zei

Nou, gelukkig hebben jullie de kou doorstaan! Nu gewoon weer lekker warm en zonnig, helemaal over 3 weken ;-) Pets Ahoy vond ik zo leuk in Seaworld!
Geniet vandaag lekker van de zon en warmte! Hier wel zon, maar geen warmte. Gelukkig ook geen vorst of sneeuw :-)

Anoniem zei

Het is wat met dat weer daar zeg. Maar ja het is natuurlijk wel winter ;-)
Wat moet het trouwens heerlijk zijn om al die toeristen weer te zien vertrekken na de kerstperiode en jullie nu weer fijn de rustige parken kunnen bezoeken. Ideaal. Ik zou zeggen houd dat tempo vast hoor, af en toe een parkje, een beetje shoppen af en toe eens lekker uit eten......zucht.

José zei

Jeetje, weer een week om, en wat een temperatuur verschillen zeg. Lijkt me wel raar hoor binnen 24 uur een verschil van 40 graden. Nu weer lekker het zonnetje, kan niet beter. Geniet nog van de komende tijd!

De Moolenschotjes zei

Alweer een week voorbij ,maar wat heerlijk dat je alles lekker op je gemak kan doen.
En wat super om in sea world eens de andere kant bij de orka's te zien.
Geniet nog lekker

Ronald zei

Komt er ook een hele nieuwe "Shamu" show. En achter de schermen kom je eigenlijk nooit, lijkt me leuk om eens te zien.

Olive Garden, daar kan je echt lekker eten. Jammer dat het er vaak zo druk is.

Gelukkig is de kou weer verdwenen, uiteindelijk kom je voor een lekkere temperatuur.

Veel plezier verder.

Gr. Ronald

Elstars zei

Dit klinkt weer allemaal heerlijk. Wij hebben inderdaad ook het koufront meegemaakt, maar hebben vandaag alweer fijn op het strand gezeten. Zo zie je maar weer, in Florida kun je van alles verwachten. Veel plezier nog.

Mariska zei

Weer een heerlijke week, zelfs met lange broek en trui :). Enjoy!!

2theusa/Christa zei

Heerlijke week weer. Wij waren net voor de koudere periode weer terug in Nederland, maar ook met lange broek ben ik liever in Florida! Voorlopig moeten we het maar weer met jullie verhalen doen... Enjoy!!