zondag 9 december 2012

We gaan overwinteren in Florida!

De Kerstdagen komen weer in zicht en in de huizen, tuinen en op sommige balkons staan de versieringen te pronken. Maar niet bij ons want wij gaan voor de Amerikaanse versieringen, we vertrekken de 14e naar Florida om daar bijna 3 maanden door te brengen. Als we terugkomen hopen we dat de knoppen aan de bomen komen.

sunrise creekside

Drie maanden is een lange tijd en die willen we natuurlijk comfortabel doorbrengen in een fijne villa. Als eerste zijn we gaan informeren bij Ina en Arjan, maar helaas, al snel werd duidelijk dat wij niet de volledige drie maanden in hun villa konden doorbrengen, zij komen zelf na 6 weken weer terug, dat is dan wel erg leuk. Nu zitten Ton en Lidy 6 weken in hun villa.

We moesten dus op zoek naar een accommodatie en dat hebben we afgelopen januari, toen we in Florida waren, gedaan.

Sunrise villa

Via een Amerikaanse makelaar vonden we een betaalbare villa op Creekside, op het het Country Creek Resort,  3 slaap- en 2 badkamers. De villa ziet er goed uit en hier gaan we overwinteren.

Sunrise pool

De achterzijde ligt heerlijk vrij aan dit water waar overigens alligators wonen. Maar als je hen met rust laat dan zullen zij dat ook doen (hoop ik).

Sunrise achter

We vliegen met United via Washington naar Orlando en de auto is gehuurd bij Alamo.

Drie maanden vergt wel een behoorlijke voorbereiding, de reisverzekering bijvoorbeeld. De meeste reisverzekeringen (en ook de onze) dekt een maximale verblijfsduur van 60 dagen, we moesten dus een  aanvullende ‘lang in het buitenland’ verzekering afsluiten.

Wat neem je mee voor 3 maanden, je wilt niet elke dag in hetzelfde lopen, het kan in de avonden fris zijn en nachtvorst hebben we eigenlijk wel ieder jaar een paar keer. Oh decisions, decisions Knipogende emoticon!

Inmiddels zijn de annual passes van Seaworld verlengd en zijn we meteen  voor de 2 jaars optie gegaan. Seaworld is toch zo mooi in deze periode, prachtige versieringen en de shows zijn om van te smullen, oh wat kijken we daar weer naar uit.

Op 1e kerstdag gaan we samen met Ton en Lidy naar Seaworld om met Shamu te dineren.

In januari komt mijn BFF Leonine voor een paar weken, heerlijk shoppen, kletsen, attracties bezoeken, we zien wel alles kan en mag.

Het weblog zal niet dagelijks worden bijgehouden, er is niet altijd wat interessants te melden. Ik zou het wel leuk vinden als je meeleest.

Nog 5 dagen en dan is het zover, we gaan de deze week volop in de voorbereidingen en hopen van harte dat het winterweer ons geen parten gaat spelen zodat we ongestoord en snel naar dat heerlijke zonnetje kunnen vliegen!

Alle foto’s van internet

20 opmerkingen:

basil zei

Wij wensen jullie heel veel plezier en zullen heel goed voor jullie huis zorgen.
Uiteraard houden wij contact hetzij via e mail, wordfeud of je blog.
Nogmaals geniet ervan.
Ron en Laetitia.

Trails zei

We gaan jullie weer volgen hoor!
Heel veel plezier!!!
Groetjes,
Jacky en Renée

Ben zei

Zo sta je het te vertellen en zo is het bijna zover. Time flies. Veel plezier alvast toegewens, zal best lukken. Geef je nog even via pm je telefoonnummer daar door, dan komen wij tussen 4/2 en 4/3 een kijkje nemen want dan is het voor ons ook weer zover. Maar ja, voor een maandje maar ...

Cindy zei

Ik volg jullie ook weer hoor, heerlijk om reisverslagen te lezen. Kan me voorstellen dat als je er zo lang bent je niet elke dag gaat updaten. Heerlijk vooruitzicht om op deze manier de winter te ontlopen. Heel veel plezier en geniet ervan!

Twinmom1995 zei

Overwinteren in Florida, wat lijkt mij dat lekker zeg.
Afgelopen zomer zaten we ook in Country Creek en hebben het meer waar de krokodil moet zitten rond gelopen maar niets gezien hoor.
Wel verschillende soorten vogels.
Alvast een hele goede reis en we gaan jullie zeker volgen.

Teleton zei

5 dagen nog maar.....wedden dat ze voorbij vliegen? Tot volgende week!

Unknown zei

No we gaan jullie volgen hoor goede keuze Country Creek en ook wij hebben geen krokodil gezien hoor.
Nou veel plezier met je buurman van 112 en geniet van de dine met Shamu.

ina zei

Wat heerlijk, ik ga jullie zeker volgen, heel veel plezier!

Esther Sloof zei

Ik ga jullie zeker volgen! Wij gaan komende zomer ook naar Country Creek, ben dus heel benieuwd!
Hele fijne tijd toegewenst!!

Anoniem zei

Geweldig!! Lekker genieten!!! Ik volg jullie weer graag!! Alvast goede vlucht en een fijne tijd!! Kunnen we wel feuten af en toe?? Groetjes Emily

Anoniem zei

Sonja wat heerlijk. Zo lang Nederland ontvluchten en pas terugkomen als de lente begint. Ik geniet zo mee langs de zijlijn van jouw updates. Ik wens jullie dan ook de tijd an je leven daar!

Anoniem zei

Ga jullie volgen, figuurlijk én letterlijk :-) !

SiLv!@ zei

Heerlijk! 3 maanden in Florida! Ik ga jullie volgen....maakt het aftellen voor ons ook een stuk leuker!

Emmy en Erik zei

Wat een heerlijk vooruitzicht, ik ga jullie ook volgen. Heel veel plezier!

Robert-Jan en Yvonne zei

Wat heerlijk is dat zeg; wat een luxe eigenlijk ;-) ! Wij zullen jullie berichtjes in ieder geval met veel interesse volgen !

Anoniem zei

Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik ga je zeker volgen. Kijk er naar uit! Liefs Juul

Anita zei

Super lijkt me dat om 3 maanden in Florida te kunnen zijn in de winterperiode. Lekker vooruitzicht, alvast een hele goede reis gewenst en daarna lekker genieten.
Helaas missen we elkaar net want als jullie terug zijn gaan wij.
Groetjes
Anita

Rick, Sunshine State zei

Pfff 3 maanden een droom van mij...
Maak er wat van !!

Anoniem zei

Natuurlijk ga ik jullie ook weer volgen. Altijd leuk om mee te lezen. Veel plezier met T&L in Seaworld.
goede reis alvast ! Ina en Arjan

SiLv!@ zei

Als het allemaal goed is gegaan zijn jullie er inmiddels...ben benieuwd naar de eerste verhalen!