zondag 16 februari 2014

Kennedy Space center, Daytona Beach, Paul en meer ...

Allereerst bedankt voor het meelezen en jullie leuke reacties!



Zondag zijn we naar het Kennedy Space Center geweest. Het was niet de eerste keer maar we worden telkens getroffen door de ruimtevaart, heel intrigerend. Zo bijzonder om een blikje in het heelal te werpen. Uiteraard maakte we de bustour over het immense terrein. De gebouwen raken wat in verval en we begrijpen dat een opknapbeurt op het programma staat ter voorbereiding op toekomstige lanceringen.

KSC is uitgebreid met een exhibit over Atlantis. In het nieuwe gebouw bekeken we eerst een super film over ISS, de bouw van het het spacestation, hoe de astronauten leven aan boord en welke werkzaamheden zij uitvoeren. Wat een interessante film, tegen het einde zie je hoe de Atlantis werd ‘thuisgebracht’, dan wordt het doek transparant en daar staat de Atlantis in al haar glorie, imposant!





Maandagmiddag hebben we doorgebracht in Hollywood Studio’s dat overspoeld was met cheerleaders op ‘schoolreisje’, erg leuk die giechelende grietjes.

Dinsdag zou een warme dag worden en we vonden het de hoogste tijd voor Daytona Beach. We reden relaxed naar Daytona en daar aangekomen draaiden we het strand op en deze twee belegen hippies cruisden heerlijk over het zand, raampje open, dat is trouwens verplicht, radio aan en cruisen maar. We wilden lekker zonnen maar dat feest ging niet door, het was veel te koud aan de Atlantische kust. We reden terug naar Kissimmee en genoten bij onze pool, het was hier gewoon 8 graden warmer.




Woensdag stond in het teken van een verwendag voor de ladies. Anna en ik hebben ons aan de capabele handen van de meisjes van Camilla’s Day Spa overgegeven en met fraai gemanicuurde handen en voeten stortten we ons in de Florida mall.

Na al dat gepamper waren we wel klaar voor de lunch en de keus viel op Charlies. We hadden geluk er werden coupons uitgedeeld, $ 1,- korting op alle sandwiches. We bestelden onze broodjes, gaven onze couponnetjes en vervolgens zegt de kenau achter de kassa dat de korting net niet voor onze broodjes geldig is. Nog even gevraagd of we het goed hadden verstaan, ja hoor alle broodjes behalve de onze. Op de coupon stond duidelijk ‘any sandwich’. Ik wees de kenau daarop en ze hield voet bij stuk, ‘niet voor onze broodjes’.  De rij achter ons groeide en ik werd het zat en beet haar toe “oh well if I take you to court over this you will loose”… Een dirty look, een heel diepe zucht en ze krijste om de manager die een ‘fingerprint ‘op de kassa moest geven voor de authorisatie. En dit hele toneelstuk voor $ 1,— maar ja principe hé ;-)

In Busch Gardens stond deze week het optreden van Paul Revere and the Raiders op het programma. Ik had er nog nooit van gehoord maar Ton was zo enthousiast over deze band uit het verre verleden dat we nieuwsgierig werden en gezamenlijk richting Tampa reden. Paul is een man van 76 jaar die niet meer zonder hulp kan lopen. Op het podium stond een half autootje met een kruk waar hij op ging zitten. Met een bijzonder humoristische praatje en de nodige zelfspot pakte hij het publiek volledig in. Alle songs werden door het publiek uit volle borst meegezongen, Ton was in zijn nopjes en zong vrolijk mee.  Paul zelf zingt niet meer.




De leadsinger van de band is Darren Dowler, een zeer smakelijk hapje en goede zanger, dat maakte voor mij veel goed. Hij gaf een mooie uitvoering van Delilah, die song kende ik tenminste, zodat ik eindelijk ook kon meezingen!




We hebben ons goed vermaakt.
Nog even naar de vorderingen van Falcons Fury gekeken en de rillingen liepen me weer over de rug, wie gaat daar nou vrijwillig in.


Daarna hebben we Busch Gardens verlaten en zijn naar de University Mall gereden, (tip van Hannie). Eerst een lekker lunch en daarna wat geshopt. De terugreis naar Kissimmee verliep prima en we besloten om lekker te gaan eten bij Kobe’s.
Leuke kok die er een mooi showtje van maakte en we hadden gezellige tafelgenoten.





Vandaag zijn Ton en Lidy weer naar Nederland vertrokken. Wat hebben we veel leuke dingen gezamenlijk ondernomen en een plezier gehad. Natuurlijk hebben we hartelijk afscheid van ze genomen en uitgewuifd, tot snel!



Wij hebben nog 2 weken te gaan, het is niet te bevatten hoe snel de tijd hier voorbij gaat.

Deze week zijn de weersvoorspellingen uitstekend en we gaan dan ook flink genieten, voordat je het weet zitten we ook in het vliegtuig naar Nederland.




19 opmerkingen:

Hannie zei

Was goede tip die mall!. Gelukkig hadden jullie wel nog showcooking bij Kobe. Bij ons was dat amper in dec. n ik heb het ook nog in een ander blog gelezen dat het weinig voorstelde.
Have fun!

