zondag 30 mei 2010

Het is weer voorbij

We zijn weer thuis, de vlucht is in tegenstelling tot de heenreis vlekkeloos verlopen. Vrijdagmorgen was de balie op Tampa airport leeg, we konden meteen de koffers afgeven, ohh wonder, geen overgewicht. Meteen door naar security, ook daar geen wachtrijen. Tampa vind ik persoonlijk een fijne luchthaven, het is er ruim, vriendelijk en meestal niet zo druk. Nog een laatste Starbucks gedronken, iets gegeten en op tijd vertrokken.

By the way, goed nieuws voor de Starbucks fans, er is een nieuwe smaak:

                        Nieuwe smaak

Bij het opstijgen in Tampa heb je zo’n prachtig zicht op de Gulf en de Bay en de lange verbindingsbruggen, die aanblik maakt me altijd wat weemoedig. Het was helaas te heiig voor een goede foto, dus we zullen het met een matig exemplaar moeten doen:

                Tampa bay

De temperatuur op vlucht naar Tampa was zo laag, het was ijs- en ijskoud, alles wat we bij ons hadden werd aangetrokken, dekentjes werden niet verstrekt, daar zit je dan met je bruine kippen-velletje te klappertanden. Uiteindelijk werd de temperatuur iets bijgesteld, maar man o man wat was het koud.

In Washington was het een gekkenhuis, maar ja daar is het altijd druk. Bij de gate zat een groot gezelschap senioren die kennelijk samen een rondreis hadden gemaakt. Ze waren elkaar alvast gedag aan het zeggen, met handdrukken, soms met drie klapzoenen en onveranderd met de kreet: ‘bedankt voor de gezelligheid’, sommigen zagen er absoluut niet gezellig uit maar waarschijnlijk was dat tijdens de reis anders. Het boarden van de vlucht naar Amsterdam verliep rommelig, maar toch op tijd kunnen vertrekken. Rustige vlucht en om 6.45 uur geland, 15 minuten! getaxied. Bij de douane was het bijzonder druk, de mensen stonden tot op de trap. Er was net een toestel uit Singapore geland. We hebben lang op de koffers moeten wachten. De groep senioren greep deze gelegenheid aan en bedankten elkaar opnieuw voor de ‘gezelligheid’, zal een bijzondere reis geweest zijn, maar ze hadden het kennelijk erg leuk gehad en dat is het belangrijkste.

De douanecontrole was intensief, veel koffers moesten open.

Wij hadden grootse plannen om 2 dagen naar Miami te gaan, de weersvoorspellingen waren echter niet al te best en als we gingen wilden we uiteraard het meeste eruit halen. Daarnaast hadden we het erg naar ons zin in Davenport en viel er nog genoeg in de omgeving te doen. Maar het belangrijkste tijdens onze vakanties is altijd: ‘alles mag, niets moet’. We ‘moesten’ niet naar Miami en hebben het dus laten vallen, dat komt nog wel eens.

Nog even terug naar de vreselijke vlucht van Washington naar Tampa op 14 mei. We kregen van United een mail (geen standaardmail) waarin de details van het oponthoud van de vlucht werden beschreven en hoezeer ze dat speet, we kregen als compensatie 7000 miles, leuk meegenomen.

Kerstmis en oud en nieuw vieren mijn man en ik in Florida, maar of ik zo lang kan wachten om weer naar Amerika te gaan is twijfelachtig. De reizen die LĂ©onine en ik samen maken zijn wel heel speciaal en we zijn heel sneaky aan het onderzoeken of in het najaar nog iets mogelijk is, geen Florida, maar een citytrip, nee geen New York. We laten het nog weten.

Voor nu wordt het weblog even gesloten, nogmaals dank voor alle leuke reacties. De komende tijd gaan velen op vakantie en kan ik mijn hart ophalen aan jullie reisverslagen.

                    Laatste Starbucks

12 opmerkingen:

Robert-Jan en Yvonne zei

Welkom thuis dan ! Enne ... erg nieuwsgierig wat die citytrip gaat worden .... Dat krijgen we hopelijk snel te horen ! Succes met de jetlag ;-) !

Anoniem zei

welcome back!! We hebben enorm van je blog genoten, waarvoor hartelijk dank. Blij dat jullie veilig thuis geraakt zijn. Geniet nog maar zo lang mogelijk na ;)

Teleton zei

Dat zijn de goeie berichten: Geen vertraging en geen overgewicht. Wel weer jammer van die diepvriesvlucht; United is vast aan het bezuinigen want bij ons was het net zo. Maar wij hadden weer wel een dekentje....

Anyway, dit zit er weer op. Heerlijk genoten, lekker uitgerust. Niet naar Miami maar wel over het strand gereden en 100 andere leuke dingen gedaan, waaronder een leuk blog voor de thuisblijvers. Dank, dat we een beetje mee mochten genieten!

Lidy & Ton

Rick, Sunshine State zei

Mag ik jullie bedanken voor het leuke blog, ben ook benieuwd waar jullie citytrip uithangt ;-)

Nou nagenieten, en de jetlag afgooien ... welkom thuis !!

cloggie68 zei

Superleuk reisverslag, dank je wel! Nu even afkicken maar zo te horen gaat dat niet lang duren :), dan mag je weer toeleven naar een nieuwe reis!

pumi1000 zei

Heb net je blog gelezen, en dat was erg leuk. Helaas weer terug (in de kou) en terugkijken naar een heerlijke trip.

Michael K.J. van Dijk zei

Welkom thuis. Het was duidelijk te lezen, hoe leuk jullie het hadden. Pluk de dag en geniet zoveel als je kan.Ook onze instelling. You go, girl.

Groet Michael.

Marja en Tony zei

Het zit er alweer op...
Welkom thuis, en volgens de weerberichten wordt het alleen maar warmer, kunnen jullie misschien een beetje ontdooien!
Spannend hoor een nieuwe trio plannen, ik ben benieuwd.

Anoniem zei

Welkom terug in Nederland. Hopelijk herstellen jullie snel van de jetlag.
En leuk hoor om al weer plannen te maken voor een citytrip. Ben benieuwd waar die naar toe gaat en of er dan ook weer zo'n leuk blog wordt bijgehouden.

De Steijntjes zei

Welcome back!! Het is altijd genieten in Florida, en dat was bij jullie niet anders.
En nu gelijk alweer plannen voor een volgende trip. Ach genieten is heel belangrijk en voor ons volgers weer leuk, toch?
We kijken uit naar de volgende plannen. Bedankt voor het mogen meelezen, het was na onze meivakantie, even een flashback.

Aggie zei

Hoi Sonja, wat een heerlijk te lezen verslag heb je geschreven. Wel wat laat, maar nu echt pas tijd gehad...jullie hebben er in ieder geval weer een mooie reis gehad. Bedankt voor het meelezen en we horen wel waar je de volgende keer weer heen gaat...spannend!! groetjes van Aggie

Jacqueline zei

Hallo Sonja,
Ik was niet op de hoogte van jouw blog maar ben me gelijk aan het inlezen. Leuk dat je een berichtje hebt achtergelaten over de villa. Dat geeft toch wel een goed vertrouwen. Het contact met Anita is goed hoor, ze heeft zo fijn geholpen met het verzetten van de boeking. We zijn heel benieuwd naar de villa en kunnen maar moeilijk wachten.
En....welkom als volger bij mijn blog. Ik zal zeker mijn best doen om het vermakelijk te gaan schrijven.

Groetjes
Jacqueline