zondag 15 januari 2012

Visserslatijn en Pieterburen

In het vorige verslag ben ik iets vergeten. Als we in Florida zijn dan spelen Leonine en ik altijd in de Florida Lottery, dat is een gewoonte waar we gewoon lol in hebben. Soms winnen we een nieuw lot of het geweldige bedrag van een paar dollar maar meestal niets, een lot kost $ 2,-- dus waar hebben we het over. Voordat Leonine vertrok moesten we nog even naar de Publix en daar lieten we meteen de loten checken van de laatste trekking en wat bleek, de vrouw achter de counter zei: 'you won $ 55,--'. Nou je begrijpt daar kopen we iets leuks voor. Leonine heeft een goede en voorspoedige thuisreis gehad, ze had behoorlijk overgewicht maar hoefde niet bij te betalen, nou dat is bij United wel anders.

Als je hier wat langer zit krijg je contact met anderen. Ray is een enthousiaste visser en achter de wijk ligt een mooie kreek. Op een namiddag was hij daar aan het vissen en een Amerikaan riep naar hem: do'nt go there, daar bleken gators langs de kant te liggen, nergens hekken, gewoon een kreek midden in een woonwijk. De mannen raakten aan de praat en maakten vervolgens een afspraak om zaterdagmorgen om 6.00 uur (!) een fishing trip te maken. Een boot met  captain gehuurd en off they went. Het was jammer genoeg was het erg koud maar de heren hebben het geweldig naar hun zin gehad en gooien nu geregeld samen een hengeltje uit. Mooie vangst overigens.

fishing 2

Zaterdag moesten we echt weer naar de Florida Mall;-). We zijn al een tijdje aan het kijken naar een wat betere camera. Bij Best Buy liepen we tegen een mooie aanbieding aan, een Nikon. Nu is er naast de tablet een volgende uitdaging, hoe werkt dat ding, er zijn zoveel mogelijkheden. We kunnen plaatjes schieten maar de gebruiksaanwijzing zullen we toch thuis moeten downloaden. In de volgende post probeer ik foto's van de nieuwe camera te gebruiken maar geen garantie ;-)

nieuwe camera

Het nieuws staat hier bol van het gezonken cruise schip maar ook van het vonnis van 'Joran Vandersloet', ze spreken hier van een mogelijke uitlevering van hem naar Amerika. We zitten het nieuws te bekijken en wat gebeurt er... een item over de aangespoelde zeehondjes en de opvang bij Lenie 't Hart. Dat was zo'n leuke reportage, gelukkig konden we van de televisie een paar foto's maken. 

2011 -2012 winter in Florida 111

2011 -2012 winter in Florida 112

Het is nog steeds erg fris, morgen gaat het gelukkig weer wat opwarmen. We vervelen ons nog steeds niet, we begrijpen eigenlijk niet waar de tijd blijft.

15 opmerkingen:

Saskia zei

Nou Nou winnen in de loterij en meteen een nieuwe camera :). En wat herkenbaar, er kan zoveel met zo'n toestel dat je het niet meer weet. Wij gaan over 2 weken een workshop volgen (voor dummy's hahaha) en hopen dan wat meer (lees vooral ik) te kunnen dan alleen de automatische stand te gebruiken.

Have Fun!!
Saskia

Hannie zei

Wat grappig dat de zeehondjes van Lenie "t hart daar op TV zijn. Laten ze een kaartje van NL zien,maar zouden Amerikanen nu ook weten dat dat in Europa ligt?

