vrijdag 21 mei 2010

Universal studio’s

Jaren geleden zijn we voor het laatst in Universal studio’s geweest, het werd dus tijd voor een hernieuwde kennismaking. Woensdag zijn we op tijd vertrokken en om 9.15 uur reden we de parking op, we kozen voor preferred parking, kosten $ 18,--  i.p.v. $ 14,-- voor een reguliere parkeerplaats. We stonden lekker dichtbij. Erg fijn dat het een parkeergarage is, zodat je bij terugkomst niet in een loeihete auto stapt.
Tickets gekocht, de cassiere probeerde ons met alle overtuigingskracht die ze in zich had tickets voor 2 parken te verkopen Universal en Islands of Adventure, maar dat was niet aan ons besteed.

Universal studio's

Het was uitermate rustig in het park, geen wachtrijen

Mei 2010 036

de ‘straten’ waren leeg.

Mei 2010 025

Terwijl ik een foto maakte kreeg ik opeens een vriendelijke farao voor de lens:

Tutanchamon

De eerste attractie die we bezochten was Shrek, geen wachtrij meteen door. Hetzelfde bij Krustyland,

Krustyland

the Simpsons. Deze ride kwam me bekend voor, jaren geleden hebben we Back to the future gedaan en het lijkt erop dat die is omgebouwd naar Krustyland, maar daar ben ik  niet zeker van. Vervolgens ET ‘gedaan’ die tammer was dan we ons herinnerden. Hierna besloten we dat we genoeg door elkaar waren geschud en lieten de overige aktieve attracties voor wat ze waren. Langzaam aan werd het iets drukker maar nergens echte rijen. Op zijn Amerikaans gelunched met een hamburger, fries en coke. Vervolgens richting het optreden van de Blues Brothers in Delancy street.

We vonden aan de overkant van het podium(pje) een trap in de schaduw en zijn op de bovenste treden gaan zitten waar we een uitstekend zicht hadden.  De heren arriveerden in een oude policecar.

Bluebros

Het optreden was swingend, Mabel, de zangeres had een bijzonder krachtige stem en was een echte topper. Om de toeristen te amuseren werd een polonaise ingezet, we zaten veilig boven aan de trap en ondanks herhaaldelijk wenken van een van de broers zijn we lekker blijven zitten. Het ‘concert’ duurde in totaal 10 hele minuten.

Blues brothers

Mabel

Nog wat door de straten gelopen en we vonden het wel goed, we hadden een leuke dag maar wel bloedheet.

NewYork

Terug in de villa zijn we heerlijk het zwembad ingedoken.

2 opmerkingen:

Rick, Sunshine State zei

Heerlijk te lezen en zo herkenbaar, na een pretpark dag, gewoon even in het zwembad, en daarna de vraag ..waar of wat gaan we eten.

Dit antwoord haal ik nog niet uit je blog lol..

Nou tot morgen en geniet lekker, ik geniet mee.

Teleton zei

Jullie hebben het best wel lang uitgehouden in Universal. Nog steeds zo vroeg uit de veren? Dan maak je wel lekkere lange dagen om te relaxen!

Jullie hebben het Beste Bluesbrothersteam getroffen; er zijn ook mindere goden. Zo leuk, die sfeer daar. Verhalen en foto's zijn pas echt leuk, als je er zelf ook was.