zondag 10 oktober 2010

The windy city – 10-10-10

Wist je dat Chicago niet zo genoemd wordt vanwege de wind maar door politieke windbuilen, dat hebben we gisteren gehoord tijdens onze hop-hop trip. Maar laat ik bij het begin beginnen. Gisterenochtend werd ik wakker met een wattenhoofd en een enorme snotneus, dus ja snipverkouden.  Dat was een streep door de rekening, maar ja pillen erin en vervolgens heerlijk ontbeten bij de Corner Bakery. Oh wat is Chicago anders dan Florida, de straten bomvol, ook vanwege de marathon. Overal zie je aankondigingen voor de 10-10-10 marathon.

Chicago 040

Wat een stad, geweldig, overweldigend, architechtonische hoogstandjes, de stad geeft energie.

Chicago 018

Zoals gezegd we hebben de hop=on hop off tour gedaan, het was fantastisch weer dus we konden heerlijk boven in het zonnetje genieten van de bezienswaardigheden van Chicago, het geeft een idee van die zaken die we nog willen gaan bekijken deze week.

Chicago 024

Dit gebouw zo zo ontworpen dat het lijkt of er een waterval afloopt.

De guide gaf veel wetenswaardigheden, zo vertelde hij dat jaren geleden een enorme brand de stad trof, de verwachting was dat de Chicago river de brand zou stoppen, echter door de vleesverwerkingsindustrie, die al het afval in de rivier loosde, was de rivier zo vet en dreven er zoveel karkassen in  dat de brand vrolijk de rivier overstak. Inmiddels is de rivier en de stad uitermate schoon, een strikt milieuprogramma heeft hier voor gezorgd. We hebben nog een beetje geshopped, maar we zijn er bijna van overtuigd dat we hier geen grote slagen zullen slaan, schoenen van $ 200,— zijn heel gewoon, nou nee, daar kunnen we andere dingen voor doen.

Chicago 019

Gisteren hebben we onze plannen moeten bijstellen, het music festival in Millenium park hebben we niet gedaan en ook de plannen om het vuurwerk bij te wonen op de Navy pier heeft het niet gered, dit vanwege het feit dat ik op halve kracht draai door die *&*%$# verkoudheid. We gaan zo naar Millenium park om de sfeer van de marathon mee te krijgen en verder laten we het even afhangen van het moment. Er is zoveel te doen.

Chicago 046

Chicago 044

9 opmerkingen:

Rick, Sunshine State zei

Door de foto's krijg ik wel een idee, maar het zal in het echt Mega zijn. Ik ga je in ieder geval beterschap wensen, en hopen maar dat het de komende dagen steeds beter gaat.

Groetjes

Rick

Jenn zei

Wat jammer dat je zo verkouden bent... Hopelijk voel je je snel weer beter! Chicago is zeker overweldigend, bruisend en ongelooflijk mooi! Leuk om op jouw blog nog allerlei wetenswaardigheidjes te weten te komen! Geniet van de sfeer en beterschap gewenst!

Anoniem zei

Verzorg je alvast heel goed zodat die snotneus snel weg is.

Ik denk echt dat chicago zo mooi en leuk is. Maar dat zul jij ons wel zeggen ;)

veel plezier

Twinmom1995 zei

Leuk om door de foto's een indruk te krijgen hoe Chicago eruit ziet.
Beterschap met de verkoudheid en heel veel plezier.

Haagsch Hopje & Zeeuwsche Babbelaar zei

Lekker zeg, heb je tijdens die flutflight toch een klein pestje opgelopen. Niet zo mooi om snotterend door de stad te lopen, maar jullie zien toch nog best veel. Hou goede moed, dan knap je vast snel op!

Fam Verkoelen-Roeland zei

Is het daar warm genoeg om snel van die verkoudheid verlost te zijn ? Mooie beelden heb je hier geplaatst, geeft ons al een idee hoe het daar is...
En dat Chicago duur(der) is, was wel te verwachten. Je bent dan ook in ... CHICAGO :)
Groetjes,

Hilde en co

Anoniem zei

Hee, als ik je maar niet aangestoken heb met de griep!!!!!! Het is indrukwekkend daar gezien de foto's, geniet er maar lekker van. En dan maar niet te veel doen ivm snotter snotter.
Veel plezier en groetjes van Emily

Aggie zei

Jammer van je verkoudheid, hopelijk gooit het geen roet in het eten!! Deze stad is echt bruisend en geweldig he? Ook wij hebben hier volop genoten, en met dat temperatuurtje komt het bij jullie ook helemaal goed. Geniet ervan en wij genieten vanuit Maastricht met jullie mee! Have Fun!!

Marja en Tony zei

Wat een mega gebouwen staan hier zeg!!
Wel heel vervelend dat je je niet helemaal op en top voelt, maar je slaat je er aardig doorheen (dankzij de pillen...);-)