donderdag 27 mei 2010

Daytona beach life

De oostkust van Florida hebben we jaren geleden voor het laatst bezocht. De Gulfcoast vind ik mooier en de golf van Mexico warmer ook qua kleur (laten we hopen dat dit zo blijft en de oilspill onder controle komt). De Atlantische oceaan is van een andere schoonheid, woester, grijs en heftige golven. Maar het was de hoogste tijd voor een hernieuwde kennismaking. Vroeg op weg, het was weer een stralend warme dag. In Daytona kom je langs het wereldberoemde enorme International Speedway stadium waar de Nascar races plaatsvinden.

 Stadium

Foto van internet.

Op de boulevard van Daytona zijn diverse toegangen en zijn we het strand opgereden, wat een aparte belevenis, cruisen over het strand.

Mei 2010 136

Rustig rijdend over het (gelukkig) harde zand.

Daytona beach

Drankjes en ijsjes worden langs gebracht.

Refreshments

Het was heerlijk, een fors briesje zorgde ervoor dat het goed was uit te houden, dat briesje echter zorgde ook voor een zandverstuiving, het zand zat overal tot in je neusgaten, oren en andere plaatsen waar je dat niet zou verwachten. Maar een kniesoor die daarop let, vandaag moest aan de kleur gewerkt worden en dat is gelukt.

Zandverstuiving

Voordat we als kreeften konden gaan optreden zijn we tijdig uit de zon gegaan en richting Merritt Island vertrokken. Merritt Island behoort bij Kennedy space centre en is een beschermd natuurgebied waar je het wildlife kunt spotten. Mooie rit door het natuurgebied en geweldige views op de Atlantische oceaan.

Merritt Island

Je kunt hier ook een blik werpen op Cape Canaveral.

Kennedy space centre

Vandaag is onze laatste dag, morgen vertrekken we naar Nederland. Wat is dit snel voorbij gegaan. We zullen nog een laatste shopping tour doen, vanmiddag on line in checken, de restjes opmaken en verder zien we het wel. Op dit moment zijn we samen aan het bloggen, Léonine op de vaste PC van de villa, dat ding is een drama, zo ontzettend traag, geregeld hoor ik haar vreselijke kreten van ongenoegen slaken.

We hebben zoals altijd enorm veel plezier gehad, veel gelachen, veel gepraat en goed geshopped.

Het volgende blog komt vanuit Nederland, vandaag gaat het er niet meer van komen.

Ik wil Emily en Lea en iedereen die dit weekend vertrekt, alvast een goede vakantie toewensen, de aswolk is verdwenen dus niets staat een ongestoorde vlucht in de weg. Geniet ervan.

De reacties heb ik echt heel leuk gevonden, iedere keer toch spannend om te kijken óf en wie er heeft gereageerd. Bedankt daarvoor!

19 opmerkingen:

Anita zei

Jeetje, dat is zeker snel gegaan. Een goede terugreis, vond het leuk om je te volgen via je reisverhaal. Leuk dat rijden over het strand, lijkt me ook wel eens leuk.
Groetjes,
Anita (Tans4USA)

Anoniem zei

Hoi Dames, fijne terugreis, pak wat sunshine in, want het is hier koud en regenachtig !
groeten, Ina en Arjan

NicoleHappy zei

Hoi Sonja,

Dank je wel weer voor je heerlijke blog. Ben je een beetje goed geslaagd met shoppen? Volgende week zijn wij aan de beurt en ik hoop ook dat het allemaal goed gaat komen met de olievlek (hoewel er al vreselijk veel schade is aan gericht). We gaan nl een weekje naar Rotonda West. Een goede reis terug!
Groetjes
Nicole

Sunshineman zei

Bedankt voor de gezellige blogs en een goede terugreis!
Eric

Rick, Sunshine State zei

Dag Sonja, bedankt voor het leuke blog, jullie vakantie vloog werkelijk voorbij zeg. Ik heb met jullie meegenoten.

Een goede terug vlucht/reis .

Saskia zei

Geniet van de laatste momenten, het was leuk om jullie op vakantie te volgen. Heb zelfs leuke ideetjes opgedaan dus bedankt hiervoor.

Michael K.J. van Dijk zei

Zohoo, dat gaat snel. Voorspoedige reis terug gewenst.

Groet Michael.

Anoniem zei

Hoi meiden,

Jee, wat is die tijd snel gegaan en wat fijn dat jullie een echte vakantie hebben gehad met alles d'rop en d'ran en waarin alles meezat!

Een hele goede reis terug en Sonja, we bellen zaterdag!

Groetjes,
Lia

de Schipkes( eigenlijk van 't Schip haha) zei

Oh wat grappig dat rijden op het strand, we hebben dat ook een keer in Denemarken gedaan vraag me niet meer waar maar wasleuk.

Ja wij komen en jullie gaan , ik sluit me aan bij de rest wens jullie een goede en fijne reis terug en hoop vanuit Cane islands het laatste deel van jullie blog te kunnen lezen.

groetjes Lea en bedankt voor jullie avonturen

Robert-Jan en Yvonne zei

Wat is dat ook weer snelgegaan voor jullie; elke dag lekker meegelezen. Een hele goede terugreis, zal even wennen worden weer hier in Nederland (en dan vooral het weer ...)

Marja en Tony zei

Jullie vakantie is werkelijk omgevlogen.
Wat is het toch heerlijk om lekker met z'n tweeën te kletsen en lachen, is toch totaal anders dan met een vent erbij!!

Fijne vlucht en voor straks, Welkom
Groetjes Marja

Pieter en Petra zei

Hey Sonja,

Dat rijden over Daytona Beach is echt heel leuk, en ik denk erover om dat in september toch ook weer een keer te gaan doen.

Wij wensen jullie een goede vlucht 'back home' en zoals je weet zijn wij zaterdagochtend ook op Schiphol om Lea ( "de Schipkes") uit te zwaaien, en wie weet komen wij jou nog tegen daar ;)

Groetjes vanuit een fris '070' ,
Pieter & Petra "PenPe"

letournerie zei

Jemig, da's snel gegaan. Hele goede reis naar huis!
Groetjes, Renée

Teleton zei

Leuk dat het toch nog gelukt is in Daytona!
En prachtig weer erbij, wat wil een mens nog meer? Een weekje langer misschien?

Hoe dan ook, jullie zijn inmiddels vast ingecheckt, dus zit er niks anders op dan met een zoet vaartje huiswaarts te vliegen.

Bedankt voor de leuke blogjes en de gezellige ontmoeting. Goeie reis terug naar huis!

Lidy en Ton

Anoniem zei

Zo te lezen hebben jullie een heerlijke vakantie gehad! Sonja, neem je de zon mee terug? Die is hier weer verdwenen.
Fijne terugreis en tot snel!

Groetjes Danielle

Anoniem zei

Zo moet je nog weg en zo kom je al weer terug. Time flies when you're having fun. En volgens mij hebben jullie dat zeker gehad.
Een hele goede vlucht terug naar Nederland en dank je wel voor de leuke verhalen.

cloggie68 zei

Goede terugreis, jullie hebben geweldig leuke dingen gedaan!!

van Velzen Florida 2010 zei

Bedankt voor de leuke blog. Een goede reis terug naar Nederland.

Groetjes,
Meriam

arianne zei

Bedankt voor het meelezen en een goede reis terug.