dinsdag 25 mei 2010

Dolfijnen spotten

Op het Floridaforum had ik een tip gelezen over dolfijnen spotten in Clearwater op een kleine boot ‘Little Toot’.

little toot

In december waren we met de Seascreamer de zee op geweest maar we hebben toen nauwelijks dolfijnen gezien, af en toe een vin boven water, ze zwommen niet mee.

We vertrokken gisteren vroeg richting Clearwater om de tour van 11.00 uur te halen. De Gulfcoast met de prachtige views over het water is toch een heel ander stukje Florida dan de omgeving van Orlando, beide hebben zijn eigen charme, maar de kust spreekt me eigenlijk wat meer aan. We waren op tijd bij Little Toot, je krijgt een gratis parking ticket en kunt je auto dan vlakbij parkeren. Deze dolphin watch is een echte aanrader, rustig varen, vriendelijke bemanning, de captain geeft veel uitleg. Maar niet onbelangrijk, dolfijnen spotten. We hadden geluk, pa, ma en een kleintje zwommen een heel eind mee, de ohh’s en ahh’s waren niet van de lucht. Maar wat zijn ze lastig te fotograferen, ik kon vanwege de zon niet goed op de display kijken en de dolfijnen gingen, zoals je van ze kunt verwachten, boven en onder water. Ik heb heel veel foto’s van de zee en de arm van mijn buurman die aan het filmen was. Maar toch een paar foto’s kunnen maken van deze prachtige dieren. 

Dolfijnen

Wat een fantastisch gezicht.

mam en baby

Zo hoort het, born free, stay free.

Pap, mam en kind

Je moet er toch niet aan denken wat die vreselijke olieramp de fantastische zeedieren aandoet.

Na  de tocht zijn we riching St. Petes gereden naar onze favoriete shopping mall Tyrone. Heerlijke Stromboli gegeten en rondgekeken. Aan het eind van de middag weer richting de villa. Hoe dichter we bij Davenport kwamen hoe meer tegenliggers de koplampen aan hadden en hoe donkerder de lucht werd. We moesten nog een paar boodschappen halen bij de Publix en toen we daar binnen waren hoorden we het onweer losbarsten. We hadden plannen om uit eten te gaan, maar besloten ter plekke wat meer boodschappen te doen zoda we er niet meer uit hoefden. Dat was een goede beslissing, toen we de Publix uitkwamen was er zo’n enorme bui, je kon echt geen hand voor ogen zien. Léonine ging de auto halen, de boodschappen en mij ingeladen en naar de villa. Veel politie met sirenes, we weten nog niet wat er aan de hand was.  Het was werkelijk noodweer, wegen overstroomd, bij de villa aangekomen wilden we, (eigenwijs) direct naar binnen. Van de oprit tot de voordeur is drie meter, maar we waren tot op de Jansen en Tilanus nat. 

We hebben weer heerlijk gekookt, alles vers, waarna we naar het schandaal van Sarah Ferguson hebben gekeken dat in Amerika breed op de TV wordt gebracht, Larry King besteedde er zelfs uitgebreid aandacht aan. Vandaag wordt weer een lazy day, het is zwaar bewolkt en het zal niet lang duren voordat er weer een bui komt. Maar geen probleem, we amuseren ons prima.

10 opmerkingen:

Teleton zei

En waar is dat mooie weer gebleven? Stiekum een klein beetje mee naar Het Vaderland genomen, zodat we hier in ieder geval met zeer zonnige Pinksterdagen werden begroet. Verder nog geen T-shirtjes weer hoor, dus geniet vooral nog even van de warmte daar.

Mooie tocht met de Little Toot. Qua natuur is de kuststreek prachtig!

Robert-Jan en Yvonne zei

Geweldig verhaal hoor, prachtige foto's. Ook na deze tip en die op de verschillende fora; voor ons staat hij ook vrij hoog op het lijstje voor aankomende zomer !

Rick, Sunshine State zei

De little toot is ook bij ons met stip gestegen,echt hele leuke foto's hoor.

Jullie genieten dus .......

Tot morgen.

Anoniem zei

mooi verslag en foto's !! ons programma zit knalvol, maar jij hebt ons laten zoeken naar een opening ;)

Pieter en Petra zei

Hey Sonja,

Prachtig die foto's van Little Toot, wij hebben net besloten dat wij in september echt deze tocht gaan maken ! Alleen die naam van dat bootje al, geweldig !!!

Ook hebben wij ons als volger van je blog aangemeld, en zagen ook dat jij een trouwe volger van onze blogs bent.

Groetjes uit '070',
Pieter & Petra "PenPe"

Mike, Davina en Sem zei

Wat een leuke foto's!
En heel toevallig hadden wij afgelopen weekend ook besloten om de Little Toot `te doen` ipv de seascreamer. Dus heel leuk te lezen dat het jullie goed is bevallen!

Have some more fun! En wij blijven lezen!

Groetjes
Davina (mikdaf Orlandotips)

Saskia zei

nou Sonja, heel erg bedankt voor deze leuke tip, ga hem ook meteen in onze plannen opnemen. We wilden toch een dag of twee die kant uit, nu nog een hotel. Geniet van de lazy day, op die dagen verheug ik me ook al....
Gr. Saskia

Marja en Tony zei

Zo die Toot heet binnenkort "Big Toot" met al die nieuwe klanten erbij...
Maar de foto's zijn inderdaad erg mooi, vooral die met de kustlijn erachter.
Have Fun
Groet Marja

Michael K.J. van Dijk zei

Hallo Sonja,
Tina en ik hebben ook net als jij, wat meer gevoel bij de golfkust. Of zoals inwoners het noemen "The real Florida". Maar een gezonde afwisseling blijft altijd leuk. Mooie beesten hé, die dolfijnen.
Tot op de Jansen en Tilanus ? Hahaha

Anoniem zei

Je hebt toch nog prachtige actiefoto's van de dolfijnen kunnen maken! Ik had ook vaak last van weerspiegeling op het display van mijn camera. Dan mis ik het oude vertrouwde kijkgaatje wel. Wat die donderbui betreft, blij dat ik daarvoor al weg was. Maar ik wens jullie ondanks de nattigheid nog heel veel plezier.
groeten van ekkie50 (Eric)