zaterdag 28 mei 2011

Een stranddag en de thuisreis

Vrijdag hadden we ingepland om aan ons kleurtje te werken en waar kun je dat beter doen dan aan het parelwitte strand Bradenton. In de villa waren stoeltjes, parasol en koelbox aanwezig. De koelbox werd gevuld met gezonde boterhammen en genoeg te drinken. Een paar boeken erbij en op weg.  In Bradenton heb je de public beach met een groot parkeerterrein maar als iets doorrijdt dan heb je voldoende plekken waar je de auto kunt parkeren. Voordeel is dan dat je een heel nagenoeg leeg strand tot je beschikking hebt. Het was overigens geen pretje om als pakezels door het mulle, hete zand te banjeren, we hebben ons dan ook maar heel snel geinstalleerd.

                Beach Bradenton1

De temperatuur van het zeewater was heerlijk, warm maar toch verkoelend.

We hadden een beetje het idee van een schoolreisje, we zaten nog maar net of we wilden een boterhammetje! Had het bammetje in mijn hand en uit het niets kwam een zeemeeuw die een groot stuk van mijn Publix brood met zijn grote snavel weghapte. Dat was schrikken, je realiseert je niet wat er op dat moment gebeurt. Later herhaalde dit zich bij een groepje jonge Amerikanen, hilariteit alom.

                       Beach Bradenton 2

Wat een prachtig strand en een kristal heldere Gulf van Mexico, alsof er nooit een oilspill is geweest.

Die Floridiaanse zon is heel fel en dan de weerkaatsing op het witte zand maakt het effect nog wat heftiger. Halverwege de middag zijn we van het strand gegaan want we wilden ons nog even lekker laten verwennen bij de pedi- manicure. Ondanks het smeren en schuilen onder de parasol waren we toch verbrand, maar het kleurtje was in ieder geval gelukt.

Na de verwensessie bij nailstudio was het feestje bijna over en moest aan de terugreis worden gedacht.

In de villa de restjes opgemaakt, de koffers gepakt en nog wat laatste wijntjes gedronken, die fles moest tenslotte leeg nietwaar.

Zaterdagochtend togen we richting Tampa airport, over mijn favoriete brug de Sunshine skyway, ben er iedere keer weer van onder de indruk.

                     Sunshine skyway Bridge

foto van internet

Het was rustig op de luchthaven en voor de vlucht naar Washington kregen we first class seats 1a en 2b. De vlucht was overvol en er werden vrijwilligers gevraagd om een latere vlucht te nemen. No way!

Het was een buitengewoon gezellige vlucht, heerlijk eten en drinken. Leonine zat naast de vice president van Walt Disney on Ice. De ladies hadden een uitermate interessant gesprek en erg veel plezier. Zelfs business cards werden uitgewisseld!

Mijn buurvrouw was een 82-jarige Amerikaanse dame die naar Amsterdam ging om van daaruit een cruise te maken. Zoon en schoondochter waren al in Amsterdam. Nadat ik haar had geholpen haar jas aan te doen, uit te doen en toch maar weer aan want ‘het was frisjes’, toonde ze me een tijdschrift met daarin een foto van 2 katten en ze vertelde dat deze zo op die van haar leken. Ze woonde in Sun city in Florida en was daar heel gelukkig. Haar man was 3 jaar geleden overleden en haar zoon en schoondochter wilden nu dat ze bij hen zou komen wonen in Cleveland, Ohio zodat ze voor haar konden zorgen. Maar haar katten konden niet mee omdat zij een hond hadden. Eigenlijk wilde ze Florida helemaal niet uit, ze woonde er al 52 jaar. In Ohio was het koud en ze vermoedde dat ze dan nooit meer buiten zou komen. Wat een triest verhaal. Het was een leuke dame met twinkeloogjes, een gezellige knot met daarin een mooie witte strik. Gedurende de vlucht dronk ze 4 koppen zwarte koffie met Bailey’s, dat was tegen de kou, zei ze!  Ik vraag me af of ze echt naar Ohio gaat verhuizen.

De vlucht van Tampa naar Washington was vertraagd en in Washington moeten we van het ene uiterste van de concours naar het andere uiterste  lopen. Het boarden was al begonnen, we konden zo instappen. De vlucht van Washington naar Amsterdam was zoals gewoonlijk, zure flight attendants, chicken of pasta waarvan de pasta echt verbrand tegen het plastic zat geplakt en warme witte wijn. Gelukkig hadden we wind mee en waren we binnen 7 uur de plas over. Het ‘ontbijt’ lieten we voor wat het was. Een broodje zaagsel en een bakje chemische yoghurt.

                     Yackie bah...

                             Foto van internet

Hubby stond ons op te wachten en de A4 was leeg op zaterdagochtend zodat we om 8.30 uur thuis waren.

