maandag 3 februari 2014

Epcot, regen, shoppen, shoppen en Seaworld …

Het is een kort verslag van een week die voorbij is gevlogen. Maandag was een Epcot dag en we hebben voor de eerste keer gebruik gemaakt van een fast pass kiosk. Het was niet druk en bij  iedere kiosk staat een castmember om je verder te helpen. Eigenlijk wilden we maar één fastpass …  voor Soarin’. De aardige knul was hierover teleurgesteld dus namen we er nog maar twee bij om hem een plezier te doen. De terugkomtijd voor Soarin’ lag een paar uur later. Alle andere attracties kenden geen wachttijd, hoe relaxed is dat. Er waren wel wat tegenslagen, Test Track had een storing en lag stil, in Mexico waren de Three Amigos indisposed want de boatride lag stil en toen we in Spaceship Earth zaten, stopte deze drie keer. Een stem uit de microfoon maande ons toch vooral om te blijven zitten, het was echt pikkedonker en we hadden dan ook geen intentie om uit te stappen. 

Dinsdag gaf het weer er de brui aan, de hemelsluizen gingen op en drie dagen heeft het nagenoeg onafgebroken geregend. Wat doe je met regen, juist … shoppen. Mijn laptop thuis heeft een zeer respectabele leeftijd en geeft het dan ook regelmatig op, over de snelheid zal ik het maar niet hebben. We besloten dat we ons zouden orienteren op een nieuwe. Als wij ons ergens op orienteren dan betekent dat meestal kopen en dat hebben we ook gedaan. Een prachtige  laptop, groot geheugen en natuurlijk Windows 8.1, dat is wennen :-(. We waren in de Possner mall, de Altemonte mall en tenslotte in de Westshore mall in Tampa. We hebben nog wel een paar malls in reserve, maar voorlopig zijn we uitgeshopped, samen.

Zaterdag zou een mooie dag worden en Anna en ik wilden naar Seaworld, zij was er jaren geleden geweest. Rudy had geen belangstelling, die vangt liever vissen dan dat hij naar ze kijkt in een park.  Ray en Rudy zouden hun dag gaan invullen  en wij de onze. Het was nog steeds sombertjes buiten en bij een luchtvochtigheid van 95% niet aangenaam. Maar we togen opgewekt richting Seaworld,  bij de poort leek het niet bijzonder druk maar zodra we het parkeerterrein opreden zagen we een enorme massa. We werden naar een terrein verwezen dat ik niet ken en we moesten zelfs met een trammetje naar de ingang. Anna kocht haar funcard en moedig gingen we naar binnen.

Het was ook de eerste dag van de Bands, Brew & BBG en die dag zou Alan Jackson optreden, een bekendheid in Amerika, dat droeg ook bij tot de mensenmassa. Voor de verandering begon het weer te regenen en we snelden het stadium in voor de prachtige show Blue Horizons. Als je deze show voor de eerste keer ziet weet je eigenlijk niet waar je moet kijken, zo overweldigend is het. Het was genieten en Anna was hevig onder de indruk.

DSCN1336 Dolphins

Na deze show besloten Seaworld te verlaten, we gaan deze week nog wel terug.

We reden naar The Loop waar we eerst een heerlijke lunch bij Panera namen en vervolgens, tja wat denk je, toch weer shoppen …

Vandaag was een zeer warme vochtige dag, Ray en Rudy trokken erop uit naar Bass Pro Shop en ik heb heerlijk bij de pool gelegen, boekje gelezen, drankje gedronken, lekker nietsdoen, lummelen!

Ons verblijf in Florida gaat heel snel, we hebben nog een krappe 4 weken maar 2/3 zit er al op, de tijd vliegt.

De weersvooruitzichten voor de komende week zijn goed zodat we weer kunnen genieten van het buitenleven in Florida!

*foto’s van vorig jaar

17 opmerkingen:

Teleton zei

Summer is here..! En er komen nog volop buitenkansjes. Dus het grote lummelen kan beginnen. Enjoy!

