zaterdag 15 december 2012

We zijn in Florida!

We zijn in Florida na een lange reis die vrijdag vroeg begon met de de rit naar Schiphol. Leonine bracht ons weg en zo’n autoritje is altijd gezellig. We konden op Schiphol de rijen voorbij en waren supersnel ingechecked. De vlucht verliep rustig, de United crew bestond wederom uit een stel arrogante kwibussen.

We landden een uur voor schematijd en we zaten voorin het vliegtuig dus konden erg snel uitstappen. De verrassing kwam bij immigrations, wat een verademing om in die lichte ruime en vooral lege hal binnen te komen. We waren meteen aan de beurt en binnen no time was de procedure gepiept. Het was rustig op Dulles zodat we erg snel aan de gate zaten voor de vlucht naar Orlando. Het boarden begon lekker op tijd, we hadden  die exit row waar de passagiers instappen, We hadden een erg vermakelijke tijd om de mensen met die enorme stukken handbagage te zien binnenstruikelen. Het was een volle vlucht en de overhead bins waren snel vol zodat de rest moest worden ingechecked. Wat een chaos. Op het moment dat we dachten dat we zouden vertrekken stapte er nog een familie bestaande uit 5 personen binnen, maar helaas het vliegtuig zat vol, een geval van overboeking. Uiteindelijk heeft het een uur geduurd voordat er plek was gecreerd, er werd $ 200,- geboden om plaats te maken en een latere vlucht te nemen. Gelukkig meldde zich passagiers.

Orlando airport is prachtig in kerstsfeer versierd.  We zijn meteen doorgelopen  naar de Alamo kiosk gelopen om de huurauto op te halen. Een overijverige agent probeerde ons nog wel eerst naar de counter te sturen, maar wij verwezen kordaat naar onze bevestiging met barcode en lieten ons niet terug sturen naar de balie waar inmiddels een giga rij was ontstaan. We zochten een mooie Dodge uit en reden naar de uitgang, daar overhandigden we onze rijbewijzen en credit card aan de agent en die lieve meid had binnen de kortste keren een contract uitgeprint, ze wees ons erop dat we de auto vooral leeg moesten inleveren en opende vrolijk de slagboom, ‘have a good one’. Wat was dat relaxed!

Vervolgens richting Kissimmee, even langs de Walmart voor een wijntje en ons ontbijt en door naar de villa. Op Bass road stond er ineens een hert langs de weg, wat een bijzonder moment.

Bij de voordeur van de villa stond een lieve welkomstattentie van Ton en Lidy, dat we erg waardeerden. In de villa van Ina en Arjan staat altijd een welkomstpakket klaar met allerlei heerlijkheden. In deze villa, lag op het aanrecht een vaatwasblokje, een flacon handzeep en een lege envelop waarop stond ‘thank you from housekeeping’. We moesten er erg om lachen…

Vandaag was een rustige dag, we hebben de koffers uitgepakt, koffie gedronken met onze buren en boodschappen gedaan, Het is behoorlijk warm, 25 graden, daar moeten we wel even aan wennen, maar we weten nu al dat dit ons geen enkele moeite zal kosten. Voor morgen staat er zon en 27 graden genoteerd. Fijne zondag!

17 opmerkingen:

Teleton zei

Joh...wat een vliegende start van de vakantie! Jullie brengen heerlijk weer mee en het is gezellig om jullie als buurtjes te hebben!

Anoniem zei

Jammer van de vertraging op de tweede vlucht, maar voor de rest is alles lekker soepel verlopen. En wat een temperatuur zeg, heerlijk. En ook nog eens gezellige buren. Ja het komt wel goed daar met jullie.

Yvonne en Rob zei

Nou in ieder geval toch alles lekker vlot verlopen, en dan nu vakantie vieren!
Grtz.Yvonne

Unknown zei

Zo jullie zijn er en dan nog gezelligge buren nou het feest kan beginnen.
Dat hert hebben wij ook diversen avonden gezien.
Heel veel plezier en mooi weer.
Grtz. Joke en Gerrit

Hannie zei

Wat een pech dat jullie nog 1 uur moesten wachten door de overboeking. En wat brutaal zo'n envelop van housekeeping zeg.
Maar de fun kan nu beginnen en dat warme weer houden jullie nog ff vast tot wij er zijn hoor!

Tiana zei

Jullie zijn er! Lekker hoo, geniet ze!

Marja en Tony zei

Wat heerlijk om in steil naar Schiphol te worden gereden, de voorpret begon meteen al zeker!
Wel jammer dat je veel overlast hebt van de buren, ik geloof dat die de hele dag aan het swingen zijn:)

Renee zei

Hele fijne tijd daar gen plezier met de buurtjes!
Groetjes, Renée & Jacky

Cindy zei

Heerlijk dat jullie er zijn, geniet van de zon en de temperatuur!

Saskia zei

Heerlijk, jullie zijn er en dat uurtje vertraging zal op 3maanden ook niets uitmake toch? Geniet van alles dan doe ik dat op afstand ook!!

Anita zei

Dat was een voorspoedige reis en het grote genieten kan gaan beginnen.
Heerlijke temperaturen hoor, om jaloers op te worden.
Geniet ervan.

Eric zei

Drie maanden, wat een heerlijk vooruitzicht! Volop genieten, en ik lees mee.

SiLv!@ zei

Lekker hoor....een wijntje bij het ontbijt :-)

De pret kan beginnen (ook voor ons, de meelezers!). Veel plezier!

Twinmom1995 zei

Balen van die vertraging nadat het bij immigratie zo mee zat maar jullie zijn er nu. Heel veel plezier en geniet in ieder geval van de warmte

Ruthy zei

hou ons op de hoogte, 3 maanden is erg lang! Kun je de link ook eens doorgeven van je villa? ziet er leuk uit!

grtjs uit Ieper!

Rick, Sunshine State zei

Nu lekker genieten en sjonge drie maanden lang .. wat een heerlijk vooruitzicht !

Have fun !

Robert-Jan en Yvonne zei

Dat was een soepele reis zeg, is jullie gegund blijkbaar ! Ze worden wel strenger bij Alamo, en er vinden veel aanpassingen plaats ... Eind november mochten wij nog zomaar doorlopen, maar hele SaveTime is inmiddels van de site weg, voelt niet goed ... Maar jullie zijn er lekker, ga snel verder lezen !