zondag 15 mei 2011

Rust, rust, rust ...

Omdat we het enorm druk hebben met vakantie vieren lopen we hopeloos achter met het blog, maar we gaan een nu een inhaalslag maken. Donderdagochtend zijn we vertrokken richting Bradenton. We beschikken nog steeds niet over een TomTom noch Sunpass. Het was dus een uitdaging om de onbemande tollwegen te vermijden en met de kaart in de hand op de I75 te komen. Het lukte probleemloos en we koersten al snel over Alligator alley. Degenen die deze weg al hebben gereden weten dat dit saaiheid troef is, kaarsrechte weg door de Everglades. Niets te zien en aan beide kanten hekken zodat de alligators de snelweg niet op kunnen kruipen. Als je dit blog leest tijdens het ontbijt of terwijl je lekker aan het snoepen bent, dan even niet verder lezen. Op een gegeven moment hoorden we ‘plop’ tegen de voorruit en dat versnelde in een onafgebroken ‘geplop’. Dit bleken grote zwermen zwarte insecten te zijn die te pletter sloegen tegen de voorruit. Omdat het zo warm is verdroogt dat ook meteen, dus het water van de ruitensproeier hielp niet, integendeel. Op het moment dat we de Alley verlieten zijn we zo snel mogelijk gaan tanken zodat we ook meteen de voorruit konden schoonmaken. Het was een slagveld, je kon er nauwelijks doorheen kijken, over de bumper en koplampen zal ik het maar niet hebben. Op het moment dat we met het emmertje water aan de slag wilden gaan, riep een Amerikaan lachend: ‘ladies, you need a scraper for that’.  We hebben het maar laten zitten en vervolgenden onze weg naar de villa.
De villa is mooi,  4 slaapkamers, 3 badkamers, 2 huiskamers, lekkere pool, alles erop en eraan.
2011 voorjaar 208                                                                            
2011 voorjaar 197
Behalve één heel belangrijk item: Wifi.  De villa beschikt niet over wifi en dat is een forse tegenvaller. Op de site wordt gemeld dat het aanwezig is, daar hebben we uiteraard ook op geselecteerd. We willen bloggen, reacties lezen, mailen met het thuisfront enz.  We hebben contact opgenomen met de eigenaar maar nog geen reactie ontvangen. We gaan niet verklappen hoe we onze blogs (via Livewriter) het www opsturen. Misschien heb je een idee, maar het is wel zeer tegen ons principes.
‘s Middags hebben we bij de Walmart de nodige inkopen gedaan zodat de koelkast tot de nok toe is gevuld met veel verse gezonde dingen maar ook heel ongezonde caloriebommen waar we vreselijk van gaan genieten.
Na al het gesjouw in DC en Miami is het heerlijk om relaxt in een villa te genieten. We hebben 6 dagen uit koffers geleefd en nu hangt alles zo voor het pakken in de inloopkasten.
Vrijdag hadden we wilde plannen, daar is niets van terechtgekomen. Het is een ultieme luierdag geworden, hangend bij de pool, lezen, zonnen, eten, zwemmen, gewoon helemaal niets, heerlijk.

15 opmerkingen:

Fam Verkoelen-Roeland zei

Rust dien je - desondanks de fantastische plaatsen waar jullie terechtkomen - toch in te lassen of jullie komen oververmoeid terug thuis :)
De villa straalt rust uit, dus geniet er maar van.
Groetjes,

Hilde en co

Anita zei

Jullie hebben het slagveld overleefd!
Jammer van de beloofde wifi in de villa, maar gelukkig heb je toch een update kunnen plaatsen. Het verslag leest lekker weg, geniet van het niets doen.

Teleton zei

Jullie zijn tussen het relaxen door wel aan het verloederen, zeg. Moord, doodslag en illegaliteit; hoe loopt dat af? Het wordt een crimineel goede reis!

Saskia zei

Ondanks de waarschuwing toch doorgelezen, JAKKES, mijn broodje eet ik straks wel verder op hahaha. Super mooie villa dames, daar houden jullie het wel vol, toch?
Have Fun!!
Saskia

Martine zei

Wat een mooie villa, jammer va de WIFI......maar misschien wordt dat nog netjes opgelost :)
Ga de komende dagen weer lekker meelezen.......en geniet van jullie rust!!