Cindy zei

Oh nog "maar" 4 weken?? ;-)
En ja, gelukkig was het vandaag zalig weer. Vervelend van al die regen zeg... Moet er eerlijk gezegd niet aan denken dat dat deze week zo zijn. Heb geloof ik mazzel met de vooruitzichten. Geniet ze verder!

Anoniem zei

Ze hebben nog maar een "krappe 4 weken", mag ik even heel hard lachen. Nog zoveel te doen en zo weinig tijd. ;-) Gelukkig is de zon terug. Shoppen is geen straf maar ik kan me voorstellen dat een beetje relaxen aan de rand van het zwembad ook een genot is. En misschien Sea World in de herkansing? Nou het zal allemaal wel lukken net zoals het de afgelopen weken ook prima is gelukt. Ik geniet nog steeds met volle teugen met jullie mee.

Elstars zei

We zagen bij de weerberichten van de afgelopen week dat het niet echt lekker was. Gelukkig kun je dan shoppen, maar zo'n periode moet niet te lang duren. Gelukkig hebben jullie nu het mooie weer terug. Nog veel plezier gewenst!

De Biegjes zei

Nog maar 4 weken zegt ze dan..... hihi. Volgens mij vermaken jullie je prima daar! Ik lees je blog met veel plezier, ga zo door! Enne, ENJOY!!!

Groetjes, Monique

Marja en Tony zei

Ja, dat is inderdaad, nog maar héél erg krap hoor :/
Maar het is jullie gegund en ik kan alleen maar zeggen dat jullie het heel goed doen, het is echt genieten met de grote G!
Wat ik wel vervelend vind dat jullie door de regen af en toe moeten shoppen, wie wil dat nou wel.....

Saskia zei

Jammer van het weer maar dat is prima ingevuld door jullie!! En nog 4 weken......wat een heerlijke gedacht!!
Have Fun!!

Anoniem zei

Ik zie je glunderen en 'puzzelen' met je nieuwe flaptop! Maakt een regenachtige dag toch ook leuk ... Sterkte de laatste weken ;-), Léonine

2theusa/Christa zei

Jeetje dat wordt doorbijten.. nog 4 weken...! Ik snap als je zo'n lang tijd gaat en je een lekker ritme hebt opgebouwd, het ineens lijkt of je al bijna naar huis moet... Dus, doorgaan waar jullie al goed mee bezig zijn: heel erg genieten ;-)

De Moolenschotjes zei

Weereen super week achter de rug en nog maar 4 weken!!!
Ga er nog maar heerlijk van genieten ,met hopenlijk veel zon.have fun

José zei

Wat een heerlijke week weer. Jammer van de regen, maar shoppen is toch een perfecte tijdsbesteding en je blijft lekker droog! Hoop wel dat de zo'n zich de komende week meer laat zien!

Anita zei

Wat een fijne tijd hebben jullie, wie droomt er nou niet van om zo lang in Florida te kunnen zijn?
Heel veel plezier weer.

Rick, Sunshine State zei

Lekker hoor nog 4 weken, ... we gaan nog niet huis nog lange niet nog lange niet...

Geniet ervan, wij heimweeën gewoon mee :-)

Karla zei

Wauw, Alan Jackson!!! Hebben jullie die gezien, si nog altijd een droom van ons :)

Hannie zei

Wat een luxe dat je zomaar eventjes naar Seaworld kan gaan en dan kan zeggen we komen later van de week wel weer terug!
Have fun!

Twinmom1995 zei

Balen dat het weer tegen heeft gezeten, shoppen is natuurlijk ook altijd leuk maar op een gegeven moment heb je het wel gehad. Gelukkig zijn de weersverwachtingen wat beter de komende week.
Heerlijk, nog 4 weken. Gewoon blijven genieten.
Nog heel veel plezier.

Aggie zei

Door een beetje regen laten jullie je niet kisten, leuke bezigheid toch, shoppen? Nu schijnt de zon wel, hopelijk voor de resterende 4 weken!

Enjoy!!