Robert-Jan en Yvonne zei

Het lijkt wel alsof jullie aan het relaxen zijn ! Haha, wat een heerlijk leventje zo. Beetje chillen, vissen, shoppen. En lekker tv kijken, ongelooflijk dat Nederland ineens in beeld is (afgezien van Joran natuurlijk ....)

ina snoeij zei

Laat de zon maar te voorschijn komen voor de opwarming, onze koffers staan klaar om ingepakt te worden. Ligt de vis ingevroren in de diepvries ? groet Ina en Arjan

Patricia zei

Wat is het toch altijd leuk om even te lezen hoe het met de overwinteraars in Florida gaat :-) Jullie zijn heerlijk aan het genieten en volgens mij ook flink de Amerikaanse economie aan het helpen. Ga zo door met genieten, schiet er maar lustig op los, met de camera natuurlijk, en laat ons vooral meegenieten van het goede leven daar aan de andere kant van de oceaan !

Have fun and greetz,
Patrice

2theusa/Christa zei

Wat grappig dat "onze zeehondjes" bij jullie op de tv zijn! dat verwacht je toch niet.
Zo te lezen geldt voor jullie ook het motto van een andere Florida forummer: "life is good". Heerlijk hoor.
Groet Christa

Anoniem zei

Heb mijn aandeel in de 'buit' niet uitgegeven op Orlando airporthad al genoeg te (ver)dragen: het einde van een geweldige vakantie, snik snik, en twee goed gevulde grote tassen - handbagage maar loodzwaar! Het weekend goed doorgekomen vol program en geen tijd voor jetlag dus. Reuze blij met Floridiaanse bontmuts en handschoenen, de kou is killing na alle warmte -letterlijk en figuurlijk! Vooral doorgaan met genieten! XL

Pieter en Petra zei

Als echte 'Nikonians' zijn wij blij dat ook jij nu overstag bent gegaan voor een Nikon camera :-)

De volgende update zal ongetwijfeld voorzien gaan worden van (nog) mooiere fotos !!!

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"

Marja en Tony zei

Heerlijk zo'n geldprijs, maakt niet uit hoeveel, is altijd meegenomen!
Ook leuk dat nieuws van Pieterburen, zet Nederland weer even wat beter op de kaart na een bericht van Joran ;-)
Goeie vangst van Ray, hij moest zeker wel uitkijken dat hij niet van boord werd gesleurd...

Teleton zei

Tjeetje, zit de tijd in de villa al weer bijna op? Met Ina en Arjan in aantocht zijn jullie je vast al aan het voorbereiden op de verhuizing. Da's dan een goeie oefening voor het inpakken van de koffers,straks want er komt nogal wat mee terug zo te zien! En zoals je zegt; United kent geen genade.... Succes d'r mee.

Anoniem zei

Bizar eigenlijk dat er gewoon croco's in een woonwijk leven. Toch wel fijn dat Ray daar even attent op gemaakt werd. Stel je voor......
Veel succes met het uittesten van de nieuwe camera. We wachten de plaatjes af.

Anita zei

Dat is nog eens een leuk bedrag wat jullie gewonnen hebben, kun je mooi weer naar Camilla day spa, haha.
Ray heeft een behoorlijke vis gevangen zeg, leuk zulke contacten. Het is in Nederland ook behoorlijk fris en we moesten weer ruiten krabben vanmorgen. Ik zou dus zo willen ruilen hoor.
Groetjes
Anita

Twinmom1995 zei

Gelukkig dat er naast het nieuws over Joran ook nog leuk nieuws uit Nederland op de tv was.
Toch grappig om te zien.
Wat een winners geluk en wat een leuk idee om altijd een lot te kopen. Je weet maar nooit, misschien wordt het een keer een echt grote prijs.
Jullie genieten er in ieder geval goed van. Ga zo door.

Anoniem zei

Heerlijk dat jullie zo genieten. Ik lees met plezier jullie berichten. Niet alleen geld uitgeven maar ook nog winnen is toch helemaal te gek. Goeie vangst Ray op naar de volgende.
Geniet van jullie vakantie dan genieten wij van jullie verhalen.

Groetjes Marita

H(EL)EEN zei

Hey luitjes, lees heerlijk mee.

Wat voor type Nikon hebben jullie gekocht?