maandag 24 december 2012

Kersteditie

 

kersttakje

Allereerst bedankt voor alle reacties, altijd leuk om te lezen. Wat gaat de tijd snel, het is weer de hoogste tijd voor een update van het verslag. We hebben ons goed gesetteld, er komt routine in het Amerikaanse leven en het kost ons geen enkele moeite om hieraan te wennen.

Even wat huishoudelijke zaken. Begaf eerst de telefoon het, welke keurig werd vervangen, nu kwamen we tot de conclusie dat er erg weinig pannen in de villa waren. We zijn hier voor langere tijd dus gaan we meer zelf koken. Een telefoontje naar de makelaar en een paar uur later werd een nieuwe pannenset bezorgd, over service gesproken.

cookset

Het wordt nu drukker in Orlando, dat was donderdag goed te merken, we reden  naar de Premium op Vineland en om 11 uur ‘s morgens was het parkeerterrein al vol. Hmm dat belooft wat. Wederom sterk geweest en nog niets steeds gekocht, maar dat wordt nog wel ingehaald want we zijn het echt niet verleerd.

Gisteren hebben we een onverwacht ritje naar Alamo op de luchthaven gemaakt omdat een creditcard afschrijving had plaatsgevonden die wij niet konden thuis brengen. De autohuur wordt door ons achteraf betaald, dus bij inlevering van de auto. Nadat wij de situatie hadden uitgelegd werd de manager erbij gehaald. Wat bleek, in het systeem stond dat wij de auto 3 extra dagen in Fort Myers hadden gehuurd en daarna in Orlando hadden omgeruild. Het was gelukkig duidelijk een vergissing en deze werd direct en op een prettige manier gecorrigeerd. 

De afgelopen dagen hebben in het teken gestaan van The Freeze, het was koud en er was nachtvorst, de televisie had het nergens anders meer over. Nu zijn wij Nederlanders wel wat gewend, ja het was koud maar overdag warmde het vrij snel op. Dit huis aan de overkant zag er vanmorgen zo uit

nachtvorst

Omdat het megadruk is in de shops en parken, besloten we samen met onze buren Ton en Lidy eens de andere kant van Florida op te gaan. De dagtrip ging naar Bok Tower Gardens, omgedoopt tot boktor. Wat een mooi stukje Florida, prachtige natuur, een beroemde Tower waar een prachtig carillon kerstconcert ten gehore werd gebracht. Een aparte ervaring, lekker de hele dag buiten in een bijzondere omgeving.

Nadat we geheel onverwacht een behoorlijk trail hadden gelopen, verkeerde afslag genomen, hebben we in het gezellige restaurant eerst wat gedronken. We kwamen er achter dat we vlak in de buurt van Spook hill waren. Dit buitenkansje lieten we niet aan ons voorbij gaan en vol goede moed vertrokken we naar de ‘spook heuvel’.

23-12-2012 032

Spook Hill has gained worldwide notoriety as one of the most confounding potentially haunted locations in existence. Visitors come from around the world to park their cars at the bottom of Spook Hill and experience the mysterious force that seems to defy gravity and push the car right up to the top of the hill. Visit Spook Hill, park your car at the white line, put it in neutral, and see the results for yourself!

Je zet de auto op de witte streep op de weg in neutral (vrij) en zie wat er dan gebeurt… je rolt zachtjes achteruit ‘up the hill’, wat een rare gewaarwording. Na deze bijzondere ervaring zijn we via de scenic route richting huis gereden,  onderweg kwamen we langs diverse bekende resorts o.a. Watersong.

Morgen is het Kerstmis en we willen ieder heel prettige en vrolijke kerstdagen toewensen met allen die je lief zijn.

kerstmis 2012

17 opmerkingen:

Teleton zei

Dat was een goed idee van meneer Bok om daar zo'n mooie toren met een krachtig carillon in zijn prachtige natuurgebied te zetten, zodat wij daar heerlijk (in de zon en uit de wind) konden rondwandelen. Spook Hill zullen wij niet licht vergeten.......

