zondag 9 februari 2014

Disney, strand, Seaworld en veel meer …

Het is weer de hoogste tijd voor een update, we hebben een druk weekje achter de rug. Allereerst zijn we maandag naar Down Town Disney geweest. Altijd leuk om daar rond te kijken alhoewel door de renovatie veel is afgeschermd door schuttingen. Onze annual passes verliepen en nu we daar toch waren konden we dat meteen in orde maken bij Guest services. Het was bijzonder rustig en de verlenging was in een wip geregeld. De kosten van zo’n pas zijn heftig en we moesten dan ook even slikken. Maar goed, je krijgt er ook wel wat voor, onbeperkt toegang tot de 4 Disney parken inclusief parkeren. Wij halen dat er ruimschoots uit.
Het was een prachtige dag, we hebben een gratis chocolaatje opgehaald bij Ghiradelli’s en we hebben de boot genomen naar de diverse hotels, het was aangenaam koel op het water, wat een relaxte maandagmiddag.
bl-DTD BBeast
Down Town Disney
  bl-DTD Dragon
Het bleef zulk fantastisch weer dat we dinsdag tot stranddag bombardeerden. We gingen vroeg op pad naar het ons zo bekende St. Pete Beach. Bij Tampa zijn al jaren wegwerkzaamheden en dat houdt toch altijd even op. Maar als je causeway overgaat maakt mijn hart altijd een sprongetje, zo mooi en weids.  Bij het strand aangekomen hebben we de auto geparkeerd, luie strandstoelen gehuurd en bakken maar, als wentelteefjes om en om. Gelukkig hebben we goede sunscreen want je verbrandt levend op dat witte zand.  We hebben ervan genoten, de Gulf is nog wat frisjes!
St Pete beach
bl-St Pete Beach (2)
Voordat we terugreden hebben we een onbehoorlijk groot ijsje verorberd zodat we de terugreis verfrist aankonden.
Bij de Publix in Celebration moesten we even stoppen om iets voor het avondeten te kopen, we hebben meteen een lekker wijntje uitgezocht, het smaakte voortreffelijk!
bl-wijntje
In de mailbox trof ik een mailtje van Best Buy aan, ‘ze waren toch zo blij dat we daar het een en ander hadden gekocht en wilden wat terug doen’, zo juichte hun mail. Ze waren graag bereid om gebruikte elektronica in te nemen. On line konden we alvast de waarde daarvan berekenen en dat bedrag ontvang je dan in de vorm van een giftcard, uiteraard uitsluitend te besteden bij Best Buy!  Mijn notebook gebruik ik niet meer en ik had ook weinig zin om die weer mee naar Nederland te nemen.
Vrolijk meldden we ons bij Best Buy met mijn notebook, de medewerkster van Customer Service typte het merk, typenummer enz. in haar computer en vertelde welke bedrag we zouden krijgen. Dat klopte precies met onze berekening, blij dat we van dat ding af zouden zijn, gingen we akkoord.  Vervolgens werden onze gegevens in de computer ingevoerd en vroeg ze om een ID-bewijs om te kunnen uitbetalen. Daar eindigde de handel, BB accepteert geen buitenlands ID voor uitbetaling. Alleen Amerikanen kunnen dus hun spullen inleveren. Van deze beperking  was geen melding gemaakt in de mail en we waren dan ook not amused. Zij kon niets anders dan de regels volgen. Ray vroeg vervolgens naar de manager waar hij zijn ongenoegen kenbaar kon maken over de gang van zaken. De beste man hoorde ons verhaal aan en zat duidelijk met de zaak in zijn maag. Hij liep naar achteren om te overleggen. Uiteindelijk kwam hij terug met de mededeling dat ze niets voor ons konden doen, het was State Law. Maar hij vond dit zo vervelend dat Best Buy een gebaar wilde maken, uit coulance overhandigde hij ons een giftcard van $ 40,-. Hoe bijzonder is dit, wat een service. Eén ding is duidelijk, in Amerika moet je je niet zomaar laten afschepen.
Het was weer tijd voor een meidendag. Anna en ik gingen op stap en het werd voor de verandering Seaworld, what else… Omdat zij er jaren niet is geweest geniet ze nu met volle teugen van dit prachtige park. Ik vind het prima, Seaworld verveelt mij nooit. Als eerste hebben we de nieuwste attractie bezocht, Antarctica empire of the penquin. Het is meer dan een bezoek waard, ze hebben een prachtige omgeving voor de pinquins gecreeerd. Het is wel even bibberen in de koude omgeving, de temperatuur is voor de dieren niet voor de mensen. Uiteraard wilde Anna weer naar Blue Horizon, het is zo’n mooie show.
Daarna naar de whales voor ‘Shamu up close up’. We hadden geluk er begon een trainingsessie met whale Kayla die er een feestje van maakte. Eigenlijk vind ik deze kleine sessies heel bijzonder, je bent zo dichtbij de dieren, je kunt ze in de ogen kijken.
We hebben een heerlijk broodje geknaagd bij Panini, ik vind dit een aanwinst voor het park, lekkere verse broodjes. De broodjes zijn wel van Amerikaans formaat dus hebben we gedeeld. 
bl seaworld4
We wilden vrijdag naar de opening van de Olympische winterspelen kijken, dat ging niet door. Het is bizar maar Amerika heeft dat niet live uitgezonden. Pas vrijdagavond om 8 uur was het te zien, toen was het al uren afgelopen. Nou dan hoeft het niet meer, ik heb de foto’s op de Nederlandse sites bekeken.
Wat geweldig dat Nederland vandaag goud, zilver en brons won, het was op CNN, ze hadden het over een feestje op de Oranje tribune. Opeens zag ik WA, Maxima en Rutte juichen op de tv, dat was zo leuk.

