zaterdag 29 december 2012

We hebben het er maar druk mee…

Inmiddels zijn we twee weken in Florida en staan we volledig in de relax modus.  Zo zelfs dat ik ben vergeten onze gezellige middag in Disneys Grand Floridian hotel te beschrijven. Dit hotel is het vlaggeschip van Walt Disney World resort, absoluut top of the bill. Mocht je trouwplannen hebben, ga er dan eens kijken, wow wat mooi.

 

Neem echter wel een heel dikke portemonnee mee want de prijzen zijn navenant!

Op eerste kerstdag hebben we met onze buurtjes Ton en Lidy in Seaworld gedineerd, dine with Shamu. Wat hebben we genoten, onze tafel had direct zicht op het bassin, het eten was prima, de bediening heel aangenaam maar het belangrijkste is toch een super encounter met deze prachtige orka’s. Wij gaan dit zeker nog eens doen de komende tijd.

Lees ook eens hoe Ton het in zijn verslag heeft beschreven.

 

Na het buffet en de Orka encounter kun je op zo’n, overigens prachtige, warme 1e kerstdagavond, nog maar een ding doen, je gaat naar de Orca show One Ocean, we konden er niet genoeg van krijgen! Voor de show begint wordt het publiek geamuseerd met o.a. een muzikale performance:

Dine with Shamu 019

Tweede Kerstdag, een normale werkdag in Amerika,  vond ik het echt tijd om te gaan shoppen en we vertrokken rond 13.30 uur naar de Florida Mall.  Nou dat deden er meer, wat een file’s. We hebben er anderhalf uur over gedaan. In Macys’s kon je over de hoofden lopen en de kleding- en schoenenafdeling waren een slagveld, of er bom was ontploft, jesses. We zijn direct weer teruggekeerd, wat een dwazen om op zo’n dag naar de mall te gaan.

We zijn donderdag in de rebound gegaan en vertrokken om 9.30 uur, binnen een half uurtje waren we in de, toen nog rustige, mall. Macy’s, Dillards, Saks, Penney’s en alles wat daar tussen zit zijn we geweest. We moeten gaan oefenen, want we hebben bijna niets gekocht, maar dat komt wel goed de komende tijd.

Later die dag belde Ton, hij had coupons voor Sweet tomatoes of we zin hadden om mee te gaan. Wij waren daar nog nooit geweest en zijn altijd wel in voor wat nieuws. Overigens kreeg ik het wel een beetje benauwd, Ton en coupons, gaat dat samen, zou dat wel goed aflopen, had ik niet ergens ooit eens gelezen dat dit in een grote mislukkig was geeindigd?  Dapper als we waren hebben we toch de gok genomen. In de auto werden we ook nog gewaarschuwd dat het niet direct Parkheuvel was. Nou dat laatste klopt helemaal, oef dat was even slikken bij binnenkomst. Het is een buffet met verse salade’s, home made soepen, brood, pasta’s en desserts en massa’s bezoekers. Maar het is goed geregeld, je krijgt een tafeltje, het was druk maar absoluut geen chaos. Pff de coupons werden soepeltjes aangepakt en verwerkt. De bediening vriendelijk en attent, een gebruikt bordje werd onmiddellijk weggehaald.  Het eten wordt ter plekke vers bereid, ziet er zeer appetijtelijk uit en is werkelijk van uitstekende kwaliteit. Wel eens goed om geen vlees, vis of kip te eten, Deze vers formule zou het best wel eens kunnen gaan maken in Amerika, de slimme jongeren gaan toch voor minder vet en gezond eten. Al met al een uitstekende verse maaltijd! Aansluitend hebben we een ritje door Celebration gemaakt en naar de kerstdecoraties op de mooie huizen gekeken.

We komen nu al zo vaak in Florida en we waren nog nooit in Disney’s Boardwalk, geweest, dus de hoogste tijd om daar verandering in aan te brengen. Op een zonnige vrijdagmiddag togen we met onze buren richting Disney. Het is druk in Florida maar Ton kent allerlei handige binnenwegen zodat we binnen no time in op de plaats van bestemming waren. Die staalblauwe lucht was inmiddels vervaagd tot een onbestemde shade of grey, maar de temperaturen waren nog steeds uitstekend. Eerst bij de bakery koffie gedronken en vervolgens het rondje gelopen. Het is daar mooi en op ons gemakje hebben we het rondje gelopen.

Hier is timesharing heel gebruikelijk en ineens zagen we een ‘modelwoning’, tja en wat doe je dan, die wil je bekijken. Het blijken echter relatief kleine appartementen te zijn en vielen ons behoorlijk tegen zodat ter plekke besloten om van de aankoop af te zien. Winking smile

De eerste twee weken zijn omgevlogen en we zijn behoorlijk aktief geweest en heel blij dat we nog een aantal weken kunnen blijven.

Voor nu wensen we je een prettig weekend en voor later een fijne oudejaarsavond en een spetterend, gezond en gelukkig 2013!