Trails zei

Gelukkig maar dat jullie zo lekker lang blijven. Over een week is de drukte voorbij!
Leuk hè, dat Spook Hill!
Groetjes,
Jacky en Renée

cloggie68 zei

Goed idee, de natuur in terwijl de rest van Florida shopt!

Marja en Tony zei

Het klinkt allemaal weer alsof jullie het heel erg naar de zin hebben.
Leuk om toch ook na al die jaren nog nieuwe dingen te ontdekken.

Ben zei

Zijn ook eens in Bok Towers geweest. Inderdaad erg fraai !

Saskia zei

Ja leuk, Boktower. Hier zijn we afgelopen zomer ,met de kids geweest en toen vloog, kroop en zwom er vanalles rond hahaha.
Ook voor jullie hele fijne dagen!!
Have Fun!!

Hannie zei

Grappig dat Spook hill zeg.
Wat een service dat er gelijk nieuwe pannen werden bezorgd. Wij moeten het nog stteds met 5 messen en vorken en 3 glazen doen!

Cindy zei

Jullie ook fijne dagen en geniet van jullie vakantie!

Eric zei

Boktor is een mooie oase, ben er zelf ook een aantal keer geweest. Wisten jullie dat dhr Bok bij de toren is begraven? Hele fijne kerstdagen en we zijn natuurlijk heel benieuwd naar het verslag daarvan.

Twinmom1995 zei

Jullie ook hele fijne kerstdagen!

Unknown zei

Goede service wij hebben het wel eens anders meegemaakt.
Niet de laatse jaren hoor.
Gaat op ons to do lijst,bedankt voor de tip.
Ook jullie hele Fijne dagen en geniet er nog van.

2theusa/Christa zei

Fijne kerstdagen voor jullie, heerlijk hoor zo'n tijd naar Florida. ik ben wel een beetje jaloers ;-).
Geniet ervan.

groetjes Christa

Patrice zei

Ah, ah het mysterie van de foto met de pannen is opgelost :-) Ik zag hem gisterenavond laat, of was het al ochtend, op FB voorbij komen en kon hem niet plaatsen. Maar dat is idd. service van het management. Tegen de tijd dat jullie weer naar huis gaan, nog maar even niet aan denken, is de hele villa aan de binnenkant geüpgrade als jullie zo door gaan :-)

Fijn te lezen en te zien dat jullie je ondanks de kou niet vervelen. Zo kom je nog eens op plaatsen waar je anders wellicht niet zo snel zou komen.

Ondertussen is het hier X-mas Eve en maken wij ons op voor de festiviteiten die komen gaan. Vanonder de kerstboom wensen wij jullie hele fijne dagen en heel veel plezier bij Shamu !

Vrolijke kerstgroetjes van ons alle 5

Anita zei

Lekker dat jullie al in het Amerikaanse ritme zitten. Bok Tower en Spook hill staat nog steeds op ons to do lijstje.
Fijne kerstdagen en ben benieuwd of het shoppen na de feestdagen ook zo hectisch is.
Groetjes
Anita

SiLv!@ zei

En weer wat erbij voor ons (al lange) lijstje!

Fijne kerstdagen!

Robert-Jan en Yvonne zei

Toch knap, dat je je zo goed kan inhouden met shoppen. Volgens mij maar beter dat je BFF er nog niet is, anders had het denk ik lastig geworden ;-) !! En ik denk maar aan die 3 maanden, wat een luxe ... En netjes opgelost van Alamo, gelukkig is de service altijd prima in orde, in mijn ervaring dan !! Shopze vandaag ;-) !

Ryan en Hannah zei

Wat een gezellige verhalen! Hopelijk hebben jullie gezellige kerstdagen gehad! Overwinteren in Orlando, super! Geniet ervan!