zaterdag 22 mei 2010

Boggy creek boatride

Weer een stralende dag, we hebben echt geluk deze vakantie, fantastisch weer. We blijven vroege vogels, om 6.30 uur zijn we up and about. We begonnen met een heerlijke smoothie van Léonine en wat later hebben we  uitgebreid ontbeten, scambles eggs, bacon, toast, koffie en thee. 

Hot, hot, hot

Nieuws bekeken en de weersverwachting, dat komt wel 10x per uur voorbij, nou het zou een mooie dag blijven.

Florida maakt zich al op voor het hurricane seizoen, de afgelopen twee jaren zijn er weinig orkanen geweest en de verwachting is dat het dit jaar wel eens anders zou kunnen zijn.

Hurricane seizoen

We hebben de ochtend bij het zwembad lekker in de zon gezeten, gezwommen, gelezen, wat wil een mens nog meer. Om een uur of één richting Boggy Creek voor de boatride. Maar eerst langs de villa van Anita, Villa Waterlily, prachtige gelegen op de  mooie community Watersong.

Villa Anita

Gesloten hek, bewaking, je moet je aanmelden, vertellen voor wie je komt en wie je bent, heel veilig. De lamellen waren gesloten dus we konden helaas niet naar binnen gluren. Wel omgelopen en het zwembad en jacuzzi, die foto is echter niet goed gelukt.

Aan een plein

Villa ligt aan een plein, veel ruimte aan de voorkant en vrij uitzicht aan de achterkant.

Daarna op naar de Boggy Creek airboat ride. Het meisje aan de kassa vertelde dat we een private tour konden nemen, de groep bestond dan uit 6 personen en de prijs was $ 54,95 per persoon, de reguliere trip bedroeg $ 25,95 per persoon. Het was nagenoeg uitgestorven en we kozen voor het reguliere boottochtje. We zaten uiteindelijk met 6 volwassenen en 1 kind in de boot, dus hoezo een private tour, die hadden we eigenlijk.

 Airboat

De airboat ride is aardig maar we waren het erover eens dat dat we dit nooit weer zouden doen, we werden gewezen op een reiger, die hebben we in Nederland in overvloed en ik stond als een malloot een foto van die reiger te maken.

 

Ga weg, ik wil rust

In het riet werd een alligator gespot, als je goed keek kon je zijn ogen zien, maar het was in de middag en de alligator wilde alleen maar slapen en geen pottekijkers in een lawaaiige boot.

 

Boggy creek

We scheurden over het water, het windje was heerlijk en de vegetatie prachtig. Maar ik vond het heel triest dat die arme vogels wegvluchten voor die herrieboot. Dit kan niet goed zijn voor de natuur.    

Boggy creek cypress

Na de boottocht hadden we een missie bij Outdoor World in de Prime outlet. Onderweg daar naartoe kwamen we langs het huis van Arjan en Ina, dat had Léonine nog niet gezien, dus even een stop gemaakt.

Nadat we onze missie bij Outdoor World hadden volbracht hebben we uiteraard een kijkje genomen in de Prime. Eerst een frappuchino genuttigd en vervolgens een aantal winkels bezocht en nog wat gescoord. Hierna richting Davenport. Onderweg bij de Publix gestopt, Sushi als starter en een pizza voor de buis gegeten, glas wijn erbij, helemaal relaxed.

We wensen iedereen fijne Pinksterdagen en mooi weer.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Jullie nemen het er wel van, heerlijk om te lezen :)
groetjes van deze jaloerse achterblijvers

Rick, Sunshine State zei

Heel herkenbaar ik zie je foto's nemen, en achteraf denk je ..... Onze buit/foto's op een airboatride was eens geen enkele croco alleen maar vogels ..lol

Neem het ervan, we genieten met jullie mee hoor. En Sonja die foto,s van het Grand Plaza wil ik wel hoor. Bedankt daarvoor!

Anoniem zei

Het vakantiegangsters, fijn dat jullie mooi weer hebben, dan zijn jullie in ieder geval voorgebruind als jullie terugkomen ( nog niet aan denken hoor !) Hier is het ook eindelijk mooi weer. Was er niemand thuis op CCL 112 ? Fijne Pinksterdagen. groeten Arjan en Ina

Anita zei

Leuk om te lezen dat jullie de woning gezien hebben. Jammer dat de lamellen dicht zaten maar ben benieuwd hoe jullie het vonden.
Jammer heh, zo'n boottocht. Wij hebben dat ook wel eens gedaan, het varen is leuk maar kan inderdaad niet echt goed zijn voor de natuur. Nog heel veel plezier gewenst.
Anita (Tans4USA)

Eric zei

Hoi Sonja,
ik ben kort voor jullie ook bij het huis van Anita wezen kijken!
Die bewaakster zal wel denken wat een belangstelling...
Voor gators moet je even naar Gatorland gaan. Aanrader!
Nog veel plezier. Ik vlieg morgenavond weer terug naar NL.

Michael K.J. van Dijk zei

Onodig om te vragen of jullie het naar de zin hebben. Dit weekend zou het eindelijk lekker weer worden in NL. Korte broek aan, klaar om te BBQ en, maar helaas. Ze hadden het mis. Hoe kan dat nou? hahaha. Geniet er dus maar van.
Groet Michael.

Teleton zei

We zochten nog twee flinke meiden die konden helpen om de koffers dicht te pletten, maar jullie zijn helaas veel te druk met genieten. Toch gelukt, al ben ik wel bang voor valse vouwen in de korte boks!

Je beschrijft de boottcht precies zoals ik hem verwacht, vandaar dat we zelf nog nooit zo'n toer gemaakt hebben. Maar toch weer een belevenis en een verrijking voor je blog en da's ook wat waard!

Have Sun!