dinsdag 18 mei 2010

The Floridian

 

Een donker begin van de dag, het is zwaar bewolkt en warm, de luchtvochtigheid is hoog, als je naar buiten loopt lijkt het of je een natte warme deken over je heen krijgt. Een rustige start van de dag, Léonine heeft haar weblog bijgewerkt, ik ben aan het mailen en na deze lummelochtend vertrokken we naar The Grand Floridian, één van Disneys resorts. Daar hadden we een encounter met Ton en Lidy.

Grand Floridian

Als we de auto hebben geparkeerd stappen we in de boot en varen richting het hotel, we moeten overstappen op een andere boot die ons uiteindelijk naar The Floridian brengt.

Een luxe hotel met een prachtige lobby. De medewerkers lopen in bijzondere ‘bedrijfskleding’, de dames een saai grijs pak met een wijde grijze rok, die zo gesneden is dat iedereen er als een tientonner uitziet, de heupen worden enorm breed, sommige dames hebben die van zichzelf al en deze kleding maakt dat allemaal een graadje erger.

In de prachtige lobby staan bankstellen, op één ervan lag iemand languit lui te zijn. Niemand die er iets van zei of zich er aan stoorde. Ze volgde ons echter met argusogen en op deze foto kun je mevrouw zien, goed kijken hoor, rechts achter.

rich and bored

We lopen nog wat rond en bekijken de winkeltjes en zoeken naar een restaurant om wat te drinken. Uiteindelijk stelt Ton voor om naar een ander hotel te gaan.

The Floridian

We stappen op de monorail en komen uit bij het Contemporary resort, een ultra modern hotel. Daar vinden we een plek om gezellig bij te praten, wat we uitgebreid doen. Hier is ook het restaurant Chef Mickey en er staan al lange rijen om binnen te komen zodat ze langs het buffet  mogen lopen. Aan het eind van de middag besluiten we terug te gaan naar de auto en stappen in de monorail die ons naar het parkeerterrein zal brengen. In de monorail staan we wat grapjes te maken met wat Duitse woorden ertussen, een jonge Amerikaan breekt in en zegt heel blij dat hij dat verstaat want hij heeft een paar jaar in Duitsland gewoond. Vriendelijk stellen we hem teleur dat we Nederlands zijn. Bij het verlaten van de monorail brult hij ons een vrolijk Auf Wiedersehen toe.

We nemen hartelijk afscheid van Ton en Lidy, hun lange verblijf loopt ten einde. We hebben een heel gezellige middag gehad.

Vandaag gaan we in de herkansing voor het shoppen, het wordt een bewolkte dag met regen, dus uitstekend shopweer. Léonine is op internet op jacht naar mooie aanbiedingen.

Op het nieuws hoor ik dat ze in Miami nu suntan butlers hebben, dat zijn mooie jongens wiens werk bestaat uit het insmeren van badgasten met zonnebrand lotion, nou ja… only in America!

5 opmerkingen:

Teleton zei

Vergeet vooral de plu en poncho niet, dan blijf je lekker droog. Wat er ook gebeurt! Shop ze, give them creditcards hell......

Rick, Sunshine State zei

Erg leuk dat jullie Ton en Lidy hebben gesproken hoor. Geniet van het shoppen en hopelijk lukt het vandaag wel.

Geen nood anders morgen ;-)))
Heel veel lol nog en tot morgen.

Anoniem zei

Hier gaat het weer eindelijk ook beter worden!
En de aswolk gaat ook ons zorgen baren als we de 28e vertrekken.
Shop ze!!!
Emily

Anoniem zei

Ik wil je ook wel even komen insmeren hoor ;-))
't is maar een kwartiertje rijden voor mij ;-)
groetjes van ekkie50 (Eric)

arianne zei

Wij gaan in onze vakantie ook naar Miami, toch maar eens op zoek naar zo'n Suntan butler :-)
Veel plezier weer.