dinsdag 10 mei 2011

Mileage plus, maar dan anders...

 

Vanochtend lazen we ons blog van gisteren nog eens door en zagen nogal wat slordigheidjes. Dat komt ervan als je ‘s avonds, nog wat last van jetlag en een glas wijn naast je nog even wil bloggen. 

Zondagochtend weer vroeg uit de veren en op de trolley gehopt richting Georgetown voor een hernieuwde kennismaking. In de trolley zaten een aantal tieners die toen we uitstapten riepen, ‘you should try the

Georgetown cupcakes, they are delicious.

Tijdens onze wandeling door dit mooie stukje DC kwamen we de winkel tegen, er stond een rij wachtenden en dat prikkelde onze nieuwsgierigheid en we zijn aangesloten.

Leonine 024

2011 voorjaar 024

Je krijgt in de rij alvast een ‘menu’ zodat je je keuze kunt maken. We hebben  onze lusten gebotvierd op de zogenaamde Lava Fudge; als je erin bijt komt er een ‘explosie van chocolade vrij’: overheerlijk!

Leonine 025

We hebben deze keer het riverside gedeelte uitgebreid verkend. En dan ben je in Amerika, komen we notabene een trekschuit tegen tijdens onze ‘canal-omzwervingen’.

Leonine 029

Volgende stop na Georgetown: the Old Post Office Tower én the National Mall.

De eerste omdat het uitzicht, zo vertelde de trolley driver,

vanaf deze toren minstens zo goed is als vanaf het Washington Monument. Geen woord van gelogen. Fraaie uitzichten zowel binnen als buiten. Naast de gebruikelijke plaatjes ook maar een shot van deze wel zeer bijzonder gelegen terrasjes.

2011 voorjaar 039

 2011 voorjaar 046

Leonine 041

We vonden het inmiddels wel tijd om een bezoek te brengen aan een paar musea, het aanbod is dankzij Mr. Smithson, indrukwekkend. Alle musea zijn gratis, ongekend. We moesten een keuze maken gezien tijd én de staat van onze benenwagens die er wederom de nodige miles op hadden zitten. We hebben genoten van o.a. de tentoonstelling van de beste natuurfoto’s in het

National history museum, ongelooflijk mooi.

Zeg nou zelf, terechte winnaar toch?

In de National gallery of art is o.a. een tentoonstelling van de avondjurken, juwelen en acccessoires die de first ladies hebben gedragen tijdens de diverse inaugurational balls en galadiners. Mrs.Taft, zo leerden wij, was de initiatiefneemster voor deze collectie. Leuk om te zien!

 

Daarna óp naar het hotel. We hebben heerlijk gedineerd in ‘Article one’ het restaurant in het hotel. Onze voeten verdienden een welverdiende break want morgen hebben we, voor we naar Miami vliegen, nog een tour in het Capitol!

7 opmerkingen:

Unknown zei

Nou benen in de lucht,Wijntje er bij en Bloggen maar mag gerust een foutje in hoor ik had niets anders,was volgens Joke een grote TIK fout

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Wat een prachtige natuurfoto en inderdaad een terechte winnaar. Wat betreft de 'cupcakes', lijkt een geweldige keuze te zijn geweest, die choco-explosie. Jammer dat ze niet in Florida zitten ;-)
Lekker uitrusten nu en weer opladen voor een nieuwe dag. Geniet!

Donald Duck zei

Wow die foto is echt te gek!!

Twinmom1995 zei

Het blijft hard werken het blog bijwerken.
Geniet als eerste maar van alles, het blog komt wel.

Fam Verkoelen-Roeland zei

Mooi verslag, toffe foto's.
Tot lezens,

Hilde en co

Pieter en Petra zei

Die 'cupcakes' zien er wel heel erg lekker uit, daar zouden wij ook wel voor in de rij gaan staan. En wat de calorietjes betreft, gezien jullie mileage is dat geen probleem ;-)

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"

Rick, Sunshine State zei

Wat een gave fotos, een bezoek meer dan waard.