zaterdag 28 januari 2012

Titanic the experience

Vanmorgen werden we verrast door een zachte regen, het was bewolkt maar nog steeds een prima temperatuur. De weerman vertelde dat het rond het middaguur zou opknappen. We besloten de ochtend te gebruiken voor een opknapbeurt bij de kapper in de Florida Mall, die konden we wel gebruiken. Uiteindelijk is alleen Ray onder het mes geweest, het zou voor mij te lang duren, (uitgroei hé na 6 weken) en daar had ik geen zin in.

Bij Macy’s was de nieuwe zomercollectie van Ralph en Tommy binnen en die ziet er zo mooi uit, ik heb me weer laten verleiden.

Na een lunch bij de foodcourt, waar we met de grootste moeite een tafeltje konden vinden, het was daar beredruk, bleek dat de zon zich nog niet liet zien, het was zelfs zwaar bewolkt.

We besloten naar de tentoonstelling over de grootste scheepramp aller tijden te gaan:

Titanic

Titanic the experience op International Drive. We kochten tickets en realiseerden ons toen dat we de camera waren vergeten! Hoe dom, we besloten toch maar naar binnen te gaan de tickets waren nu eenmaal gekocht. De toegangsprijs is voor adults $ 21,95 en voor kids $ 12,95. Op ieder heel uur begint er een guided tour maar je kunt ook zelf rondlopen. De guided tour was al 20 minuten aan de gang en we hadden geen zin om te wachten zodat we op eigen gelegenheid zijn gaan lopen. Het is echt een exhibit, dus geen rides of spektakel, maar een mooi in beeld gebrachte tentoonstelling over deze vreselijke ramp. De beroemde staircase is nagebouwd en je hoort overal het geluid van stampende motoren. Het is er overigens ijskoud, een trui of vest heb je echt nodig. Het is indrukwekkend om de diverse authentieke stukken te zien die werkelijk uit de Titanic komen. Daarnaast de kranten die de beroemde reis aankondigden en de artikelen van de ondergang van het ‘onzinkbare’ schip. Muziek uit de film, het prachtige ‘My hart will go on’ van Celine Dion, het was af en toe echt kippenvel en niet alleen van de kou.  Het is heel bizar als je het verschil ziet tussen de 1e , 2e en 3e class, niet alleen in luxe, de dining rooms, the smoking room maar ook het entertainment, de 3e class moest zelf maar muziek maken. Dit uit zich ook in het aantal overlevenden. De passagiers in de 3e class werden bij de evacuatie steeds teruggeduwd, eerst de 1e en 2e class, de poor souls hadden geen schijn van kans. Het is te zien aan het aantal overlevenden:

in de 1e class zijn 199 passagiers gered en 130 verdronken

in de 2e class zijn 119 passagiers gered en 166 verdronken

in de 3e class zijn 174 passagiers gered en 536 verdronken van de bemanning hebben 214 mensen het overleefd en verloren er 635 het leven.

Het drama van de Titanic wordt met deze tentoonstelling tot leven gebracht. Wij vonden het bijzonder interessant.

entreebewijs voorkant

Deze exhibit vinden wij minder geschikt voor kleine kinderen, het is rondlopen, kijken en lezen.

entreebewijs achterkant

Bij de uitgang is, zoals altijd, een shop, waar we meestal hard doorheen lopen. Deze vonden wij erg leuk, je kunt er kleine (ook grote hoor) en interessante aandenkens kopen. 

We baalden enorm dat we geen camera bij ons hadden, we hebben foto’s gemaakt van de entreebewijzen en het shoppingtasje, die zijn op zich al heel apart.

12 opmerkingen:

ina snoeij zei

Leuk uitstapje hebben jullie gemaakt. Regendag goed benut. Groetjes

Unknown zei

Sonja
Kijk uit ze gaan je voorbij met volgers.
Dat is nou echt wat voor een regen achtige dag (kapper lunchen museum)

Saskia zei

Leuke dag hebben jullie ervan gemaakt. Toevallig was er ook een stukje over Titanic bij Attractions Magazine Show deze week dus hebben we ook de binnenkant gezien.
Have Fun!!
Saskia

Robert-Jan en Yvonne zei

Weer leuke dagen achter de rug ! Stranddag en regendag ;-) ! Klinkt overigens best prijzig, voor die Titanic Exhibit, maar blijkbaar toch echt de moeite waard !

Karla zei

Wij hebben de titanic een aantal jaren geleden gedaan en vond het ook de moeite waard

Anoniem zei

Mmmm misschien heb je me op een idee gebracht voor als het een regenachtige - of bewolkte dag is. Lijkt me best indrukwekkend om te zien.

Aggie zei

De dag is weer goed benut geweest, inderdaad lijkt me dat erg indrukwekkend. Maar doordat de kids liever iets vrolijkers doen, hebben we het ook overgeslagen.
Fijn, dat jullie er wel van hebben genoten, het is toch wel een redelijk bedrag, maar dus wel iedere cent waard!

Geniet lekker verder deze week, ik lees gewoon mee!!

Groetjes van Aggie

Twinmom1995 zei

Leuk. Titanic the experience.
Ik ben het nog niet zo heel vaak tegen gekomen op andere blogs.
Het is weer eens wat anders.

2theusa/Christa zei

Leuk invulling van de dag hebben jullie gemaakt en een prima tip voor een regenachtige dag. Om te onthouden.
Groetjes uit een heel koud NL
Christa

Ben zei

Deze attractie heeft ons nooit getrokken, bestaat al jaren op diverse plekken in Orlando, ze hebben o.a. Ook in het centrum Mercado gezeten, nu gesloopt op de Int. Drive. Maar ....... Jullie vonden het leuk en dat is he belangrijkste.. Wel "grappig" dat jullie Titanic bezoeken terwijl wij in de ban zijn van een grote cruiseschip-ramp bij Italie.
Trouwens ......... (zout in wonden) het gaat opschieten voor jullie. ........ Niet slaan.

Marja en Tony zei

Zo zonde dat jullie geen camera bij jullie hadden, maar ja, je loopt nou ook niet elke dag met dat ding te sjouwen en al helemaal niet als je gaat shoppen!
Ik lees net bij Sonja dat het een goede tip is, dus wie weet, misschien kom ik er ook nog wel terecht ;-), dus als we gaan shoppen ...altijd de camera mee, nou is dat in ons geval een standaard attribuut bij het shoppen ;-)

Anoniem zei

Tja wat moet je na al die reacties nog zeggen ... gewoon je tablet meenemen, heb je altijd 'alles bij je! Ennu, zelfs bij een tentoonstelling 'gescoord'?:-)