We kunnen terugkijken op weer een supervakantie met toch als hoogtepunt het bezoek aan het Witte Huis. Maar ook Capitol Hill en Arlington zijn heel bijzonder en een absolute aanrader.

In Miami hebben we genoten van de boot- en bustour, Little Havanna en het bruisende leven in South Beach.

Aan de Gulfcoast was het zoals altijd buitengewoon relaxed, we hebben gelezen, lui in de zon gelegen, geshopt, gelachen, heerlijk gegeten en gedronken enz. enz. Fijne villa met veel ruimte en alles aanwezig.

Ik wil graag iedereen bedanken voor het meelezen en de leuke reacties, ook namens Leonine, het is heerlijk om die ‘s morgens als eerste te bekijken. 

De volgende Florida reis staat gepland, op 16 december gaan hubby en ik weer richting Orlando. Dat wordt voor ons een bijzondere reis, daar zal ik later dit jaar op terugkomen.

De komende tijd gaan velen weer de plas over en ga ik van jullie verhalen genieten.

Iedereen een heel fijne vakantie!

14 opmerkingen:

Fam Verkoelen-Roeland zei

Ondertussen al gewend aan het normale leven ? Was een prachtig verslag en zal jullie zeker nog volgen in de toekomst :)
Prettig weekend,
Hilde en co

2theusa/Christa zei

Ik heb genoten van jullie verslag, dank voor het meegenieten. Jullie hebben een heerlijk te lezen schrijfstijl, complimenten.

Groet christa

Robert-Jan en Yvonne zei

Weer lekker mee kunnen genieten van jullie reis met een paar bijzondere hoogtepunten. Je maakt me wel erg nieuwsgierig met je afsluitende woorden van de blog .... Afwachtenmaar dus ;-) !

Dank en tot de volgende reis !

Michael K.J. van Dijk zei

Ik heb met jullie mee genoten. Echte levensgenieters! Een heerlijke trip. Misschien zien we elkaar wel ergens in december.

Anoniem zei

Inmiddels zullen jullie alweer helemaal in het Nederlandse ritme zitten. Maar jullie kunnen wederom tergukijken op een prachtige vakantie. Bedankt voor het laten meegenieten van jullie avonturen en weer veel plezier met de voorpret voor de vakantie in december.

Groetjes Sonja

Anita zei

Het was genieten om mee te lezen met jullie verslagen, wat een fijne vakantie was dit.
Die mooie (verblindende) stranden aan de golfkust zijn echt heerlijk.
Succes met de voorpret voor december, ik ben bnieuwd.

Marja en Tony zei

Wat kreeg ik tijdens het lezen zin om dit ook eens (ooit) te gaan ondernemen met "mijn Sonja" :-)
Klinkt zo bekend het niksen, lachen, kletsen en nippen van een heerlijk glaasje vocht...
En nu dan uitkijken naar de volgende vakantie samen met je Hubbie...heel veel plezier met het aftellen van de dagen daarnaar toe.
Groetjes Marja

Anoniem zei

Time flies, dus het is echt zo december. En dan moet je weer aan de bak. Dagelijks! Want we willen natuurlijk wel weten hoe het verder gaat........ ;-).Tot die tijd: so long....! Ton & Lidy

Patrice zei

En dan zit het er ineens weer op. Jullie kunnen terugkijken op een heerlijke vakantie. Thanks dat we mee hebben mogen genieten.

En dan nu op naar december...... We houden je blog in de gaten en gaan ook dan zeer zeker weer meegenieten.

Aggie zei

Bedankt dat we hebben mogen meegenieten van jullie mooie reis! Je maakt me wel nieuwsgierig met je laatste woorden op dit blog....?? Maar goed, we zullen het wel lezen over een tijdje, dan volg ik je gewoon weer verder!! ( Dan kunnen wij ook weer langzaam aftellen, duurt nu nog zoooo lang!)

Veel voorpret alvast en groetjes van Aggie

Twinmom1995 zei

Wij vonden het leuk met jullie mee te lezen. Bedankt hiervoor.
Op naar December.
Wij zijn er dan ook weer bij om jullie te volgen.

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

We hebben erg van jullie belevenissen genoten en kunnen ons voorstellen dat het Witte Huis een bijzondere indruk heeft achtergelaten. Veel plezier alvast met de voorbereidingen voor december. We gaan zeker weer meegenieten.

Rick, Sunshine State zei

We hebben heerlijk meegelezen, alleen de laatste week pas net, we waren een weekje in de Ardennen zonder internet..

Jullie hebben het weer heerlijk gehad, en de volgende reis staat alweer klaar voor December..

Levensgenieters !!

Mariska zei

Ik heb een inhaalslag gemaakt, het was zo te lezen een geweldige vakantie, ik heb in sneltreinvaart jullie vakantie nog even kunnen nalezen, en de volgende al weer gepland, lekker hoor!!