maandag 18 oktober 2010

Segway, Hancock center en O’Hare

Vrijdagochtend stond de Segway tour op het programma, om 10.30 uur verzamelen in Millenium park. We kregen een korte instructie hoe de Segway zich laat besturen. In eerste instantie is het een vreemde gewaarwording, druk uitoefenen met je voorvoet en je gaat vooruit, de druk van je hiel remt je af. Na enige oefening begaven we ons op weg. Allereerst de brede paden in Millenium park en vervolgens langs de Shore Lake drive van Lake Michigan, richting het museum, vervolgens langs het aquarium, stadium, Grant Park en uiteindelijk over de Michigan avenue weer terug, over het trottoir tussen de voetgangers slalommend. Als je eenmaal de besturing van de Segway door hebt kun je met een heerlijk vaartje (max. 13 miles, zijn ze op ingesteld) met soepele heupen en knieen de paden op de avenuen in.

De tour duurt 2 uur en je ziet zoveel. We troffen het enorm met het weer stralende zon, fris briesje.

Segway tour

Chicago 161

Aan het einde van de tour vond de ‘reisleider’ dat we onze stuurkunsten konden vertonen in Agora in Grant Park, in dit park is een soort beeldentuin van ijzeren torso’s die relatief dicht bij elkaar staan en daar konden we doorheen manoeuvreren. Nou dat ging best aardig, een Amerikaan werd overmoedig en klapte tegen een beeld aan, gelukkig geen verwondingen.

Na twee uur op de Segway te hebben gestaan had ik toch wat ‘dode’ tenen en iewat stijve benen. Het rijden over het trottoir en voetgangers ontwijkend is nogal intensief en dan sta je toch wat krampachtig.

Wat een geweldige ervaring,, we gaan dit zeker nog eens doen in de steden die nog op het programma staan.

Aan het einde van de middag hebben we in de Signature lounge van Hancock center onder het genot van een drankje de zon onder zien gaan. Wat een fantastisch schouwspel, zodra de zon onder was barstte een applaus los. Overigens is dit erg leuk om te doen, je gaat naar de 96e verdieping en in de lounge kun je heerlijk zitten en ondertussen van het uitzicht genieten. Je betaalt geen entree, de drankjes zijn echter prijzig. Je kunt er ook dineren, dit doe je op de 95e verdieping, echt elegant dining.

Wonderlijk genoeg heb je vanuit het damestoilet het beste uitzicht over de zuidkant van de stad!

De foto’s zijn helaas niet goed gelukt, deze komt van internet.

Hancock was het laatste op ons to do lijstje.

Zaterdag was het koffers pakken, nog een laatste rondje over de Magnificent Mile met de altijd aanwezige sirenes van politie, brandweer en/of ambulances, wat een herrie.

We hebben een fantastische tijd gehad in Chicago, wat wordt er veel gedaan aan het milieu, veiligheid, cultuur, er is zoveel te doen en te zien een echte aanrader. 

In de middag met de shuttle naar O’Hare, snelle incheck en precies op tijd vertrokken. Na een rustige en relatief korte (forse jetstream) vlucht van ruim 7 uur probleemloos de plas over.

 

Een stedentrip is een heel andere vakantie dan Florida maar absoluut de moeite waard. In Florida gaan de zaken relaxter en kun je ook wat meer aandacht aan het weblog besteden.  We hebben ons voorgenomen om de mei-reis (jaha, die is al gepland) te starten met een stedentrip en dan door te reizen naar Florida, je ziet en ervaart zoveel meer van Amerika.

 

Maar… nog 9 weken en dan staat de volgende Florida reis, met mijn hubby, weer op het programma. Inmiddels heeft Leonine het zo kunnen regelen dat zij ook een week kan overkomen naar Orlando. Helemaal goed en we kunnen dan ook in de rebound voor een shopping tour want dat is er in Chicago niet van gekomen.

Ieder bedankt voor de reacties, dat is toch echt heel leuk om te lezen en graag tot december!