Donald Duck zei

Stelletje moordenaars, maar gelukig hoef je niet in Jail te rusten ;-0
geniet van de rest van de vakantie.
Ene gratis wifi is op veel plekken helemaal geen probleem..

Aggie zei

Nou dames, het gaat jullie met alle gemak af daar!! Genoten van je verslag over de tour in Miami, die gaat op ons lijstje voor volgend jaar, lijkt me erg leuk en erg veelzijdig. De villa ziet er ook gelikt uit, alleen jammer van de WIFI, maar ach, als dat alle ontberingen zijn in deze vakantie...valt het toch wel mee? (ik zou ook balen hoor!)

Have Fun, Aggie

Rick, Sunshine State zei

Wow wat een GAFE Filla lol..
Dat wordt genieten, en wat heeft de villa een mooie pool ligging zeg. Nu nog Wifi ;-)

Heel veel plezier.. eerst lol dan het blog.

Groetjes

Rick en Mandy

Ton, Wijnie en Bart Staalstra zei

Mooi villa zeg. En inderdaad alligator alley is saai maar als je af en toe stopt is het wel te doen toch! WIFI in de villa maakt het wel leuker dus dat moet toch te regelen zijn hoop ik. Wij hadden het ook niet maar in de buurt hadden er zat . Veel plezier en we blijven genieten van jullie blog.

Marja en Tony zei

Heerlijk bijkomen in jullie ruime villa, ik kan me voorstellen dat de plannen dan even op zij worden gezet.
Nu dan heerlijk genieten en dan Shoppen....

Twinmom1995 zei

Wij hebben geen vakantie maar lopen ook enorm achter met het lezen.
Lekker hoor om nu in een villa te zitten. dan kan het relaxen beginnen.
Ziet er inderdaad mooi uit, jammer van de wifi.

H(EL)EEN zei

Mooie villa hoor, en met de Wifi komt ook wel goed. En anders elke dag een MC Donald of Starbucks....of doorgaan op de manier waarop jullie het nu doen...

Nog veel plezier

Pieter en Petra zei

Wees blij dat je met die vieze voorruit niet een een hoosbui bent terechtgekomen zoals ons vorig jaar bij Fort Lauderdale overkwam na de rit door de Everglades. Voorruit was door de ruitenwissers een vette waas geworden, dus bij CVS gestopt voor klein flesje afwasmiddel en keukenrolen toen in de regen de voorruit staan boenen. Hij werd er wel superschoon van overigens ;-)

Maar wat een prachtige villa zeg, daar moet ik met jou nog een keertje over spreken, en wat betreft de wifi zijn er (gelukkig) altijd andere mogelijkheden voorhanden...

We zijn benieuwd wat jullie morgen, helemaal uitgerust, zullen gaan ondernemen !

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"

Robert-Jan en Yvonne zei

Ziet er allemaal weer prima uit. Jullie gaan nu natuurlijk elke dag even bijde Starbucks of McDonalds zitten voor de WiFi, neem ik aan ;-) ?!

Wij hebben 1 keer de Alligator Alley genomen, maar vonden dat zo verschrijkkelijk, dat we nu altijd de Tamiami Trail rijden, rijdt ook prima door en je rijdt echt door de Evergladesmet crocs all over the place langs de weg !

Veel plezier weer !!!

Patrice zei

Wat heerlijk om even helemaal niets te doen en lekker te relaxen aan de pool. Jullie villa is er helemaal op ingesteld. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat er geen WIFI is. Anders ga je toch alleen maar bloggen :-)

Zonder dollen, het is ons de afgelopen weken ook opgevallen dat het soms bedroevend is met de draadloze verbindingen in the States. Als je dan al WIFI hebt, dan heb je daarnaast een grote portie geduld nodig.

Nog veel plezier verder. Geniet van de rust en al het moois wat nog op jullie pad gaat komen. Vanuit een regenachtig Nederland blijven we mee genieten.