woensdag 11 mei 2011

Goodbye Washington, hello Miami

Tja d’r is een tijd van komen en …. jullie raden het vast al. Maar uiteraard pas na onze Capitol-tour. Dineren in ons hotel bevalt goed, ontbijten idem dito. Het kost iets maar daar heb je dan ook wat voor ;-). Na ‘de bodem te hebben gelegd’ voor weer een actieve dag, te voet op weg naar onze laatste toeristische bestemming in deze boeiende stad. Een paar wetenswaardigheden: de koepel lijkt van marmer maar is gemaakt van gietijzer (totaal gewicht 8,909,200 USA pounds). De inauguratie van presidenten vindt plaats aan de achterzijde: boven het fontein wordt een platform gebouwd waardoor het geheel een soort van onherkenbaar wordt. Nadere bijzonderheden: Capitol.
De tekst op het statue of freedom luidt: ‘E pluribus unum’ ergo ‘out of many, one’.

Leonine 109

De binnenzijde? Bijgaand dus!

De buitenzijde van de dôme is wereldwijd bekend.


Leonine 098

Dit is het normale plaatje van de achterzijde. Bij inauguraties wordt het ground floor level (waar het fontein staat) dus ‘volgebouwd’.
Na onze wandeling via de achterzijde naar de voorzijde van het gebouw mochten we aansluiten in de rij voor weer een security check. Die verliep smooth en onze tour door dit fraaie huis kon starten. Weinig fotomogelijkheden maar waar het kon …. grepen we onze kans.


Leonine 115

Ooit geweten dat het origineel van de Declaration of Independence niet geheel foutloos was geschreven? In the Capitol hangt het eerste exemplaar van een kopie waarin geen fout te vinden is!
Na een interessante tour met als extraatje nog een bezoek aan the House of Representatives, togen we hotelwaarts.
Het was tijd voor de shuttle naar de luchthaven en onze reis naar de volgende bestemming ‘the American Riviera’ want zo noemen de Amerikanen Miami Beach.
De vlucht verliep voorspoedig, onze auto stond klaar bij Dollar en het nieuwe toll system heeft ons voorlopig niet in de problemen gebracht!

Miami, here we come!!

11 opmerkingen:

Patrice zei

Welcome in hot, real hot Florida !

Na al dat lopen zijn jullie voetjes wel toe aan wat rust. Nou staan de temperaturen ook geen lange wandelingen toe, dus gewoon lekker relaxen aan the pool en de voetjes omhoog.

Have fun !

Pieter en Petra zei

Welcome to The American Riviera!!!

Enjoy the pool but we're curious about your hotel and rental car and so on, so we're looking forward to the pictures ;-)

Regards,
Pieter & Petra "PenPe"

Rick, Sunshine State zei

Indrukwekkende dag weer, om savond gewoon in Miami aan te schuiven...

Heerlijk hoor, we zijn benieuwd naar de rest !!
Rick & Mandy

Alfons, Mirijam en Manon zei

'Everyday like a mardi gras- everbody party all day no work- all play, ok '
'Welcome to Miami' - Will Smith


Heel veel plezier in Miami en de rest van FL.

Anoniem zei

Leuke afwisseling. Van een stad met heel veel bezienswaardigheden op naar het warme Miami. Hopelijk kunnen de voeten daar een beetje tot rust komen.
Have fun in the Miami sun.

Aggie zei

Wauw, wat een geweldige dagen in Washington hebben jullie gehad!! En nu genieten van Zon, Zee en Strand in Miami...wat een luxe weer, heerlijk! Have lots of Fun!!!!!!!

Teleton zei

Hobbel een beetje achteraan maar daarom niet minder belangstellend. Genieten lekker mee, zo op reis!

Karen aka cloggie68 zei

Nu dus lekker uitrusten van de big city....alhoewel Miami natuurlijk ook geen kleintje is. Geniet ervan!

Marja en Tony zei

En weer veel gezien en gelopen en nu zijn jullie dan terug te vinden in Miami.
Succes met de hitte en have fun

Twinmom1995 zei

Wat een leuke dag hebben jullie weer gehad. Het blijkt wel weer dat er nog veeeeel meer te zien is dan alleen in Florida.

2theusa/Christa zei

Na nog een bijzondere dag zijn jullie thuis om lekker bij te komen van alle indrukken. De voeten kunnen denk ik wel wat verwennerij gebruiken..