                          celebrate-happy-new-year-

16 opmerkingen:

Teleton zei

Jullie hebben je dapper door de Sweet Tomatoes heengeworsteld. Ook van plastic bordjes kan je heel smakelijk en gezond eten. Behalve als je er een softijsje of een brownie oplegt. Maar wat was je sterk.......Je dacht er alleen maar over. En liet het zware werk aan ons over......;)

Trails zei

Voor jullie natuurlijk ook:
unne gooje roetsj en een super 2013!
Groetjes,
Jacky en Renée

Anoniem zei

Wat hebben jullie het toch ontzettend heerlijk daar. En er zijn alweer twee weken voorbij. Maar ach nog zooooo lang te gaan :-)
Ook zo leuk dat jullie het gezellig hebben met de Teletons en zo zie je maar dan kom je nog eens op plaatsen waar je dus nog nooit bent geweest.

Rick, Sunshine State zei

Wij hebben ook nog nooit bij Sweet Tomatoes gegeten, toch maar eens doen ;-)
Wat vliegt de tijd, maar hé jullie zitten er nog zo'n lange tijd, no worries ..

We genieten op afstand mee, maar stiekem willen we er ook wel zijn hoor ;-)
En ook voor jullie een geweldig 2013 !!

Rick en Mandy

Anoniem zei

Ja, Ton krijgt er vaardigheid in om de coupons te verzilveren ! Lekker he, al die salades en home made soepjes!
Fijne jaarwisseling en geniet ervan ! Ina en Arjan

Anita zei

Wat lijkt me dat heerlijk om zo lang in Florida te kunnen zijn. Leuk ook om die gekte rond kerst in de shopping malls mee te maken maar jullie tijd komt nog wel, haha.
Gezellig dat jullie zo nu en dan afspreken met Ton en Lidy en nieuwe dingen ontdekken.
Jullie ook een goede jaarwisseling en een geweldig 2013.
Groetjes
Anita

Marja en Tony zei

Wat vliegt de tijd zeg, maar wat wordt deze ook goed benut!
Gezelligheid ten top zo samen met de buren, en ik vermoed dat het nog gezelliger gaat worden als er nog meer buren binnenkort bij aanschuiven;)
Rustig aan beginnen met shoppen, je hebt gelukkig nog alle tijd.
Nog hele fijne dagen voor dit jaar en een spetterend en gezond 2013!
X Marja

Saskia zei

Heerlijk Sonja om je al die vertrouwde dingen te zien beschrijven. Wij hebben de Boardwalk van de andere kant gezien toen we The Kitchen Sink gingen eten en willen daar komende zomer ook heen. We hebben gisteren tickets gekocht terwijl we eigenlijk niet zouden gaan dus we lopen op wolken hier in huize Gadet.
We wensen jullie "unne gooje roetsj"naar het nieuwe jaar in en blijf lekker schrijven!!
Saskia en family

Hannie zei

Hier ook een familie die nog nooit op de Boardwalk is geweest en ook niet bij sweet tomatoes hebben gegeten. Ziet er wel leuk uit die Boardwalk.
Have fun!

Robert-Jan en Yvonne zei

Prachtig daar, het Grand Floridian ;-) ! Zeker om te trouwen ! En prijzig ? Je kan het in ieder geval zo gek maken als je zelf wil !

Enne, de slimmere jongere .... ?? Daar behoor ik dus al niet meer toe blijkbaar; geen vlees kan echt niet hoor ;-) ! En bedankt dus ...

Toch wens ik jullie een hele fijne jaarwisseling in het mooie Florida ;-) !!

Twinmom1995 zei

Lekker hoor, die relax modus.
Voor jullie ook een fijne jaarwisseling.

2theusa/Christa zei

Wat een fijn leesbaar verslag weer. Als ik jullie belevenissen zo lees krijg ik zo'n zin in "Florida" maar we moeten nog een half jaartje geduld hebben. Wel heerlijk dat je zo lang kunt genieten.
Fijne jaarwisseling!

Yvonne en Rob zei

Happy New Year!!
Lijkt me toch waanzinnig met de feestdagen in Florida.
Lots of Fun!
Grz.Yvonne

H(EL)EEN zei

Ten eerste Happy New Year.

Ik ben helemaal bijgelezen want de drukte is nu voorbij, dus kon ik in alle rust lezen. Maar wat een dijk van een vakantie hebben jullie. Veel Shamu wat heel belangrijk is natuurlijk. Luitjes geniet er van.

Michael K.J. van Dijk zei

Heel veel geluk, gezondheid en plezier toegewenst in 2013.

SiLv!@ zei

Wat ontzettend relaxed om daar zolang te kunnen zijn...dan hoef je tenminste geen keuzes te maken in wat je allemaal wilt doen. Heerlijk om dingen te ontdekken die je nog nooit hebt gedaan...zoals bv. de Boardwalk. Erg leuk! Sweet Tomatoes is voor ons al jaren vaste prik bij een USA bezoek...lekker hoor die salades (en vooral de vers gebakken koekjes die ze af en toe uitdelen...yummie!)