vrijdag 13 mei 2011

Miami inside out, upside down

We werden wakker in een fog free Miami waar de zon niet werd gehinderd door wat dan ook. Da’s mooi maar houdt ook in dat activiteiten daar op aangepast moeten worden. Met temperaturen rond de mid thirthies, sjouw je echt niet voor je lol door down town en de (betere buiten-)wijken van Miami. Dus sowieso een boottocht! Op naar de Bayside waar we onmiddellijk in de nek werden gesprongen door een dame die uiteraard dé aanbieding van de dag voor ons had nl. een combitour: bus en boot. En ook in die volgorde. Dat hadden wij anders gepland dus op voorwaarde dat we eerst met de boot en vervolgens rond één uur de twee uur durende bustour (cool aircootje op het heetst van de dag) gingen maken, gingen we d’r voor. Maar de aloude kloof tussen ‘sales’ en ‘logistiek’ blijkt niet aan continenten gebonden. Buschauffeur na buschauffeur na buschauffeur vertelde ons dat we éérst de bustour en dan … Niet dus, we zaten om 10.30 uur op de boot waarop we wilden zitten! Leuke tour met goede uitleg over de historie en uiteraard de bezienswaardigheden. Je knipt wat af op zo’n boot! Leonine 221 Vooral véél skyline!! Maar ook – natuurlijk - de plaatsen waar de rich and famous wonen. Miami mag/mocht zich verheugen in de belangstelling van o.a. Agassi, Boris Becker, Gloria Estefan, Oprah Winfrey, Julio Iglesias, Liz Taylor –heeft cadeautje van Michel Jackson, een konijn, in d’r tuin staan- en moguls die veel geld hebben verdiend en daarvoor dan een optrekje van zo‘n slordige 58 mio dollaries laten bouwen. Leonine 235 De palmen komen uit Zuid-Afrika en kosten US $ 10.000 per stuk – totaal 32 exemplaren geplant. ‘t Is maar dat je het ff weet!

Het briesje aan boord was zalig en voor we het wisten zaten de 90 minuten er al weer op. Na de lunch gingen we voor het tweede bedrijf: de bustour. Erg leuk om gedaan te hebben, je komt toch op plaatsen die je normaal gesproken niet snel zult bezoeken. Zoals het fraaie door Mr. Merrick ontwikkelde Coral Gables Leonine 246 Deed ons denken aan Carmel - California. Beschikt over een unieke Venetian pool. Doet denken aan onze eigen lokale natuur zwembaden. Klinkt alleen wel ff iets anders! Ook Little Havana was één van de stops. De Cubanen verbinden de haan aan geluk dus bij binnenkomst en all over Little Havana vind je

‘haantjes’. Leonine 252 Dit is een dierlijke uitvoering, andere zijn ook voor handen!Druk, gezellig en kleurig is het beeld wat je krijgt als je over de Calle Ocho (achtste straat) wandelt.Leonine 255 Domino is het favoriete spel van de Cubaanse bevolking. Dat blijkt ook uit dit fraaie mozaïek tegenover een domino hot spot – gemiddelde leeftijd spelers naar schatting 65+.

We hebben volop genoten van deze tour en ontdekten bij terugkeer naar ons vertrekpunt dat Safaritours, that’s the name of the tours, je afhaalt bij welk hotel dan ook. Aanrader dus!

En hopelijk hebben jullie dan onze gids want dat was er één uit duizend! Hij sprak met armen en benen en wij genoten met name van zijn Spaanse uitleg: zeer gepassioneerd en erg beeldend. Mede dankzij hem gingen we met meer beeld bij Miami dan we hadden, richting ons hotel.Leonine 257 En als je dan centrum Miami dit plaatje ziet, dan kan dat er ook nog wel bij. Dit is een ietwat bescheidener area dan de eilanden maar mét aanlegplaats voor je boot. We gaven voor de laatste keer onze autosleutels aan de bell boy want morgen rijden we via Alligator Alley naar de villa in Bradenton.

7 opmerkingen:

2theusa/Christa zei

Zo te lezen hebben jullie een erg leuke dag achter de rug! Leuke tip, wij gaan over 2 weken naar Miami. Safaritours komt zeker op ons lijstje.
nog een extra weetje over DE palmbomen, ze zijn ook alle 32 genetisch gelijk, zodat ze even groot zouden blijven..... tja.......
Veel plezier morgen!

Dees zei

Bedankt voor dit educatieve blogje! We gaan in juli naar Miami en het is dan altijd leuk om wetenswaardigheden te lezen. Fijne reis verder.

Anoniem zei

Wat een heerlijke dag weer. Wat een luxe villa's toch zo langs de waterkant (kwijl). Ach jullie zitten straks ook in een luxe villa in het heerlijke Bradenton.

Jessica zei

Leuk om over Miami te lezen. Wij zullen onze reis ook in Miami starten en heb zo wat ideetjes opgedaan.Ik las dat jullie in hotel cassablanca verbleven en ben benieuwd hoe jullie dit hotel ervaren hebben. Wij zullen ook in dit hotel verblijven maar de recenties zijn vrij slecht... veel plezier met de rest van jullie reis

Hannie zei

leuk verslag! Vooral ook omdat wij over 3 mnd ook in Miami zijn. ik heb gelijk Safaritours genoteerd!

Robert-Jan en Yvonne zei

Leuk ! Hoogste hotel rechts op eerste foto is het InterContinental waar we al een paar keer met priceline overnacht hebben. Coral Gables al vaak het Hyatt gewonnen via priceline; hele leuke en gezellige buurt, zeker 's avonds !

Maar die huizen ....

Patrice zei

Wat en ontzettend leuke dag in Miami hebben jullie gehad ! Lekker veel gezien en gehoord over deze mooie stad.