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Ziet er allemaal reuze uit !

wat geweldig allemaal :)

Rick, Sunshine State zei

Wat een lange segway trip hebben jullie gemaakt zeg. In wat een mooie foto's weer helemaal goed. En over 9 weken alweer Orlando lekker hoor !!

Op naar de volgende trip, bedankt voor het leuke weblog weer !!!

Robert-Jan en Yvonne zei

Heerlijke trip geweest, een lang erkend Chicago staat ook bij mij op de planning (samen met mijn broertje, steakhouse trip !). Segway trip lijkt me dan ook goed idee !

Enne, over 9 weken naar Florida, klinkt mij als een goed idee ;-) !

Haagsch Hopje en Zeeuwsch Babbelaartje zei

Ook wij hebben weer genoten van je blog. Tijdens een stedentrip beleef je zoveel dat de tijd voor het blog er al snel bij inschiet. Maar dan lezen we het toch gewoon een paar daagjes later?

Het was weer leuk om een beetje met jullie mee te mogen genieten!

Twinmom1995 zei

Het was leuk om jullie avonturen in Chicago mee te lezen, weer eens wat anders als Florida.
Bedankt hiervoor.
Uiteraard zijn we over 9 weken weer van de partij.

Anoniem zei

Leuk om ook eens verhalen te hebben gelezen die niet uit Orlando en omgeving afkomstig waren. Het maakt me wel nieuwsgierig. En nu op naar de volgende trip. 9 weken nog maar ! En op naar het volgende blog......uiteraard !
Groetjes Sonja

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Wat een prachtige ervaring weer en voordat je ook maar bijgekomen bent van deze trip zit je al weer in de States. Wat een heerlijk vooruitzicht.... We hebben met veel plezier de blog gelezen en wensen je veel plezier met voorbereidingen voor Florida.

Anoniem zei

Hoi Sonja, leuk bezoek was het aan deze mooie stad, heb genoten van je verslag.
Wij nog ruim 8 weken te gaan hier in florida, tijd vliegt ! groeten I+A

Anita zei

Wat een leuke trip was dit, heerlijk nog even voor je weer naar Florida gaat. Ik heb met plezier gelezen en kijk al uit naar het volgende verslag. Sterkte met de jetlag en tot een volgende keer,
groetjes
Anita

Michael K.J. van Dijk zei

Heerlijk zo'n week ertussenuit. En dan ook nog in de USA. Jullie hebben inderdaad niet stilgezeten, hahaha. Welkom terug dames.
Michael.

Fam Verkoelen-Roeland zei

Goeie terugvlucht en probeer snel te wennen aan het dagdagelijkse leven...
Binnenkort dus alweer naar de States toe : 't leven kan mooi zijn ! Geniet ervan.
Bedankt voor het mogen meekijken en -lezen.
Groetjes,

Hilde en co

Aggie zei

Wat een leuke reis hebben jullie weer gehad, het is en blijft een mooie stad!! Bedankt dat we hebben mogen meelezen! Groetjes

Saskia zei

Wat een mooie trip hebben jullie gemaakt, enorm veel gedaan ook!! Maar goed dat jullie alweer snel naar Florida afreizen, dan kun je weer een beetje bijkomen hahaha.
Groeten,
Saskia

Mariska zei

Top reis, top blog, bedankt en ik kijk uit naar je volgende Florida blog,
Gr, Mariska

Anoniem zei

Wat een leuk reisverslag heb je er weer van gemaakt! Leuk om te lezen, te beleven een beetje daar te zijn.
Tot de volgende keer, 9 weken zijn zo voorbij.
En verder nog beterschap.
Groetjes
Emily

Marja en Tony zei

Heerlijk weer een nieuw blog in het vooruitzicht, en wat een plannen hebben jullie alweer, zelfs al voor Mei!!
Die tour ziet er echt super uit, 2 uur lang, en dan zoveel zien, ik wordt er wel erg nieuwsgierig van...

Natasja Valentijn zei

Ziet er allemaal leuk uit hoor. Jullie hebben echt genoten! Mooie foto's ook!