Oh ja, nog even terugkomend op de inleveraktie van Best Buy. Anna en ik zijn samen geweest en zij heeft haar gegevens opgegeven en zo hebben we alsnog de notebook kunnen inleveren en de giftcard geincasseerd!

Morgen gaan we naar Kennedy Space centre, op 11 februari a.s. sluit de assembly hall voorgoed en die willen we nog wel graag zien. Afgelopen juli was er een aktie en hebben we tickets voor $ 39,- aangeschaft. We houden nog geld over ;-).

18 opmerkingen:

Hannie zei

Poeh, poeh, je zou idd nog geld overhouden zeg.
Goede service bij Best buy.
Have fun!

De Biegjes zei

Geld overhouden? Tell me your secret..... Het "probleem" van Florida is dat je altijd weer iets leuks ziet wat ze:
a. niet in Nederland hebben of
b. veel goedkoper is

Leuk blog weer met mooie foto's! Veel plezier nog samen en ik verheug me op het volgende blogje :)

Esther Sloof zei

Weer een heerlijke week en KSC....geweldig ! Veel plezier!

Ben zei

Goed gedaan bij Best Buy ! Lekker hè die Panini's bij Seaworld, ook onze favoriet.

De Moolenschotjes zei

Mooi blog weer!!
In een woord genieten..

Yvonne en Rob zei

Goeie deal bij BB, heb je mooi toch nog voor elkaar gekregen;-)
Grtz. Yvonne

Cindy zei

Wat een heerlijke week en mooi gebaar van Best Buy! Geniet er nog lekker van!
Wilde me gister aanmelden bij Macy's voor 20% korting, en een klantenpas aanvragen, ging ook niet omdat ik geen US adres kon opgeven. Had ook om de manager moeten vragen haha!

Anoniem zei

Die deal bij BB pakt nu wel heel gunstig uit. En het geld voor je notebook en die waardebon. Of is dat verrekend? En ik vind het altijd heerlijk om te lezen hoe jij iedere keer weer zo geniet van St. Pete en de brug. I know that feeling :-)
Ja jullie hebben weer een fantastische week achter de rug en zo te lezen komt er gewoon weer een super week achteraan. Geniet!

Elstars zei

Leuk dat jullie naar St. Pete zijn geweest en wat fijn dat jullie zo'n mooie dag hadden. Zo te lezen kunnen jullie je verder ook goed vermaken!

Marja en Tony zei

Weer een heerlijke week en flink genoten van het krakende witte zand van de stranden van St Piet :)
Top deal van de BB, hou je weer ruimte over in je koffer voor andere leuke zaken Haha
Zalige plannen weer in het vooruit zicht!

José zei

Mooie week weer hoor. En een goeie deal met BB! Hoop dat de komende week ook weer mooi word!

Saskia zei

Wat een heerlijke week weer, krijg flinke heimwee door al die bekende beelden en verhalen!! Wat een service bij BB, dat lukt je hier toch echt niet denk ik.
Have Fun!!

Twinmom1995 zei

Een super week weer achter de rug.
En wat een service van Best Buy.
4 jaar geleden waren wij tijdens het WK voetbal in Orlando en vonden het toen ook leuk om het koningspaar op de Amerikaanse tv te zien evenals Gullit trouwens.
Inderdaad gek hoor dat ze de opening niet rechtstreeks uitzenden. Nog heel veel plezier!

Anita zei

Wat een heerlijke week was dit Sonja. Die brug vinden wij ook zo mooi, herken dit. Wat een stunt bij Best Buy, heb je al besloten wat je gaat kopen voor de gift cards. Ik was ook aan het zappen geweest voor de openingsceremonie en heb het 's avonds laat op tv gezien.
Vandaag is de zon weer lekker terug dus dat wordt weer genieten.
Veel plezier.

Nicolea zei

Wat fijn dat ik ook weer mee mag lezen!

H(EL)EEN zei

Kayla is zo mooi dus jullie hadden extra geluk.En vet goed van die Best Buy. Haha 2 giftcards!!! Good for you

Rick, Sunshine State zei

Weer een heerlijke week, ook jullie weer goed de poot stijf gehouden.

Heel veel plezier bij KSC !!

2theusa/Christa zei

Lekker weekje weer, geniet maar lekker, want hier is het grijs en grauw...