donderdag 12 mei 2011

Miami beach

 

Allereerst bedankt voor alle reacties, heel leuk om die te lezen. Bloggen is leuk om te doen, maar het vergt best veel tijd. Dus we hebben het volgende besloten: we gaan de taken verdelen, (het lijkt wel werk ;=)).  We doen het om de beurt en daar zijn we gisteren mee gestart. Léonine heeft gisteren het verslag geschreven en vandaag is het  mijn beurt. 

Eerst nog even terug naar het bezoek aan het WH afgelopen zaterdag, we hebben eindelijk de twee foto’s vanaf de smartphone kunnen downloaden.

LéonineSonja

Ook nog even terug naar gisteren waar we op Miami Airport de auto bij Dollar hebben opgehaald, we konden kiezen uit de rij Full Size, ongebruikelijk voor Dollar. Het is een grijze Chevrolet Malibu geworden.

2011 voorjaar 111 

De parkeergarage stond vol met Grand Marquis, maar met een benzineprijs van $4,19 hebben we die links laten liggen.

Het prepaid tolsysteem bij Dollar kost $ 39,95 en we hebben vriendelijk bedankt. Veel tolwegen accepteren geen cash en de tolpoortjes zijn onbemand. Je kunt echter zonder een tolweg naar Miami beach. We moesten het doen  met een wegenkaart, op zich weer een uitdaging, maar het verliep zonder problemen. Het Amerikaanse SD kaartje heeft het, volgens de (non)service afdeling van TT begeven en ik moet maar een nieuwe kopen. Bij de Walmart staan GPS’en te kust en te keur onder de prijs van een kaartje.

Het hotel ligt aan het strand, ruime kamer met een kitchenette en eethoek. We zijn hier slechts drie dagen, donderdag gaan we door naar de villa aan de Gulfcoast. 

Vanmorgen zijn we heel rustig gestart, DC zit nog in de benen en we hadden geen plannen.

In Naples was een enorme wildfire en de wind bracht veel rook richting Miami, heel bizar, alles was heiig en je rook een sterke brandlucht.

Eerst lekker uitgebreid ontbeten bij de Ihop.

Daarna met de auto richting Biscayne Bay. rachtig natuurpark en heel mooie stranden, Biscayne park is beschermd natuurgebied.

2011 voorjaar 104

We moeten nog wel even wennen aan de Floridiaanse temperaturen (wat is het heet) en hebben een poosje lekker met de voeten in het water gehangen. Je hebt prachtig zicht op de skyline van Miami, gisteren was die jammer genoeg heiig vanwege de rook.

     

2011 voorjaar 108

We zijn teruggereden via South Beach, Art Deco district, Ocean drive, waar om vier uur ‘s middags de young and happy few al fors aan de Margarita’s en ander lekkers zat.

Woensdag hebben we een vol programma waar we nu al naar uitkijken.

Tot morgen.

16 opmerkingen:

Ben zei

Lieke en ik vonden Washington ook zo fascinerend. Al die monumenten, Arlington, al die musea en de rest. Puike stad. Maar nu Florida. Ja, lekker warm he ............

Ina en Arjan zei

Geniet maar van het warme weer, vanmorgen was het 15 graden en zwaar bewolkt, regen op komst ... We zetten Washington weer op ons lijstje voor volgend jaar, nog zo veel te zien ! groet Ina en Arjan

Pieter en Petra zei

Goed idee om de taken te verdelen met het maken van de blog, zal het ook eens aan Petra voorstellen ;-)

De skyline van Miami is echt mooi om te fotograferen, wil dat ooit nog eens gaan doen tijdens het "blauwe uur" en ook Art Deco District is mijn favoriet !

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"

Saskia zei

Ik heb genoten van jullie verslag over Washington, lijkt me enorm leuk om eens te doen (als de kids groter zijn!!). Fijne reis verder en blijf maar lekker bloggen, ik geniet met jullie mee.....
Have Fun,
Saskia

Teleton zei

Gedeelde smart is halve smart...... Maar wel een slimme oplossing! Nog meer tijd, dus voor die broodnodige ontspanning! Lekker hoor!

Rick, Sunshine State zei

Sjonge dat is toch vakantie, even wennen aan de temperatuur.. ach had ik eerst die discussie maar ;-)

Marja en Tony zei

Wel weer erg leuk natuurlijk die temp verandering, ik kan me zo voorstellen dat je in Washington niet echt lekker de boel gaat bezichtigen bij Floridiaanse temperaturen.
Nu dan heerlijk rond cruisen in jullie bak en genieten van al het moois om jullie heen, ik denk dat ik mijn Bff ook maar eens moet aanspreken voor zo'n Holiday...

Danielle zei

Goedemorgen,

Wat leuk om de blogs weer te lezen. Klinkt als een geslaagde vakantie tot heden in ieder geval!! Geniet van het heerlijke weer daar!

Groetjes Danielle

ps, ik kan heel moeilijk reageren, alle opties pakt die niet behalve met een URL (zelfs anoniem niet). Dus heb maar even een google url neergezet :-)

Donald Duck zei

Jammer van het SD kaartje maar ik zou voor een goedkope nieuwe TT gaan, kosten daar toch niks

Hannie zei

Ja, het is ff wat werk zo'n blog. Ik heb het wel alleen gedaan, maar niet heel uitgebreid geschreven.
Maar het is wel heel leuk. Ik heb er net een boek van laten maken.
Het is nog niet binnen maar ben heel benieuwd hoe het gaat worden.

2theusa/Christa zei

goed idee om om de beurt een verslag te maken, ga ik thuis ook voorstellen :-) Nu heerlijk genieten van de zon, enzo..

Robert-Jan en Yvonne zei

Lekkere dagen weer, vooral nog even de Capitol Tour, altijd weer bijzonder. Mooie dagen in Washington, en nu alweer lekker aan het chillen in Florida ! Have fun !

Fam Verkoelen-Roeland zei

Prachtige trip : de foto's liegen er niet om. Goed bezig :)
Groetjes,

Hilde en co

Teleton zei

Zelfs de reacties zijn nu zoek! Maar we hopen dat jullie tussen al het genieten door, zo af en toe toch eens tijd vinden om te blijven bloggen.

Ina en Arjan zei

Wij zijn jaloers op de temperaturen bij jullie ! vanmorgen was het maar 13 graden hier aan de kust.... en veel hoger wordt het niet.... we verlangen terug naar Florida... Veel plezier de komende dagen. Ina en Arjan

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Jullie genieten volop en wij genieten van jullie blog.
Leuk om dus jullie verslagen te lezen, maar het vakantie houden moet op de eerste plaats staan toch? Het blog schrijven pas op de tweede, derde of vierde plaats.

Mooie foto's van bij het Witte Huis en van de Sky Line van Miami.

We blijven jullie volgen veel plezier verder.

Groeten van Martin, Richard en Linda.