Anoniem zei

Wat had ik graag achter je in de rij gestaan terwijl je zo op dreef was om een $1 korting te krijgen. Ik zou van dat schouwspel genoten hebben omdat je hebt gekregen waar je recht op had. Hahaha you go girl! En wat een leuke dingen hebben jullie verder nog ondernomen. Van die zanger heb ik ook nog nooit gehoord, maar die blonde mag blijven :-)
Geniet maar weer lekker verder. Zeker nu het weer zo'n mooi weer wordt. Ik blijf gewoon meegenieten hoor.

H(EL)EEN zei

Wat een heerlijke dag zeg. Bedoel heerlijke dagen. Wat ondernemen jullie veel. Tja en nu Tonloos maar dat gaat wel lukken. En die 2 weken vliegen voorbij. Helaas

Rick, Sunshine State zei

Weer een machtige update, KSC vonden wij ook zo leuk, enne wat hebben jullie het heerlijk. Natuurlijk gaat de tijd snel, maar jullie hebben gewoon nog 2 weken!!

Nog heeeel veel plezier!

De Biegjes zei

Ik heb me rotgelachen om dat gedoe met die broodjes, het had een actie van mij kunnen zijn ;). Wat hebben jullie het heerlijk zeg, ik krijg meteen weer zin om heen te gaan!! Have fun!

Ben zei

Je ziet dat vaak bij die zangers met roem uit het verleden, zelf zingen ze nu zeer matig of helemaal niet meer en de backing bestaat dan uit uitstekende muzikanten. Bij de Beach Boys in Seaworld was dat tijdje terug ook, want die hoge noten lukte echt niet meer, wel bij de backing. Gunstige uitzondering is Peter Noone van Herman's Hermits. Wij gaan Paul Revere en dat lekkere hapje (jouw woorden) ook nog zien, in Epcot volgende maand. Kijk er naar uit.

Marja en Tony zei

Wat een heerlijk blog weer, een beetje cultuur, een beetje shoppen, en wat amusement en zelfs een bitch fight, het lijkt wel een real life soap Hahaha
Enne die blonde zanger is mooi geconserveerd zeg :)

Elstars zei

Leuk verslag! Wat een mooie belevenissen en wat gaat de tijd snel! Nog een paar fijne weken toegewenst.
Weet je trouwens dat je bij Charlie ook korting kunt krijgen met je ANWB pasje? Kun je de volgende keer eens proberen, misschien gaat dat wel goed....

Cindy zei

Haha, die korting op die broodjes :-) Had dat wel willen zien! Heerlijke dingen hebben jullie weer gedaan, en oh wat schiet het op voor jullie... Geniet nog even lekker van deze 2 weken!

Saskia zei

Wat een heerlijke week weer....geen wonder dat de tijd vliegt!! Goed van Paul dat hij Darren bij zich had, maakt het voor ons dames ook een stuk aangenamer hahahaha. Ennuh, top daar in de mall: dollar of geen dollar daar gaat het inderdaad niet om!
Have Fun de laatste 2 weken maar dat is overbodig advies bij jullie :).

Trails zei

KSC blijf ik ook nog steeds interessant vinden.
Wij vonden het rijden op het strand ook leuk om eens gedaan te hebben.

Twinmom1995 zei

Alweer een heerlijke weeklachten de rug. KSC staat ook bij bij hoog op de,lijst om nog een terug te gaan.
Voorlopig nog maar even niet aan naar huis gaan denken en vooral blijven genieten.

Twinmom1995 zei

Alweer een heerlijke weeklachten de rug. KSC staat ook bij bij hoog op de,lijst om nog een terug te gaan.
Voorlopig nog maar even niet aan naar huis gaan denken en vooral blijven genieten.

Anita zei

Lachen heh die show van Paul Revere, wij hebben hem 2 jaar terug ook in Busch gezien.
De Signature spa is trouwens een echte aanrader in de Florida Mall ipv Camilla.
Geniet lekker.

De Moolenschotjes zei

Weer veel ondernomen deze week.
Nog twee heerlijke weken te gaan geniet ervan..

Yvonne en Rob zei

DD is zeker een "lekker hapje" ;-)
Altijd interressant KSC, ziet er altijd heel spectaculair uit.
Lots of Fun!
Grtz.Yvonne

Unknown zei

Met het schaatsen op de achtergrond, wat duren die 10k ritten lang, lekker digitaal afgereisd naar Florida om even heerlijk bij te lezen. Ik heb het lang weten te onderdrukken, maar als ik zo de blogjes over de afgelopen weken lees, durf ik het te bekennen: ik heb heimwee 😃

Maar wat zijn jullie aan het genieten zeg ! En zie ik toch ineens een heel andere Sonja voorbij komen...... Een echte bitch-fight voor $1,00. Ik dacht dat ik er wat van kon, maar ik moet echt bij je in de leer 😃

Nou, geniet nog lekker en al is het balen dat je net het vervolg van Revenge mist, met je nieuwe laptop lukt het vast en zeker om de downloads te bekijken. Ik ken nog wel iemand die ze voor je heeft .......

Liefs,
Patrice

Aggie zei

Heerlijk dat jullie zo genieten, zal wel effe wennen zijn, zo zonder de Teletonntjes. Maar dat mag de pret niet drukken, jullie hebben nog twee lange weken voor de boeg, maak er nog meer mooie herinneringen bij!

Enjoy!!

Mariska zei

Weer helemaal bijgelezen, wat een geweldige periode hebben jullie toch, nog een fijne laatste weken/week
ENJOY!!