vrijdag 15 oktober 2010

Treinen, musical, boottour en reuzenrad

Woensdagochtend stortregen, dit was een kans om met de bovengrondse metro een rit te maken. Heel leuk om Chicago vanaf deze kant te bekijken. In een buitenwijk uitgestapt en wat rondgekeken, vervolgens weer terug naar down town Chicago. Als je een krant wil kopen (of een free copy wilt meenemen) dan heb je keuze genoeg.

Chicago 082

De plannen voor de middag vielen in  het water, de verkoudheid blijft me parten spelen.

We hebben een rustige middag in het hotel doorgebracht. In de avond naar het Oriental theater voor de musical Billy Elliot. Geweldige musical, veel dans en zang, mooie decors, helemaal goed. Als je een stedentrip ‘doet’ is het echt een aanrader om een theater te bezoeken.

Chicago 138

Oriental theater

Donderdag hebben we de architectural boattour gemaakt over de Chicago river. Schitterend om vanaf weer een andere kant de verschillende skyscrapers bekijken.

We hebben Chicago nu echt wel van alle kanten bekeken, het is zo overweldigend, je krijgt er nauwelijks genoeg van.

Chicago 148

Chicago 144

Na de boattour op naar Navy pier, dit is een toeristische attractie, beetje kermisachtig. We hebben ons als kids gedragen en een ritje in het reuzenrad gemaakt.

Chicago 157

Navy pier

Chicago 158

Reuzenrad

Chicago 155

Uitzicht vanuit het reuzenrad

Time flies, morgen is het de laatste dag. Wat hebben we veel gedaan, we hadden op ons lijstje:

Meet de greeter, Willis tower, Boottour, Hop on- hop off, Millenium park, Musical bezocht, marathon bekeken, Navy pier, met trein, bus en metro gereden. Maar bovenal gelopen!

Voor vrijdag staat de Segway op het programma en aan het eind van de middag gaan we iets drinken op Hancock.

We gaan nu heerlijk uit eten, zoveel restaurants, de keuze is moeilijk maar het gaat ons lukken!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jullie hebben de "to do list" aardig afgewerkt zeg. Wat hebben jullie een hoop gedaan en gezien en natuurlijk de nodige kilometers afgelegd. Dat wordt straks in Nederland flink bijkomen. Maar jullie kunnen terugkijken op een fantastische week, ondanks die vervelende verkoudheid.

Rick, Sunshine State zei

Het ziet er allemaal overweldigend uit op de foto's, zo er zo heen gaan. Leuk die kranten op een rij, overigens jammer van je verkoudheid grrr. En wat hebben jullie allemaal gedaan zeg, helemaal leuk !!!!

Heel veel plezier morgen, en helemaal met de segway, ben erg benieuwd wat jullie ervaring ermee is.

Groetjes

Rick

Anita zei

Gelukkig hebben jullie heel veel kunnen doen en zien in Chicago ondanks je verkoudheid. Volgens mij heb ik dezelfde foto van die gekleurde krantenbakken op een rij. Zeer herkenbaar. Veel plezier met de Segway, bij Hancock zit trouwens een heerlijke Cheesecake factory.
Veel plezier weer
groetjes Anita